Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Blogi: Kohtaamisia, joita kenenkään ei tarvitsisi pelätä

BloggausKuulumisten vaihto kahvikoneella. Naurunremakka lounasravintolassa. Soljuva työhaastattelu. Onnistunut asiakastapaaminen. Tämänkaltaiset tapahtumat jäävät useimmiten työpäivistämme mieleen.

Meillä ihmisillä on suuri tarve kohdata ja tulla kohdatuksi. Tuskin omista päivistäsi erottuvat ne, jolloin kohtasit vain tietokoneesi hohtavan näytön. Kohtaamiset, sekä ventovieraiden, tuttujen että ystävien kanssa, ovat päiviemme kohokohtia. Ne antavat energiaa, opettavat ja muistuttavat meitä ihmisyydestämme. Koronapandemian takia olemme kerryttäneet kohtaamisvelkaa.

Mutta eikö arkemme ole täynnä kohtaamisia? Törmäämmehän päivittäin kollegoihin ainakin virtuaalisesti, tervehdimme naapuriamme ja kiitämme kassatyöntekijää. Toisen ihmisen kohtaaminen on kuitenkin enemmän kuin hymy tai käden heilautus tervehdyksen merkiksi. Aito kohtaaminen on kuulemista ja kuulluksi tulemista, ymmärtämistä ja ymmärrystä sekä inhimillisyyden tunnustamista. Ihminen kohdataan ihmisenä – ei tittelinä, statuksena tai pintana.

Me Nordeassa tiedämme, että yhdessä olemme onnellisempia ja parempia. Uskomme ihmisiin ja uskomme kohtaamisiin. On selvää, että yhdessä olemme vahvempia.

Kaikille kohtaamiset eivät ole helppoja saati voimaannuttavia. Ennakkoluulojen, oletusten ja yhteiskuntaamme ohjaavien normien takia eri vähemmistöt joutuvat edelleen pelkäämään kohtaamisia. Moni joutuu piilottamaan osan identiteetistään eikä uskalla olla osa yhteisöä. Ihminen kohdataan kokonaisena, eikä aitoa kohtaamista voi tapahtua, jos toinen osapuoli ei voi olla oma itsensä.

Oslon viikonlopun tapahtumat osoittivat kauhealla tavalla, miten haavoittuvassa asemassa seksuaalivähemmistöt edelleen ovat. Olemme järkyttyneitä ja ajatuksemme ovat uhrien ja heidän läheistensä kanssa. Juuri nyt on erityisen tärkeää osoittaa solidaarisuutta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan ja seistä yhdessä vahvana rintamana.

Juhlapuheet eivät riitä, tarvitaan tekoja

Vähemmistöjen aseman parantaminen, monimuotoisuus ja yhdenvertaisuus ovat tänä päivänä myös jokaisen menestyvän organisaation edellytyksiä. Juhlapuheet eivät riitä vaan tähän työhön vaaditaan koko yrityksen laajuisia jokapäiväisiä toimia sekä johdon sitoutumista että henkilöstön aloitteita. Emme tietenkään ole valmiita, mutta tunnistamme haasteet ja olemme sitoutuneet niiden voittamiseen. Pride-kumppanuus on osa tätä työtä. Se on meille sekä teko että ilmaus.

Tämän takia Nordea on tänäkin vuonna Priden ylpeä kumppani kaikissa Pohjoismaissa

Nordean yhdenvertaisuustyön ytimessä ovat henkilöstön vapaaehtoisryhmät. Ne järjestävät erilaisia tapahtumia, sparraavat johtoa ja edistävät keskustelua. Erityisen vaikuttavia ovat olleet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin keskittyvän ryhmän järjestämät koulutukset sateenkaarikollegoiden ja -asiakkaiden kohtaamiseen.

Viime kesänä pilotoituihin koulutuksiin on osallistunut jo noin 150 nordealaista ja ne on otettu innolla vastaan. Koulutuksissa käydään läpi keskeistä sanastoa, ajattelumme sudenkuoppia sekä annetaan osallistujille työkaluja yhdenvertaisuuden edistämiseen jokapäiväisessä työssä ja työyhteisössä.

Otamme yhdenvertaisuusnäkökulman huomioon myös viestinnässämme ja henkilöstöpolitiikassamme. Käytämme tasa-arvoista, neutraalia kieltä ja teemme systemaattisesti töitä ennakkoasenteiden purkamiseen rekrytointitilanteissa. Viime vuonna käyttöön ottamamme tasa-arvoinen vanhempainvapaa takaa yhtäläiset oikeudet kaikenlaisille perheille. Uudistus menee nykyistä lainsäädäntöä pidemmälle monessa maassa.

Tärkeintä on halu ymmärtää toisiamme

Kohtaamiset ovat siis monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden edistämisen kovaa ydintä. Mutta ennen kuin olemme valmiita kehittämään kohtaamisilla yhteisöämme, meidän on kohdattava se kaikista vaikein tapaus – itsemme ja ennakkoluulomme. Ennakkoluulot syntyvät tietämättömyydestä ja tietämättömyys lisää välinpitämättömyyttä. Ennakkoluulojen kohtaaminen ja niiden purkaminen vaatiikin rohkeutta ja tuntuu usein epämukavalta. Kaikki ennakkoluulomme eivät ole tietoisia, mikä vaikeuttaa entisestään niiden tunnistamista.

Meillä kaikilla on ennakkoluuloja ja me kaikki teemme virheitä. Se on ihan ok. Emme ole heti huomenna valmiita kaikissa kohtaamisissamme. Emme välttämättä osaa sanoa aina oikeita asioita tai toimia täydellisesti kaikissa tilanteissa. Tärkeää on, että aikeemme ovat hyvät, olemme uteliaita ja haluamme ymmärtää toista. Tämä kaikki auttaa meitä kohtaamaan toisemme ja toisaalta puuttumaan, kun kohtaamme epätoivottuja tilanteita.

Mahdollisuus kohtaamisiin ilman pelkoa syrjinnästä on etuoikeus. Kun ymmärrämme kohtaamisten merkityksen elämässämme, ymmärrämme velvollisuutemme – velvollisuuden edistää turvallisia kohtaamisia jokaiselle.

Jokainen ansaitsee päiväänsä kohokohdat.

Johanna Bergström

Nordean henkilöstöjohtaja

28-06-2022

https://www.nordea.com/en/careers/a-diverse-community

Pinterest
Nordea logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Nordea kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Toimialakokemus

Pankki ja vakuutus

Siirry yrityksen profiiliin Nordea kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Nordea - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Nordea - Muita referenssejä

Nordea - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia