logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa

9.7.2019 - Suvi Lindström - Drone Olympics 2019

Kilpailun tarkoituksena on houkutella kasvavalle alalle uusia toimijoita ja esitellä dronejen käyttömahdollisuuksia.

Suomessa järjestetään Drone Olympics 2019 -kilpailu syyskuun alussa. Drone-olympialaisissa noin 50 joukkuetta ympäri maailmaa ottaa toisistaan mittaa haasteissa, joissa korostuu dronejen hyödyntäminen tehtävänratkaisussa sekä ohjelmistokehitys. Kilpailun järjestämisestä vastaa Ultrahack.

Business Finlandin julkaisemassa tiedotteessa todetaan, että dronejen hyödyntäminen teollisuuden ja liike-elämän eri osa-alueilla sekä yhteiskunnan toimintojen tukena kasvaa voimakkaasti. Drone-olympialaisilla halutaankin esitellä alan mahdollisuuksia laajemmalle yleisölle.

“Uskomme tällaisen kilpailun toimivan loistavana välineenä uusien ratkaisujen kehittämisessä.”

“Uskomme tällaisen kilpailun toimivan loistavana välineenä uusien ratkaisujen kehittämisessä. Ennakkoluuloton suomalainen innovaatioekosysteemi tarjoaa sille mainiot puitteet”, Ultrahackin toimitusjohtaja Mikko Järvilehto kommentoi tiedotteessa. 

Kilpailun haasteet liittyvät muun muassa älykaupunkeihin ja maatalouteen 

Drone-olympialaisissa on seitsemän sarjaa, joista jokaisessa on omat yhteistyökumppaninsa, tuomarinsa ja palkitsemiskriteerinsä.

Esimerkiksi Helsingin kaupungin ja Maanmittauslaitoksen Toxic Waste Problem -haasteessa dronejen avulla tunnistetaan ja dokumentoidaan Helsingin edustan merialueen jäte-esiintymiä. 

Maanmittauslaitoksella on kaksi haastetta myös Luonnonvarakeskuksen (LUKE) kanssa. Niistä toisessa droneja hyödynnetään nurmisadon arvioimisessa.

“Droneilla tehtävällä kaukokartoituksella on suuri potentiaali tehostaa ja automatisoida maataloutta. Count the Grass -haasteessa kilpailijoiden pitää pystyä määrittämään nurmisadon määrä. Tehokkuuden kannalta olennaista on määrittää sadon vaihtelu nopeasti ja tarkasti myös pellon eri osissa”, tutkimuspäällikkö Eija Honkavaara Maanmittauslaitokselta toteaa tiedotteessa.

 

Droneja voidaan hyödyntää esimerkiksi rakennusteollisuudessa.

 

Poliisin sekä Länsi-Uudenmaan ja Kymenlaakson pelastuslaitosten haasteessa puolestaan kehitetään turvallisia tapoja hyödyntää droneja liikenneonnettomuuksien yhteydessä. 

Osa haasteista keskittyy lähinnä ilma-alusten suorituskykyyn. Esimerkiksi VTT:n Extreme Conditions -sarjassa punnitaan dronejen suorituskyky ja akun kesto kylmissä ja pilvimäisissä talviolosuhteissa.

Drone-olympialaiset huipentuvat kansalaistorille ja Oodiin

Kilpailusta kiinnostuneilla on vielä aikaa hakea tiimilleen kisapaikkaa. Hakemus- ja esikilpailuvaihe käynnistyi kesäkuun alussa ja hakemusten jättäminen on mahdollista elokuun puoliväliin asti. 

Haasteet käynnistyvät 2.9 ja niitä toteutetaan Helsingin, Espoon ja Vihdin alueella. Drone-olympialaiset huipentuvat yleisölle avoimeen tapahtumaan, joka järjestetään Helsingissä kansalaistorilla ja keskustakirjasto Oodissa 5.9.

Tutustu Drone-olympialaisten aikatauluun ja kaikkiin haasteisiin tapahtuman verkkosivuilla.

Muita julkaisuja

Veera Kujansuu - Rahoituskierrokset
Uudenlainen sisällöntuotantoalusta Scoopify kerännyt 150 000 euron rahoituskierroksen
Suvi Lindström - 5G
5G Momentum etsii innovaatiokilpailulla suomalaista 5G-yllättäjää
Suvi Lindström - Kyberrikollisuus
TOP 5 Pitkän aikavälin kyberuhat
Suvi Lindström - Rekrytointi
Rekrytointi.com Osaajapankki keräsi nopeasti 60 000 CV:tä tietokantaan
Veera Kujansuu - Ohjelmistokehitys
VR otti käyttöön koodarin vapaa-ajalla kehittämän ratkaisun flashittomaan lipunvaraukseen
Johannes Puro - Markkinointi
Markkinointiteknologia tuottaa B2B-myynnille liidejä, mutta se edellyttää sisällöntuotantoa
Suvi Lindström - Maria 01
Maria 01 laajentuu Euroopan suurimmaksi startup-kampukseksi vuoteen 2023 mennessä
Johannes Puro - Asiakaskokemukset
Mitä asiakkaat sanovat ohjelmistoyrityksistä? It-yritysten asiakaskokemuksia luettu jo 23.000 kertaa, mutta moni myyntitiimi nukkuu yhä
Veera Kujansuu - Internet of Things
IoT Paja -säätiö auttaa kehittämään ideat prototyypeiksi – säätiön tuesta nostetta IoT-ratkaisujen kehittämiseen
Lataa lisää