Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Econia Oy – Helppoutta ja kustannussäästöjä SD-WAN ratkaisun avulla

ReferenssiEconia on kotimainen talous- ja henkilöstöhallinnon sekä kansainvälisten palveluiden asiantuntijatalo. Econian palveluvalikoimaan kuuluu laajat asiantuntijapalvelut talouden, henkilöstöresurssien ja kansainvälisen liiketoiminnan kehittämiseen. Lisäksi Econialta on saatavilla tilintarkastus- ja työoikeudellisia palveluita, harmaan talouden torjunnan asiantuntijapalveluita sekä isännöintiä. Econia toimii 13 paikkakunnalla Satakunnassa, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Uudellamaalla, lisäksi heillä on toimipiste Espanjan Fuengirolassa. Yritys on perustettu vuonna 1996, ja yrityksellä on yli 100 talous- ja henkilöstöhallinnon sekä kansainvälisen liiketoiminnan asiantuntijaa. Econialla yhteistyöstä TNNetin kanssa vastaa Tietohallintopäällikkö Jussi Osamaa. 


Katso vielä asiakkaan kommentit SD-WAN verkkoratkaisusta alla olevasta videosta:
Vanhan ratkaisun kipupisteet


Econia Oy:n kanssa lähdettiin ensin tutkimaan heidän nykyisen verkkoratkaisunsa kipupisteitä ja nopeasti selvisikin, mitkä nämä kipupisteet olivat:

  • Raskas käytettävyys verkkoratkaisussa (MPLS)
  • Hintataso erittäin korkea
  • Operaattoririippuvuus
  • Muutospyyntöjen toteutuksen hitaus johtuen operaattorin palvelun hitaudesta

Tavoitteemme oli lähteä tuottamaan asiakkaalle helpommin käytettävissä oleva verkkoratkaisu, joka mahdollistaa täydellisen operaattoririippumattomuuden sekä muutoksien toteuttamisen verkkoratkaisuun asiakkaan itse suorittamana.

Seuraavaksi verrataan vanhan MPLS ratkaisun ongelmakohtia ja sitä miten uusi SD-WAN verkkoratkaisu voi niihin auttaa.

Raskas käytettävyys


MPLS: Vanhan MPLS verkkoratkaisun kanssa asiakas paini pitkään raskaan käytettävyyden kanssa. Uusien toimipisteiden liittäminen verkkoratkaisuun aiheutti ongelmia niin päivittäisessä käytössä kuin käyttöönotossa.

SD-WAN: SD-WAN-ratkaisun avulla asiakas sai kevyen verkkorajapinnan, jossa asiakas voi itse lisätä uusia toimipisteitä yrityksen verkkoratkaisuun. Uuden toimipisteen liittäminen käytännössä toimii siten, että asiakas hankkii itselleen kilpailukykyisen liittymän uuteen toimipisteeseen ja liittää tämän toimipisteen SD-WAN-ratkaisuun tarvittavalla päätelaitteella.

Hintataso erittäin korkea


MPLS: MPLS verkon suurimmaksi ongelmaksi tulee Econian kaltaisissa yrityksissä hintatason nouseminen. Kun yksi operaattori vastaa koko asiakkaan yritysverkosta, asiakkaalla ei ole mahdollista kilpailuttaa / hankkia tietoliikenneyhteyksiä keltään muilta operaattoreilta eri paikkakunnille. Jokaisella paikkakunnalla voi olla hintatasoltaan halvempi operaattori, joka pystyy tarjoamaan samankaltaisella tekniikalla varustettua yhteyttä huomattavasti halvemmilla kustannuksilla. Tämän vuoksi hintataso nousee suureksi, koska MPLS-verkon ylläpitävä operaattori joutuu turvautumaan liittymien hankinnassa muiden operaattoreiden verkkoihin, jolloin hintataso nousee huomattavasti.

SD-WAN: Hinta on paras kilpailuvaltti, mitä SD-WAN ratkaisu asiakkaalle voi tarjota. Asiakas ei ole enää riippuvainen tietystä operaattorista vaan voi hankkia kaikki tietoliikenneyhteydet siltä operaattorilta, jolta olettaa saavansa parasta palvelua alueelle ja on hintatasoltaan kilpailukykyinen. Näin asiakkaalla on mahdollista säästää useita tuhansia euroja vuodessa pelkästään tietoliikennekustannuksissa.

Operaattoririippuvuus


MPLS: Operaattoririippuvuus aiheuttaa juuri edellä mainitun hintatason nousun ja skaalautuvuuden sekä käytettävyyden häviämisen. Yritys rajataan ainoastaan käyttämään yhden operaattorin palveluita ja jos esimerkiksi. vikatilanne tulee verkkoon, olet täysin tuon operaattorin vikarajauspalvelun armoilla.

SD-WAN: Ei enää operaattoririippuvuutta. Jos yksi toimipiste katoaa verkosta, voit täysin keskittyä korjaamaan sitä. Voit nopeallakin aikataululla hankkia esimerkiksi toisen yhteyden kohteeseen 4G:n avulla, joka toimii heti kun liittymä on kytketty päätelaitteeseen. Ei enää pitkiä odotusaikoja vikatilanteissa, vaan voit itse jopa korjata viat nopeasti.

Muutospyyntöjen toteutuksen hitaus johtuen operaattorin palvelun hitaudesta


MPLS: Muutospyyntöjen hitaus on yksi suurimmista syistä, miksi yritykset vaihtavat pois vanhoista MPLS-verkkoratkaisuista. He voivat joutua odottamaan päiviä tai jopa viikkoja helpoimmallekin verkkomuutokselle. Samalla jokaisesta muutospyynnöstä operaattori laskuttaa sinua satoja euroja, vaikka työnä muutos on muutaman minuutin kestävä.

SD-WAN: Muutospyynnöt ovat nopeita, jotka asiakas voi joko itse suorittaa verkkoratkaisuun tai pyytää SD-WAN-kumppania tekemään tarvittavat muutospyynnöt. Kukaan ei laskuta omista muutoksista ja tällöin myös skaalautuvuus sekä käytettävyys pysyy verkkoratkaisussa erinomaisella tasolla. Ei enää viikkoja kestäviä tukipyyntöjä ja pallottelua eri asiakaspalvelurajapintojen kanssa.

Kun tarkastellaan yllä olevia kehityskohtia vanhaan MPLS-verkkoon, Econialla oli helppo valinta lähteä käyttämään uutta SD-WAN ratkaisua TNNetin kanssa. Puhumattakaan jopa viisinumeroisesta summasta, jonka yritys säästää verkkoratkaisuissa.

Lue blogistamme 4 syytä miksi yrityksen pitää siirtyä SD-WAN verkkoon:

https://www.tnnet.fi/blogi/4-syyta-miksi-yrityksen-pitaa-siirtya-sd-wan-verkkoon/

Suosittelija:

"Heillä on todella nopea asiakaspalvelu, mukava henkilökunta ja ennen kaikkea ammattitaito."

Jussi Osamaa

Pinterest
Referenssin infoboxi
TNNet Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Econia Oy
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jussi Osamaa

Lisätietoja

Yritysprofiili TNNet kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-infrapalvelut
Konesalipalvelut
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut
Tietoliikennepalvelut

Toimialakokemus

IT

Tarjonnan tyyppi

Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin TNNet kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

TNNet - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

TNNet - Muita referenssejä

TNNet - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia