Lahdessa alkoi syyskuun puolivälissä CitiCAP -sovelluksen testikäyttö. Kyseessä on maailman ensimmäinen henkilökohtaisen liikkumisen päästökauppaan suunniteltu mobiilisovellus.

CitiCAP -hankkeen projektipäällikkö Anna Huttunen kertoo, että kaupunkilaiset ovat lähteneet innolla mukaan testaukseen.

– Euroopan Liikkujan viikolla sovelluksen latasi Google Playsta yli 600 henkilöä, joista aktiivisia käyttäjiä on ollut reilut 500. Näin suuri latausmäärä on aivan upea asia.

Sovellus hyödyntää puhelimen kiihtyvyysantureita liikkumismuodon tunnistamiseen ja laskee kuljetun matkan aiheuttamat hiilidioksidipäästöt. 

Jokaiselle käyttäjälle on määritelty viikkokohtainen päästöbudjetti, joka suurimmalla osalla käyttäjistä on 17 kilogrammaa. Päästöbudjetti voi olla suurempi, jos käyttäjän asumisetäisyys palveluihin on pitkä tai hänellä on liikuntarajoitteisuus. Eri kulkumuodoille on omat päästökertoimensa, joten esimerkiksi bussin käyttäminen pienentää viikkokiintiötä vähemmän kuin yksityisautoilu. 

 

CitiCAP -sovellus tunnistaa käytetyn liikkumismuodon, laskee kuljetun matkan pituuden ja sen aiheuttamat hiilidioksidipäästöt. Sovelluksen tilastoissa voi verrata oman liikkumisen aiheuttamia päästöjä muiden käyttäjien keskiarvoon.

 

Testausvaiheessa sovellukseen tallentuu vain päiväkohtaisten päästöjen määrä, mutta tulevaisuudessa viikoittaisen päästöbudjettinsa alittaneille on tarjolla porkkanaa. Kestävästi liikkumalla on mahdollista tienata virtuaalivaluuttaa, jonka voi vaihtaa sovelluksen markkinapaikalla erilaisiin tuotteisiin ja palveluihin. 

Sovellus tukee Lahden pyrkimystä saavuttaa hiilineutraalius jo vuonna 2025

Lahti valittiin kesällä Euroopan ympäristöpääkaupungiksi vuodelle 2021. Lisäksi kaupunki on ilmoittanut pyrkivänsä hiilineutraaliksi jo vuonna 2025. Yksityisautoilu on Lahdessa edelleen suosittua, joten CitiCAP -sovelluksen tarkoituksena lienee vauhdittaa hanketta. 

Kaupunki aikoo hyödyntää sovelluksen avulla kerättyä dataa monipuolisesti.

– Tavoitteena on käyttää liikkumisen dataa kaupunkikehittämisen tukena. Saamme tärkeää tietoa lahtelaisten liikkumisesta massatasolla ja pystymme tarkastelemaan, kuinka kaupunkilaisten liikkuminen mahdollisesti muuttuu kulkutapakohtaisesti. Kerättyä dataa pystymme vertaamaan esimerkiksi valtakunnallisen henkilöliikennetutkimuksen tuloksiin. Lisäksi saamme tietoa siitä, miten eri kaupunkialueilla liikutaan ja mihin resursseja tulisi kohdentaa kestävän liikkumisen edistämiseksi, Huttunen sanoo.

”Saamme tietoa siitä, miten eri kaupunkialueilla liikutaan ja mihin resursseja tulisi kohdentaa kestävän liikkumisen edistämiseksi.”

Toistaiseksi CitiCAP:n testaus onnistuu vain Android -puhelimilla. Huttunen kertoo, että iOS -versio on parhaillaan työn alla ja se saataneen testeihin lokakuun aikana.

Hänen mukaan sovelluksen kehitystyön pääpaino on lähitulevaisuudessa käyttöönoton parantamisessa. Palaute on tärkeää, sillä testijakson tuloksista riippuu, milloin sovelluksen kaikki toiminnallisuudet saadaan käyttöön.

– Enemmän palautetta saamme parin viikon päästä, kun sovelluksen ladanneet saavat mahdollisuuden antaa palautetta laajemman palautekyselyn kautta. Kaikki palaute otetaan ilolla vastaan, Huttunen sanoo.

CitiCAP-hankkeen toteuttamisesta vastaavat Lahden kaupunki, Lappeenrannan ja Lahden teknillinen yliopisto (LUT), Lahden ammattikorkeakoulu, Lahden seudun kehitys LADEC sekä viisi liikkumisen alueella työskentelevää yritystä: Mattersoft, Moprim, Infotripla, Good Sign ja Future Dialog.


Kansikuva: Lahden kaupunki