Ite wiki aloittaa uuden juttusarjan, jossa haastatellaan kiinnostavien yritysten teknologiajohtajia. Ytimekkäissä haastatteluissa pureudutaan digitalisaatio-osaamiseen, ajankohtaisiin digitalisaation suuntauksiin ja it-hankintaan teknologiajohtajan näkökulmasta. Mikä sytyttää CIO:n, kiehtoo CDO:ta tai innoittaa CTO:ta?

Ensimmäisen haastateltavan kunnian saa rakennusalan suunnittelu- ja konsultointitoimisto Sitowise Oy:n Chief Digital Officer Kari Tuukkanen.

Sitowise on suurin suomalaisomisteinen rakennetun ympäristön suunnittelu- ja konsultointiyritys, joka työllistää yli 1500 asiantuntijaa ja toimii 19 Suomen paikkakunnalla sekä viidessä maassa.

 

Millaisten kehityshankkeiden parissa työskentelet tällä hetkellä?

Työskentelen asiakkaidemme digitalisaatiohankkeissa. Sitowise tunnetaan konsulttiyrityksenä, mutta olemme myös vahva it-yritys: meillä on yli 100 hengen Smart City -liiketoiminta-alue, joka tarjoaa konsultointia ja ohjelmistoratkaisuja liikenteen ja rakennetun ympäristön digitalisaation tarpeisiin.

Mikä on sinulle tärkeää it- ja ohjelmistokumppanissa?

Näkemyksellisyys, energia, oma-aloitteisuus, ongelmanratkaisukyky ja tottakai myös puhdas osaaminen.

Mikä on mielestäsi mielenkiintoisin digitalisaation suuntaus tällä hetkellä?

Alustat ja nimenomaan alustatalouden neljäs aalto. On tärkeää että tietyn toimialan organisaatiot yhdessä hakevat ratkaisuja toimialan alustaratkaisuihin. Toinen oleellinen suuntaus on tottakai koneoppiminen. Datalla voimme tehdä niin paljon enemmän kuin nyt.

”On tärkeää että tietyn toimialan organisaatiot yhdessä hakevat ratkaisuja toimialan alustaratkaisuihin.”

 

Miten pidät yllä digitalisaatio-osaamistasi?

Digitalisaatio-osaaminen pysyy yllä tapaamalla kumppaneita ja asiakkaita, käymällä keskusteluja, lukemalla eri medioita ja käymällä tapahtumissa.

Ketä asiantuntijaa tykkäät seurata verkossa?

Kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota vauhdittavan KIRA-InnoHUB ry:n toimitusjohtaja Teemu Lehtinen.

 

Mikä on tämän hetken kiinnostavin, innostavin, tai hyödyllisin ohjelmisto tai sovellus?

Musiikin oppimissovellus Yousician! Tuskailin monta vuotta miten hankalaa on hankkiutua pianotunneille. Nyt teen sitä verkossa 24/7 juuri silloin kun se sopii. Musiikki tekee sielulle hyvää!

Mitä sinusta ei tiedetä?

Olen ollut seitsemän vuotta töissä Sveitsissä ja USA:ssa. Jokin pysyvä ajattelutapa on noilta vuosilta peräisin.

Mitä harrastat?

Pitkiä kävelylenkkejä, joiden aikana ajatus lentää ja mieli lepää.

 

Haastattelusarjassa pääsee heittämään pallon kollegalle tai kahdelle! Kenen tuntemasi digijohtajan haastattelun haluaisit lukea seuraavaksi?

Mikko Rusama Helsingin kaupungilta.


Työskenteletkö CEO / CIO / CDO / CFO -roolissa digitalisaatiohankkeiden parissa? Vastaa haastatteluun suoraan tästä (10-20 min), tai ilmoita kiinnostuksestasi veera.kujansuu@itewiki.fi!