Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Eroon exceleiden pyörittelystä tuotantolaitoksella

BloggausPyöritetäänkö teilläkin tuotantoa Excelin varassa? Kerromme, miksi tämä yksi yleisimmistä tuotannonsuunnittelijoiden välineistä aiheuttaa tarpeettomia haasteita, ja kuinka Excelin kanssa painimisesta voi siirtyä tehokkaampiin ja vähemmän aikaa vieviin välineisiin.

Tuotannonsuunnittelu vaikuttaa lähes kaikkiin toimintoihin yrityksessä, ei pelkästään itse tuotantoprosesseihin. Tuotannonsuunnitteluun ja -ohjaukseen panostaminen on siksi aina panostus myös toiminnan kannattavuuteen – jopa työntekijöiden hyvinvointiin. Silti monissa yrityksissä tuotannonsuunnittelua tehdään riittämättömillä välineillä, mistä seuraa jatkuvaa kiirettä, lisätyötä, kustannuksia ja epätasaiset läpimenoajat. Tunnistatko näitä ongelmia?

Taulukkolaskenta ei riitä tuotannonsuunnitteluun

Excel on toki monipuolinen ohjelma myös tuotantolaitoksissa käytettäväksi, mutta sitä ei ole tarkoitettu tuotannonsuunnitteluun. Se saattaa riittää kaikkein yksinkertaisimmissa tuotantoprosesseissa ja etevän suunnittelijan käytössä, mutta suurimmassa osassa yrityksissä prosessit ja tuotantoketjut ovat pitkiä ja monimutkaisia ja muista muuttujista riippuvaisia.

Yleisimmät haasteet, joita Excel-tiedostojen varassa oleminen tuotantolaitoksilla aiheuttaa, liittyvät työajan tehokkaaseen käyttöön. Excel on tuotannonsuunnittelijan työvälineenä hidas, koska tiedoista ei saa nopeasti hyvää yleiskuvaa, ja manuaalisesta näppäilystä seuraa usein myös virheitä. Tällaiset tiedostot henkilöityvät helposti yhden suunnittelijan varaan, ja jos kyseinen henkilö syystä tai toisesta lopettaa, on Excelin ymmärtäminen muille jopa mahdotonta. Usein suunnittelua varten tarvitaan useita tiedostoja, minkä lisäksi tiedostojen samanaikainen käyttö on monissa yrityksissä ongelmallista. 

Sen lisäksi, että työaikaa kuluu taulukkojen selaamisessa ja oikean tiedon etsimisessä, taulukkolaskentaohjelmat ovat harvoin täysin integroitavissa ERP:iin tai muihin oleellisiin järjestelmiin. Tuotannonsuunnittelijoiden usein kaipaamia ominaisuuksia esimerkiksi aikataulutuksen ja materiaalitilausten optimoinnissa ei ole, eikä läpimenoaikaa pysty lyhentämään pelkästään sillä. Samoin tuotannon etenemän seuranta ja simulaatioiden laatiminen puuttuu täysin. Tuotannonsuunnittelijalta puuttuu siis kannattavan ja tehokkaan suunnittelun kannalta olennaista tietoa jatkuvasti.

Lue blogistamme, mitä tuotannonsuunnittelujärjestelmän käyttöönotto mahdollistaa >>

Pinterest
Novotek Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Novotek kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Projektinhallinta
Supply chain management SCM
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Big Data
Integraatiot
IoT

Toimialakokemus

Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Valmistava teollisuus

Teknologia

Azure
Microsoft
Linux
Windows

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Laitteet
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

tuotannonsuunnittelu

Siirry yrityksen profiiliin Novotek kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Novotek - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Novotek - Muita referenssejä

Novotek - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia