Lokakuun puolivälissä järjestetyn Basware ONE:n yhteydessä avautui myös Baswaren jokavuotisen taidekilpailun, Art of Baswaren, parhaimmat teokset yhteen kokoava näyttely.

Art of Basware on tarkoitettu alle 30-vuotiaille suomalaisille taiteilijoille. Kilpailulla on pitkä perinne ja tänä vuonna se järjestettiin jo 18. kerran. Baswaren kehitysjohtaja Regina Duzanskaja kertoi avajaistilaisuudessa kilpailun järjestämisen olevan baswarelaisille eräänlainen sydämen asia.

”Tämä tapahtuma on meille todella tärkeä ja meistä on mahtavaa olla mukana kannustamassa nuoria taiteilijoita”

– Tämä tapahtuma on meille todella tärkeä ja meistä on mahtavaa olla mukana kannustamassa nuoria taiteilijoita sekä edesauttaa heitä saamaan näkyvyyttä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Tänä vuonna kilpailun teemana oli Minä ja tekoäly. Kilpailun voittajan valitsi tuomaristo, johon kuuluivat Duzanskajan lisäksi 10 vuotta sitten Art of Baswaren voittanut taiteilija Reima Nevalainen, Kiasman intendentti Kati Kivinen sekä valokuvaaja Tuomas Uusheimo.

Nelikkoa eniten säväyttänyt teos oli viime keväänä kuvataiteilijaksi valmistuneen Kaisa Huotarin taidonnäyte nimeltä Muistijälki, jota tuomaristo kehui moniulotteiseksi ja kantaaottavaksi.

 

Art of Baswaren voittaja Kaisa Huotari vastaanotti palkintoshekin Kiasman intendentti Kati Kiviseltä.

 

– Voittajatyö avautuu katsojalleen moniulotteisesti. Se on orgaaninen, abstrakti sekä ekspressiivinen, mutta toisaalta konemainen ja harkitun täsmällinen. Maalausprosessissa käytetyt muovijätteet ottavat kantaa ajankohtaiseen ekologiseen ongelmaan ja synnyttävät teoksen uniikin pintastruktuurin sekä kauniit yksityiskohdat. Maalauksesta välittyy tekijän kypsyys taiteilijana, Uusheimo kertoi.

 

Kaisa Huotarin voittajateos Muistijälki

 

Ite wikin toimituksen valinta on puolestaan Kia Taegenin teos “Between Heaven And Earth”

 

 

Art of Basware 2019 -näyttely on esillä Clarion Hotel Helsingin ala-aulassa 14.marraskuuta asti.