Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Avaimena analytiikka – analytiikka, automaatio ja läpinäkyvyys tapetilla Basware ONEssa

17.12.2019 - Veera Kujansuu - Basware ONE

Asiakkailta saatu informaatio ja oivallukset ovat Baswarella tärkeässä roolissa

Basware ONE keräsi reilut kaksisataa taloushallinnon ammattilaista kuuntelemaan kiinnostavia puheenvuoroja hankinnasta maksuun-järjestelmistä lokakuun puolivälissä. Ite wiki oli mukana raportoimassa tapahtumasta. Syksyn mittaan olemme kertoneet kaikista niistä monista näkökulmista, joista taloushallintoa ja hankintaa tapahtumassa tarkasteltiin.

Perttu Nihti, tuotehallinnan päällikkö Baswarelta, kiipeää lavalle tapahtuman lopuksi ja kertoo saaneensa vaatimattoman tehtävän tiivistää yhteen koko tapahtumapäivän anti.

Juontaja Saimi Hoyer kysyi Nihtiltä, mikä oli päivän paras asia kotiin vietäväksi.

– Se, miten mahtavaa on saada näin paljon asiakkaita samaan tilaan asiantuntijoidemme kanssa. Siitä syntyy kiinnostavia keskusteluja ja uusia näkökulmia.

 

 

Uusista näkökulmista liikkeelle lähti myös Nihdin esitys. Hän aloitti esittämällä kysymyksen yleisölle:

– Kuinka moni vastaisi tähän kysymykseen samalla tavalla nyt kuin aamulla: mitä Visible Commerce merkitsee sinulle?

”Kuinka moni vastaisi tähän kysymykseen samalla tavalla nyt kuin aamulla: mitä Visible Commerce merkitsee sinulle?”

Kovin montaa kättä ei yleisön seasta noussut pystyyn. Päivä oli siis tarjonnut monelle uusia ajatuksia.

Tapahtuman lukuisat puheenvuorot käsittelivät P2P-prosessia monesta eri kulmasta, mutta kaikki pyrkivät tuomaan esiin keinoja parantaa ja tehostaa prosessin osa-alueita. Nihtin esitys tiivisti päivän puheenaiheet muutamaksi ytimekkääksi pointiksi, joista ensimmäinen on näkyvyys.

– Kaikki lähtee täydestä näkyvyydestä. Kun saadaan rakennettua täysi näkyvyys, jossa on kaikki toimittajat, laskut, hankintamääräykset sekä suorat että epäsuorat hankinnat ja otetaan syntyneeseen dataan avuksi analytiikkaa, saadaan oivalluksia, joita päivittäisessä toiminnassa ei muuten syntyisi, Nihti kertoo.

Toinen keskeinen pointti on toimittajadatan hallinta ja dokumenttien välityksen digitalisointi. Data elää koko ajan ja sitä on päivitettävä, paperiset sopimukset saatava digitaalisen järjestelmän piiriin.

– Ota toimittajadata haltuun! Jo siinä vaiheessa kun toimittajan kanssa tehdään sopimus, heidät voidaan velvoittaa toimittamaan katalogitiedot digitaalisena. Sitten aletaan rakentamaan yhteistä suhdetta ja yhteistä matkaa siitä eteenpäin.

 

Kävijöiden mielestä tapahtuman mielenkiintoisinta antia olivat mm. AP PRO, analytiikka, rohkeus, tehokkuus, laaja tuotevalikoima, asiakastuki, kuitittomuus ja sähköinen sopimushallinta.

 

Myös ostamisen tehostaminen oli tapetilla.

– Ostaminen on saatava yhden helppokäyttöisen työkalun piiriin. Sitä kautta saadaan näkyvyys koko organisaation käyttömenoihin sekä toimintaohjeet kaikkien saataville. Reaaliaikainen näkyvyys ja analytiikka tarjoavat ikkunan siihen, mitä organisaatiossa tapahtuu, Nihti kertoo.

Päivän aikana puhuttiin myös keinoista, joilla voidaan pyrkiä kohti sataprosenttista laskuautomaatiota.

– Kun yksityiskohdat ovat kunnossa, voidaan lähteä katsomaan miten laskuautomaation astetta voidaan nostaa. Kaikki lähtee siitä, että pohjalla on rakenteellinen data. Datan oikeellisuus on edelleen avainasemassa siinä, että saadaan automaatio rakennettua oikealle asteelle, Nihti kiteyttää.

”Datan oikeellisuus on edelleen avainasemassa siinä, että saadaan automaatio rakennettua oikealle asteelle.”

Asiakkailta saatu informaatio ja oivallukset ovat Baswarella tärkeässä roolissa.

– Tiedämme, että asiakkaat automatisoivat paljon prosesseja meidän toimintojemme vierestä. Ne ovat meille mielenkiintoisia käyttötapauksia, sillä ne auttavat ymmärtämään miten asiakkaat hyödyntävät P2P-toiminnoissa myös muita teknologioita.

Moni päivän esiintyjistä väläytteli Baswaren suurinta ohjelmistokehityshanketta, AP PRO:ta. Nihti kertoo ensimmäisiltä pilottitestaajilta saadun palautteen olevan rohkaisevaa.

– Otamme jatkuvaa palautetta ja rakennamme tästä niin hyvän, että olemme valovuosia edellä muita, hän hehkuttaa.

Lopuksi viimeinen kysymys, johon kaikki katsojat saivat vastata Slido-työkalun välityksellä.

Mikä oli päivän mielenkiintoisin asia?

Slidon alkaessa täyttyä sanoilla, niiden joukosta erottuivat muun muassa AP PRO, analytiikka, rohkeus, tehokkuus, laaja tuotevalikoima, asiakastuki, kuitittomuus ja sähköinen sopimushallinta, muistelipa joku vitsiniekka väliajalla tarjottuja ihania munkkejakin. Monenlaisia näkökulmia siis!

 

Baswaren ite wiki -profiili

Baswaren verkkosivut

 

Kuvat Aki Rask

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Muita julkaisuja

Veera Kujansuu - Hakukonemainonta
Google lieventää eroa mainosten ja hakutulosten välillä
Suvi Lindström - Toiminnanohjaus
Selainpohjaiset sovellukset yleistyvät toiminnanohjauksessa ja haastavat perinteisen ERP-ajattelun
Veera Kujansuu - Talous
Top 10 parhaan liiketuloksen per työntekijä tehneet it-yritykset – listalla kolme nettipelejä kehittävää firmaa
Suvi Lindström
Valu Digitalin open source -sovellus Headup tuottaa WordPressistä staattisia verkkosivustoja turvassa palvelunestohyökkäyksiltä
Suvi Lindström - Digitalisaatio
Digitalisaatioon perehtyneet tutkijat tarjoavat ilmaisia Skype-keskusteluja helmikuussa järjestettävällä Kysy tutkijalta -viikolla
Veera Kujansuu - Tietoliikenne
Nopeat verkkoyhteydet kiinteistöihin olemassa olevaa kupariverkkoa käyttäen – Uusin G.Fast -teknologia säästää kalliilta valokuituremonteilta
Veera Kujansuu - Tietokonepelit
Suosituimmat tietokonepelit vuonna 2019
Veera Kujansuu - Teknologian läpimurrot
Tutkijat ovat kehittäneet tuhoutumattoman litium-ioniakun
Suvi Lindström - Toiminnanohjaus
HILKKA-toiminnanohjausjärjestelmä pyörittää kotihoidon prosessit asiakastietojen hallinnasta tuntikirjauksiin ja reittien optimointiin
Lataa lisää