Tutkimusyhtiö Universum Communications on julkaissut vuoden 2021 opiskelijatutkimuksensa tulokset, jossa eri alojen opiskelijat listaavat kiinnostavimmat työnantajat ja työltä kaipaamansa ominaisuudet. It-alan opiskelijoiden osalta viiden kärki pysyi samana kuin vuonna 2020. Google nimettiin jälleen vetovoimaisimmaksi työnantajaksi ja myös Microsoft piti paikkaansa toisena, kun taas F-Secure nousi tänä vuonna neljänneltä paikalta kolmanneksi. Neljänneksi sijoittui peliyhtiö Supercell ja viidenneksi Rovio Entertainment. 

Kyselyyn on vastannut 14 000 suomalaista korkeakouluopiskelijaa 37 eri yliopistosta. Ihannetyönantajien lisäksi opiskelijoilta kysyttiin myös, minkälaisia ominaisuuksia he arvostavat työnantajassa. Universumin maajohtajan Mika Sallisen mukaan kulunut koronavuosi on vaikuttanut siihen, minkälaisia ominaisuuksia opiskelijat hakevat työnantajalta.

”Opiskelijat tuntuvat nyt fokusoivan vain siihen, että saavat uran aloitettua edes jossain.”

”Opiskelijat tuntuvat nyt fokusoivan vain siihen, että saavat uran aloitettua edes jossain. Vastaajat voisivat harkita jopa 30 työnantajaa tulevaisuudessa, verrattuna aikaisempien vuosien noin 20:een”, Sallinen kertoo Universumin blogissa. Työn arkeen liittyvät ominaisuudet, kuten turvallinen ja vakaa työsuhde ja ystävällinen työilmapiiri, nousivat tänä vuonna viime vuotta keskeisemmiksi ominaisuuksiksi. Myös monipuoliset työtehtävät olivat tärkeitä opiskelijoille.

”Monipuoliset työtehtävät -ominaisuuden tärkeys korostaa edelleen sitä, että opiskelijoiden mielestä tulevaisuudessa menestyminen edellyttää sitä, että oppii nopeammin kuin mitä muutos ympärillä on. Työnantajien pitääkin pystyä tarjoamaan sellaisia tehtäviä ja mahdollisuuksia missä tämä toteutuu”, Sallinen jatkaa. 

It-alan houkuttelevimpien työnantajien kymmenen kärkeen ylsivät myös Nokia, Futurice ja Reaktor. Alla olevasta taulukosta näet suomalaisten it-alan opiskelijoiden ihannetyönantajien koko viidenkymmenen kärjen.

Taulukko kiinnostavimmista työnantajista.

Lähde: Suomen opiskelijatutkimus 2021/Universum Communications

 

Tarkemmin pääset tutustumaan tutkimukseen täällä.

Kansikuva: Unsplash


 

Löydä it-alan työpaikat Ite wikistä. Ite wikin rekryhaku listaa it- ja ohjelmistoalan yritysten työpaikat. Haussa voit rajata työpaikkailmoituksia ohjelmistokentälle spesifien hakutermien kuten ohjelmointikielien perusteella.