Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Etätyössä vaikeinta on määritellä uusi tapa toimia virtuaalisesti

BloggausHybridityössä keskeiseksi menestystekijäksi nousee, kuinka valittuja virtuaalityökaluja ja -ympäristöjä osataan käyttää organisaatiossa. Menestyäkseen hybridityössä välineosaamisen ohella tarvitaan myös uudenlaista osaamista tavassa työskennellä. Tämä muutos korostuu etenkin niissä rooleissa, jotka fasilitoivat luovaa yhdessä tekemistä tiimeissä ja erilaisissa kehitysryhmissä. Kun lähdetään työskentelemään organisaatiossa hybridimallilla, on osattava vastata seuraaviin kysymyksiin:

1) Kuka valitsee organisaatiossa käytettävät virtuaalityökalut ja -ympäristöt?

2) Miten perehdytetään käyttäjät virtuaalityökaluihin ja -ympäristöihin?

3) Mikä on meidän tapa työskennellä virtuaaliympäristöissä ja valituilla työkaluilla?

Kaksi ensimmäistä ovat ainakin periaatteessa helppoja kysymyksiä. Työkalut ja ympäristöt valitsevat tekijät eli organisaation liiketoiminta. Lisäksi tarvitaan sisäistä yhteistyötä organisaation tukitoimintojen, kuten tietohallinnon ja tietoturvan kanssa. Työkalujen käytön perehdytys on usein ulkopuolisten tuottamaa palvelua. Kustannussyistä nämä perehdytykset järjestetään toisinaan ns. tuotelähtöisesti ja silloin aloitetaan työkalun asetuksien läpikäynnistä tai jostain muusta vastaavasta ”tärkeästä” ominaisuudesta. 

On haastavaa määritellä uuden asian toimintatapaa tai -mallia organisaatiossa, joka on osasto-, tiimi- ja yksilötasolla hionut vuosia tapaa toimia yhteen. Nämä vuosien mittaan jalostuneet arvoketjut ovat vakiintuneet jokaisen selkäytimeen. Toisinaan nämä ketjut ovat tiimi- ja yksilötasolla yksityiskohdiltaan myös perustellusti tai perusteettomasti heterogeenisiä. Usein arvoketjut ulottuvat sidosryhmiin, jotka ovat optimoineet omat prosessinsa toimiakseen vakiintuneiden odotusten mukaisesti. Uuden toimintatavan rakentaminen vaatii aikaa ja resursseja. Ja vaikka toimintatapa olisikin hyvin suunniteltu ja jalkautettu, silti arki tuo eteen yksityiskohtia, joita ei ole huomioitu. Näitä tilanteita varten tarvitaan organisaatioon joku, joka ottaa kopin ja käynnistää tarvittavat toimenpiteet. Muuten näillä palloilla on taipumus tippua ei-kenenkään-maalle. 

Hybridityöloikassa vaikeinta on määrittää uusi tapa toimia virtuaalisesti. Ehkä hieman helpompaa on läpi viedä tarvittava muutos.

Pinterest
First Wave Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili First Wave kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

Virtuaalityö
Etätyö
Hybridityö
tulevaisuuden työntekomalli

Siirry yrityksen profiiliin First Wave kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

First Wave - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

First Wave - Muita referenssejä

First Wave - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia