logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

3d-räiskintä, sähkötupakka, ja kiinteistövälittäjät korvaava palvelu keräsivät suurimmat rahoituskierrokset 2018

18.1.2019 - Veera Kujansuu - Talous

Esittelyssä Yhdysvaltojen eniten sijoitusrahaa keränneet yritykset viime vuonna

Kolme yhdysvaltalaisyritystä keräsi vuonna 2018 yli miljardi dollaria rahoituskierroksillaan, eivätkä muut kymmenen kärjessä jää siitä paljoa jälkeen. Eniten rahoitusta keränneiden joukossa on sekä startup-yrityksiä että jo vanhempia yrityksiä, mutta niitä kaikkia yhdistää teknologiavetoisuus.

Kolme yhdysvaltalaisyritystä keräsi vuonna 2018 yli miljardi dollaria rahoituskierroksillaan.

Suomalaisesta pelifirmasta Supercellistä 51 % osuuden vuonna 2013 ostanut japanilainen SoftBank on suuri nimi monien rahoituskierrosten taustalla.

 

Epic Games, 1,25 miljardia dollaria

Epic Gamesin räiskintäpeli Fortnite nousi vuoden suurimmaksi peli-ilmiöksi, joten ei ole mikään yllätys että yritys keräsi vuoden suurimman rahoituksen. Fortnite on verkossa sekä tietokoneella, mobiililaitteilla että konsoleilla moninpelattava selviytymispeli, jossa pelaaja pyrkii selviytymään viimeiseksi eloon jääneeksi sadan pelaajan joukosta.

Epic Gamesin räiskintäpeli Fortnite nousi vuoden suurimmaksi peli-ilmiöksi.

Epic Games julkisti lokakuussa huikean 1,25 miljardin dollarin rahoituskierrostuloksen, rahoittajinaan KKR, Iconiq Capital, Smash Ventures, Vulcan Capital, Kleiner Perkins ja Lightspeed Venture Partners. Yrityksen arvoksi arvioitiin 15 miljardia dollaria.

 

Uber, 1,2 miljardia dollaria

Kuljetuspalveluja jakavan Uberin perustajasta Travis Kalanickista tuli virallisesti miljardööri, kun hän myi SoftBankille noin 30 prosenttia osakkeistaan Uberiin viime tammikuussa. SoftBank on tämän myötä suurin osakkeenomistaja Suomessakin polemiikkia aiheuttaneessa kyytifirmassa. Uber valmistautuu listautumaan pörssiin vuoden 2019 alussa.

 

Juul Labs, 1,2 miljardia dollaria

Sähkötupakka Juulista tuli rytinällä suosikkituote Yhdysvalloissa vuonna 2018, ja sen trendikkyys etenkin yhdysvaltalaisnuorison keskuudessa on herättänyt huolta. Yritystä on kritisoitu moraalittomuudesta, sillä sen markkinointityyli kosiskelee erityisesti nuoria asiakkaita sähkötupakan pariin.

Kritiikistä huolimatta yrityksen arvo on ollut räjähdysmäisessä nousussa. Juul Labs keräsi 1,2 miljardia dollaria rahoitusta yksityisiltä rahoittajilta kuten Tiger Global ja Fidelity.

Juulin trendikkyys etenkin yhdysvaltalaisnuorison keskuudessa on herättänyt huolta

 

Magic Leap, 963 miljoonaa dollaria

Vuonna 2010 perustettu virtuaalitodellisuusyhtiö Magic Leap on vetänyt onnistuneita rahoituskierroksia yksi toisensa jälkeen, keräten yhteensä 2 miljardia dollaria ohjelmistojen ja laitteidensa kehittämiseen. Vuonna 2018 Magic Leap keräsi lähes miljardin. Yritystä tukevat muun muassa AT&T, Google ja Alibaba.

Yritys sai vihdoin ja viimein tuotua odotetun AR headsettinsä markkinoille, mutta toistaiseksi laitteen hinta on yli 2000 dollaria.

Toistaiseksi Magic Leapin AR-laitteen hinta on yli 2000 dollaria.

 

Instacart, 871 miljoonaa dollaria

Instacart tähtää kunnianhimoiseen tavoitteeseen: toimittamaan ruokaostoksia suoraan jokaiseen amerikkalaiskotiin. Startup-yrityksellä on vastassaan valtava kilpailija, sillä Amazon kehittää vastaavanlaisia palveluita.

 

Katerra, 865 miljoonaa dollaria

Teknologiavetoinen rakennusalan startup-yritys Katerra suunnittelee, kehittää sekä rakentaa taloja, ja lupaa tehdä sen aiempaa paremmin, halvemmin ja nopeammin. SoftBank on sijoittanut yritykseen 865 miljoonaa dollaria vuonna 2018.

 

Opendoor, 725 miljoonaa dollaria

Japanilaisyritys SoftBank on sijoittanut myös kiinteistökauppaan keskittyvään verkkopalveluun Opendooriin. Opendoor lupaa uudistaa asuinkiinteistöjen myynnin poistamalla siitä välittäjien, asuntonäyttöjen ja ostajien odottelun vaivan.

 

Lyft, 600 miljoonaa dollaria

Uberin kilpailija Lyft on pysynyt kiireisenä, sillä yritys hankki itselleen polkupyörien jakamispalvelu Motivaten sekä valmistautuu pörssiin listautumiseen. Toisin kuin Uber, Lyft toimii vain Yhdysvaltojen ja Kanadan markkinoilla, ja tähtää kunnianhimoisesti itseohjautuvien ajoneuvojen kehittämiseen.

Lyft tähtää kunnianhimoisesti itseohjautuvien ajoneuvojen kehittämiseen.

 

Automation Anywhere, 550 miljoonaa dollaria

Vuonna 2003 perustettu ohjelmistorobotiikkaan erikoistunut Automation Anywhere keräsi ihka ensimmäisellä rahoituskierroksellaan 550 miljoonaa dollaria sijoittajilta, joihin kuuluvat muun muassa SoftBank Vision Fund, NEA, General Atlantic ja Goldman Sachs.

 

Peloton, 550 miljoonaa dollaria

“Kuntoilun Netflixiksi” tituleerattu startup-yritys Peloton tuottaa kuntoilulaitteita ja -mediaa. Yrityksen päätuote on 4000 euron hintainen kuntopyörä sekä suoratoistetut spinning-tunnit, joilla asiakas voi vetäistä ohjatun pyöräilytreenin kotonaan. Kuten Uber ja Lyft, myös Pelotonin arvellaan listautuvan pörssiin pian.

 

Lähde:

Techcrunch

Löydä sopivimmat it- ja ohjelmistoyritykset liiketoiminnan kehityskumppaneiksi

ite wikin yrityshaku »

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Muita julkaisuja

Suvi Lindström - Kaupunkiappis
Kaupunkiappis välittää tietoa palveluista ja edistää smart city-ajattelua
Suvi Lindström - UX-suunnittelu
Digitoimisto Sangre tarjoaa eväitä käyttäjälähtöisten digitaalisten palveluiden UX-suunnitteluun
Suvi Lindström - Hybridiverkko
Yritysverkot kehittyvät – hybridiverkko palvelee julkiseen pilveen siirtymistä ja liikkuvaa työtä
Johannes Puro - Hakukoneoptimointi
Verkkosivujen hakukoneoptimointi 2019 – tärkeimmät SEO-vinkit Googleliikenteen saamiseksi
Johannes Puro - Google Mark Up
Google Mark Up auttaa hallitsemaan Googlen monipuolistuvia hakutuloksia
Suvi Lindström - AuroraAI
AuroraAI on julkisen sektorin tekoälyhanke, jossa luodaan yksilöllisiin palveluihin ohjaava älykäs palveluverkosto
Veera Kujansuu - Myynti ja markkinointi
Näin toimii it- ja ohjelmistoyritysten markkinointi – internet ja digimarkkinointi ovat muuttaneet it-hankintaprosessia
Veera Kujansuu - Teknologiabarometri 2019
Teknologiabarometri 2019: Suomen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta jäljessä muista maista
Suvi Lindström - Arctic15
Startup-yrittäjät ja sijoittajat saman katon alle tuova Arctic15-konferenssi alkaa huomenna
Lataa lisää