Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

ASSA ABLOY - Maailmanlaajuiset verkkokaupat yli sadalle brändille

ReferenssiASSA ABLOY valloittaa maailmaa verkkokaupoilla Solteqin tuella

Sisäänkäyntiratkaisujen globaali markkinajohtaja ASSA ABLOY käynnisti maailmanlaajuisen projektin, jonka aikana rakennetaan verkkokaupat yli sadalle brändille. ASSA ABLOY antoi Solteqille vetovastuun projektista, johon kuuluu toteutus, ohjelmistokehitys, järjestelmäintegrointi, lisenssit, järjestelmien ylläpito, tuki ja perehdytys.

Koska toimimme yli 70 maassa ja tuotemerkkejä on paljon, tarvitsemme koko joukon sivustoja, joissa jokaisessa on omat toimintonsa ja ulkoasunsa, sanoo ASSA ABLOYn Global IT Shared Service Centerin IT-johtaja Marcus Hvied. – Rakennamme ne kaikki samalle, keskitetysti ylläpidetylle alustalle, joka pohjautuu IBM WebSphere Commerce -ohjelmistoon.

Uusia markkina-alueita ja innovatiivisia tuotteita

ASSA ABLOYn toiminta alkoi vuonna 1994. Alkujaan pohjoismainen lukkoyritys on kasvanut kansainväliseksi oviympäristöratkaisujen toimittajaksi, jonka toimialaan kuuluvat mm. kulunvalvonta- ja tunnistusteknologiat, mekaaniset ja sähkömekaaniset lukitusratkaisut, turvaovet ja hotellien turvaratkaisut. Konserni kasvaa jatkuvasti sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta laajenemalla uusille markkina-alueille, kehittämällä uusia innovatiivisia tuotteita ja laajentamalla verkkokauppatoimintojaan sekä paikallisesti että globaalisti.

Olemme keskittyneet verkkokaupassa yritysmyyntiin. Asiakkaamme ovat lukkoliikkeitä, rakennusurakoitsijoita, hotelliketjuja ja jälleenmyyjiä. Suunnitelmissa on myös kuluttajaverkkokauppojen avaaminen joillakin markkina-alueilla.

ASSA ABLOYn verkkokauppaprojektin lähtökohtana oli tehdä ensin verkkokauppojen yhteiset perusominaisuudet ja -toiminnot, joita voi käyttää kaikissa sivustoissa. Niitä täydennetään lisätoiminnoilla ja sivustokohtaisella ulkoasulla, joka sopii brändiin ja kyseisille markkinoille. Ratkaisun ytimessä on yhteen paikkaan keskitetty IBM Commerce -verkkokauppa-alusta.

Laajan mittakaavan multisite-toiminnot

Valitsimme IBM Commercen alustaksi, koska Gartner ja monet muut analyytikot pitävät sitä markkinoiden parhaana ratkaisuna, Marcus Hvied sanoo. – Siitä on erityistä hyötyä etenkin silloin, kun on tarvetta suurelle määrälle rinnakkaissivustoja, kuten meillä. IBM Commercessa on monia hyödyllisiä ominaisuuksia ja näppäriä toimintoja. Lisäksi sitä voi räätälöidä joustavasti tarpeen mukaan.

Ohjelmisto on myös suunniteltu sellaiseksi, että se on helppo liittää esimerkiksi toiminnanohjaus- ja asiakashallintajärjestelmiin.

Jokainen verkkosivusto on integroitava erilaisiin järjestelmiin. Se on luonnollisesti haastavaa, projektista vastaava Solteqin ohjelmapäällikkö Timo Kupsa sanoo.

Vuonna 2014 alkaneessa projektissa verkkokauppoja on jo avattu sekä kansainvälisillä markkinoilla että Yhdysvalloissa, Australiassa, Norjassa ja Tanskassa. Seuraavaksi verkkokauppoja on tarkoitus avata Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Kaakkois-Aasiassa myytäville tuotemerkeille.

Kokemus ratkaisee


Valitsimme Solteqin projektiin useammastakin syystä, Marcus Hvied toteaa. – Ensinnäkin heillä on sopivaa osaamista ja vankka kokemus alalta. IBM:n tavoin he panostavat paljon monipuoliseen verkkokauppaosaamiseen. Arvostamme myös Solteqin johdon sitoutumista ja tukea globaalissa projektissamme. Tiimin toiminta on läpinäkyvää. Solteqilaiset reagoivat asioihin viivytyksettä ja vastaavat muuttuviin vaatimuksiimme nopeasti.

Arvostamme Solteqin johdon sitoutumista ja tukea globaalissa projektissamme.

Marcus Hvied, IT Director Global IT Shared Service

Solteqin Ruotsin toimipisteen myyntipäällikkö Bengt Holmberg arvostaa keskinäistä yhteistyötä projektissa:
–ASSA ABLOYn tiimi on avoin ja suorapuheinen. Myös heille on selvää, että läpinäkyvyys on tärkeää tämän kokoluokan projektin onnistumiselle.

Solteqilla on enemmän IBM Commerce -ohjelmistokehittäjiä kuin yhdelläkään muulla pohjoismaisella yrityksellä. ASSA ABLOYn verkkokauppaprojektin tiimissä on mm. ratkaisuarkkitehtejä, verkkokauppakehittäjiä (myös käyttöliittymä- ja käytettävyysasiantuntijoita), integrointiasiantuntijoita, projektipäälliköitä ja palvelupäälliköitä sekä Suomessa että Puolassa.

Aikavyöhykkeet ja paikalliset kulttuurit luovat omat haasteensa, mutta ovat samalla koko homman suola, toteaa Timo Kupsa lopuksi.

ASSA ABLOYn saamat hyödyt:

  • Kaikilla verkkokaupoilla on yhteinen, keskitetty ohjelmistoalusta.
  • Perustoiminnot ja -ominaisuudet voi kopioida kaikkiin sivustoihin, jolloin yksittäiseen sivustoon tarvitsee lisätä vain sivustokohtaiset lisätoiminnot ja sopiva ulkoasu.
  • IBM ja Solteq investoivat jatkuvasti verkkokauppaosaamisensa kehittämiseen.
  • Yhteistyö on helppoa osaavan, kokeneen, nopeasti reagoivan ja muutoksiin mukautuvan projektitiimin kanssa.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Solteq Oyj

Tiedot

Tilaaja: ASSA ABLOY

Lisätietoja

Yritysprofiili Solteq kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Myynti

Erikoisosaaminen

Verkkokaupparatkaisut

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Teknologia

IBM

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Solteq kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Solteq - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Solteq - Muita referenssejä

Solteq - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Ympäristöystävällisiä innovaatioita – esittelyssä 6 suomalaista kestävän kehityksen startupia
Retkeilykesä on kuumimmillaan – Parhaat ilmaiset retkeilysovellukset Androidille ja iOSille
Suutarin pojasta kasvoi Royal Societyn jäsen – Boolen algebran loi itseoppinut matemaatikko

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia