Ohjelmistoyritys Top Data Science on julkaissut työkalun, joka auttaa yrityksiä huolehtimaan riittävien etäisyyksien toteutumisesta tiloissaan koronaviruksen aikana.

Yhtiö on kehittänyt tekoälyyn pohjautuvan videoanalyysiratkaisun, joka auttaa selvittämään valvontakamerakuvista paikalla olevien henkilöiden määrän, etäisyyden ja tiheyden ostoskeskuksissa, tapahtumapaikoissa, ravintoloissa, toimistoissa ja muissa julkisissa tiloissa.

Työkalun tarkoituksena on tehdä etäisyysvaatimusten toteuttamisesta helpompaa ja auttaa lisäämään tietoisuutta niistä ilman, että ihmisten yksityisyys vaarantuu.

Top Data Sciencen mukaan ohjelmisto poikkeaa tyypillisistä kasvojentunnistukseen nojaavista järjestelmistä, sillä se käyttää uudenlaista kuvasta kuvaan-oppimiseen ja kaksiulotteisen datan todennäköisyystiheyden analysointiin (eng. image-to-image learning and 2D density probability predictions) perustuvaa tekniikkaa, joka varmistaa kävijöiden yksityisyyden eikä identifioi tiloissa liikkuvia henkilöitä.

Järjestelmän kerrotaan olevan joustava ja helposti laajennettavilla uusilla ominaisuuksilla, kuten kasvomaskien tunnistimella sekä tungoksen ja ihmisvirtausten seurannalla. Se voi myös hälyttää, jos valittujen alueiden henkilömäärä ylittää asetetun raja-arvon.

Ratkaisu tarjoaa potentiaalisia säästöjä ihmisvirtausten ja etäisyyksien monitorointiin sekä apua työntekijöiden ja turvallisuushenkilöstön toiminnan organisointiin.

Ratkaisu tarjoaa potentiaalisia säästöjä ihmisvirtausten ja etäisyyksien monitorointiin sekä apua työntekijöiden ja turvallisuushenkilöstön toiminnan organisointiin. Järjestelmä tulee käyttöön suuren japanilaisen kiinteistöyrityksen messuhalleihin Tokiossa ja mahdollistaa tilojen avaamisen takaisin käyttöön koronaviruksen jälkeen.

Helsingissä toimiva Top Data Science on vuonna 2016 perustettu asiantuntijayritys, joka erikoistuu tekoälysovelluksiin. Yritys on osa Morpho Inc. -teknologiakonsernia, jonka pääkonttori sijaitsee Tokiossa Japanissa.

 

Top Data Sciencen Ite wiki-profiili

Top Data Sciencen verkkosivut