logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa

9.7.2019 - Suvi Lindström - Drone Olympics 2019

Kilpailun tarkoituksena on houkutella kasvavalle alalle uusia toimijoita ja esitellä dronejen käyttömahdollisuuksia.

Suomessa järjestetään Drone Olympics 2019 -kilpailu syyskuun alussa. Drone-olympialaisissa noin 50 joukkuetta ympäri maailmaa ottaa toisistaan mittaa haasteissa, joissa korostuu dronejen hyödyntäminen tehtävänratkaisussa sekä ohjelmistokehitys. Kilpailun järjestämisestä vastaa Ultrahack.

Business Finlandin julkaisemassa tiedotteessa todetaan, että dronejen hyödyntäminen teollisuuden ja liike-elämän eri osa-alueilla sekä yhteiskunnan toimintojen tukena kasvaa voimakkaasti. Drone-olympialaisilla halutaankin esitellä alan mahdollisuuksia laajemmalle yleisölle.

“Uskomme tällaisen kilpailun toimivan loistavana välineenä uusien ratkaisujen kehittämisessä.”

“Uskomme tällaisen kilpailun toimivan loistavana välineenä uusien ratkaisujen kehittämisessä. Ennakkoluuloton suomalainen innovaatioekosysteemi tarjoaa sille mainiot puitteet”, Ultrahackin toimitusjohtaja Mikko Järvilehto kommentoi tiedotteessa. 

Kilpailun haasteet liittyvät muun muassa älykaupunkeihin ja maatalouteen 

Drone-olympialaisissa on seitsemän sarjaa, joista jokaisessa on omat yhteistyökumppaninsa, tuomarinsa ja palkitsemiskriteerinsä.

Esimerkiksi Helsingin kaupungin ja Maanmittauslaitoksen Toxic Waste Problem -haasteessa dronejen avulla tunnistetaan ja dokumentoidaan Helsingin edustan merialueen jäte-esiintymiä. 

Maanmittauslaitoksella on kaksi haastetta myös Luonnonvarakeskuksen (LUKE) kanssa. Niistä toisessa droneja hyödynnetään nurmisadon arvioimisessa.

“Droneilla tehtävällä kaukokartoituksella on suuri potentiaali tehostaa ja automatisoida maataloutta. Count the Grass -haasteessa kilpailijoiden pitää pystyä määrittämään nurmisadon määrä. Tehokkuuden kannalta olennaista on määrittää sadon vaihtelu nopeasti ja tarkasti myös pellon eri osissa”, tutkimuspäällikkö Eija Honkavaara Maanmittauslaitokselta toteaa tiedotteessa.

 

Droneja voidaan hyödyntää esimerkiksi rakennusteollisuudessa.

 

Poliisin sekä Länsi-Uudenmaan ja Kymenlaakson pelastuslaitosten haasteessa puolestaan kehitetään turvallisia tapoja hyödyntää droneja liikenneonnettomuuksien yhteydessä. 

Osa haasteista keskittyy lähinnä ilma-alusten suorituskykyyn. Esimerkiksi VTT:n Extreme Conditions -sarjassa punnitaan dronejen suorituskyky ja akun kesto kylmissä ja pilvimäisissä talviolosuhteissa.

Drone-olympialaiset huipentuvat kansalaistorille ja Oodiin

Kilpailusta kiinnostuneilla on vielä aikaa hakea tiimilleen kisapaikkaa. Hakemus- ja esikilpailuvaihe käynnistyi kesäkuun alussa ja hakemusten jättäminen on mahdollista elokuun puoliväliin asti. 

Haasteet käynnistyvät 2.9 ja niitä toteutetaan Helsingin, Espoon ja Vihdin alueella. Drone-olympialaiset huipentuvat yleisölle avoimeen tapahtumaan, joka järjestetään Helsingissä kansalaistorilla ja keskustakirjasto Oodissa 5.9.

Tutustu Drone-olympialaisten aikatauluun ja kaikkiin haasteisiin tapahtuman verkkosivuilla.

Löydä sopivimmat it- ja ohjelmistoyritykset liiketoiminnan kehityskumppaneiksi

ite wikin yrityshaku »

Muita julkaisuja

Heikki Melama - Mallintaminen
Parempaa journalismia mallintamisen kriteerein
Veera Kujansuu - Startupit
7 lupaavinta terveyden ja hyvinvoinnin startupia Suomesta
Suvi Lindström - Autot
Suosituimmat automerkit Länsiväylällä
Veera Kujansuu - Digitalisaatio
Suomi on EU:n DESI-digitalisaatiovertailun ykkönen
Suvi Lindström - Internetin trendit
Top 6 internet-trendit 2019 by Mary Meeker
Daniel Pakkala - Digitalisaatio
Digitalisaation uudet ulottuvuudet – digitalisaation vastuut, vaikutukset ja rajoitteet monimutkaistuvat uusien teknologioiden myötä
Suvi Lindström - Digiarvoa 2019
Digiarvoa 2019-kilpailussa etsitään ideoita Suomen digitaalisen tulevaisuuden rakentamiseksi
Suvi Lindström - Digibarometri 2019
Digibarometri 2019: Suomi sijoittui jälleen vertailun kolmanneksi
Veera Kujansuu - SHIFT 2019
Ääripäitä yhdistelevä SHIFT käynnistää bisnessyksyn
Lataa lisää