Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

3 vinkkiä helpompaan tietovarastoprojektiin

BloggausElääkö mielessäsi myytti tietovaraston ikuisuusprojektista, joka vaatii suurta panostusta, eikä tunnu valmistuvan koskaan? Tämän päivän moderneilla ratkaisuilla tietovaraston rakentaminen, kehittäminen ja ylläpitäminen on helppoa ja nopeaa. Lue blogistamme parhaat vinkit helpompaan tietovarastoprojektiin.

Onnistu tietovarastoprojektissa – 3 vinkkiä

1. Suosi moderneja pilvitietovarastoja

Pilviteknologioiden yleistyminen on kasvava trendi niin Business Intelligence -ratkaisuissa kuin tietovarastoalustoissa. Modernit pilvitietovarastot tarjoavat lukuisia hyötyjä, ja helpottavat monin tavoin työtäsi. Tässä muutamia poimintojamme:

  • Matalat investointikustannukset ja hyvä skaalautuvuus
  • Helppo ylläpito
  • Soveltuvuus kaiken organisaatiodatan varastointiin

2. Rakenna ja kehitä moderneilla teknologioilla

Uudet modernit ratkaisut helpottavat ja nopeuttavat merkittävästi tietovaraston rakentamista, testaamista ja ylläpitoa. Esimerkkejä tällaisista työkaluista ovat Qlik Replicate, Qlik Catalog ja Qlik Compose. Ne ovat graafisella käyttöliittymällä toimivia low-code/no-code-ratkaisuja, joiden avulla tietovarasto voidaan toteuttaa mallintamalla ilman perinteistä koodausta.

Näitä moderneja työkaluja voit käyttää myös tietovaraston kehittämiseen. 

Moderneja työkaluja hyödyntäen tietovaraston rakentaminen vie vain murto-osan ajasta, mitä siihen on täytynyt perinteisesti käyttää. Kun tietovarasto toteutetaan ketterillä menetelmillä ja siinä tehdään valmiiksi yksi pieni kokonaisuus kerrallaan, pääsee organisaatiosi vaikuttamaan lopputulokseen useissa eri vaiheissa.

3. Käytä datan mallintamisen parhaita käytänteitä

Kun rakennat tietovarastoa kumppanin kanssa, on olennaista huolehtia, että se koostuu järkevästi rakennetusta kerroksellisesta rakenteesta. Hyvin toteutetussa tietovarastossa ensimmäiset tasot ovat lähellä datalähteitä ja viimeiset tasot lähellä datan käyttöä.

Jotta pystyt hyödyntämään organisaatiosi dataa myös Business Intelligence -analyysien edistyksellisessä käytössä eli mm. tulevaisuuden ennusteiden ja skenaarioanalyysien pohjana, tulisi tietovaraston pystyä varastoimaan myös historiadataa. 

Tehokkaasti rakennetun tietovaraston tasot:

  • Staging Area 
  • Enterprise Data Warehouse (EDW)
  • Data Marts 

Hyvässä tietovarastorakenteessa data rakennetaan ja muokataan yhtenäiseksi jo ennen tietovarastoon vientiä. Näin data on valmiiksi oikeassa muodossa datan hyödyntämistä, kuten raportteja ja analyyseja varten.

Lue koko teksti blogistamme ja tutustu tietovaraston rakenteeseen tarkemmin! 

Pinterest
Pengon Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Pengon kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Big Data
Sisällönhallinta

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Pengon kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Pengon - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Pengon - Muita referenssejä

Pengon - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia