Vaikutusvaltaisilla johtajilla ja maailmantähdillä on totuttu näkemään useiden tuhansien arvoisia luksusmerkkien kelloja. Neli- tai viisinumeroinen summa voi kuulostaa hurjalta yhdestä asusteesta puhuttaessa. Maailman arvokkaimmissa kelloissa roikkuu kuitenkin vielä huikeampi hintalappu, ovathan ne ulkonäkönsä, tekotapansa ja tarinansa puolesta uniikkeja kappaleita.

Kalleimmista kelloista on myös julkaistu monia toisistaan poikkeavia listoja. Eroja syntyy muun muassa siitä, otetaanko vertailuun mukaan ainoastaan rannekellot tai kellot, jotka joku on ostanut itselleen. Tämän listauksen teimme perustuen The Trend Spotterin kesällä julkaisemaan artikkeliin. Lisäksi otimme mukaan viime vuonna ennätyshintaan huutokaupatun Rolexin.

Tässä ovat maailman seitsemän arvokkainta kelloa:

 

1. Graff Diamonds Hallucination, arvo 55 miljoonaa dollaria

Maailman kallein kello on visuaalisesti mykistävä! Sitä koristaa 110 karaatin edestä värikkäitä timantteja, joista pelkästään punaisten keräämiseen kului aikaa kaksi vuotta. Timantit on upotettu platinasta valmistettuun rannekkeeseen. Katso alla olevalta videolta, miltä se näyttää.

 

 

2. Graff Diamonds The Fascination, arvo 40 miljoonaa dollaria

 

 

Myös listan toisena on Lontoossa päämajaansa pitävän Graff Diamondsin kello. Siinä on yli 150 karaatin edestä valkoisia timantteja ja sen keskiosassa oleva päärynän muotoinen timantti on mahdollista myös irrottaa.

 

3. Breguet Grande Marie-Antoinette -taskukello, arvo 30 miljoonaa dollaria

 

 

Kolmanneksi kallein kello on kiehtonut keräilijöitä ja kelloseppiä vuosisatoja. Sen taustalta löytyvästä tarinasta ei näet tunteita puutu. 1700-luvun lopulla Ranskaa hallinneen Marie-Antoinetten salainen ihailija tilasi kellon Breguetilta vuonna 1783 toiveenaan saada siitä mahdollisimman vaikuttava ja monimutkainen jäljitellä. Muut metallit oli korvattava kullalla aina kuin mahdollista. Lopulta kello valmistui 44 vuotta tilauksen vastaanottamisesta eikä Marie-Antoinette koskaan nähnyt sitä.

 

4. Chopard 201-karaatin kello, arvo 25 miljoonaa dollaria

 

 

Tämänkin kellon arvon määrittelevät sen timantit. Hallucinationin tavoin myös Chopardin luomus on koristeltu sadoilla mielenkiintoisen muotokielen saavilla värikkäillä timanteilla.

 

5. Patek Philippe Supercomplication -taskukello, myyty 24 miljoonalla dollarilla

 

 

Kellojen Mona Lisaksi tituleerattu Supercomplication valmistui 1930-luvun alussa ja se on monien alan harrastajien mielestä edelleen maailman monimutkaisin kello. Siinä on mm. ikuinen kalenteri, auringonnousu ja -lasku sekä New Yorkin taivaankartta Fifth Avenuelta katsottuna. Supercomplication myytiin vuonna 2014 Sveitsissä järjestetyssä huutokaupassa 24 miljoonalla dollarilla.

 

6. Jacob & Co. Billionaire, myyty 18 miljoonalla dollarilla

 

 

Jacob & Co:n luksuskellossa on timantteja 260 karaatin edestä ja se esiteltiin maailmalle vuonna 2015. Kesäkuussa 2018 Forbes uutisoi, että entinen ammattilaisnyrkkeilijä, Floyd Mayweather, hankki kellon itselleen.

 

7.  Paul Newman Rolex Daytona, myyty 17,8 miljoonalla dollarilla

 

 

Rolex Daytona nousi suosioon, kun näyttelijä Paul Newman piti kelloa ranteessa autokilpailuissa vuosina 1969-1984. Tätä ensimmäistä Daytona -sarjaa valmistettiin aikoinaan vain 12 kappaletta ja 60-luvulla kellon sai omakseen noin 300 dollarilla. Viime vuonna näyttelijälegendan kello huutokaupattiin New Yorkissa huimalla 17,8 miljoonalla dollarilla. Sittemmin Rolex on valmistanut Daytonasta useita uudempia sarjoja.

 

Lähteet: The Trend SpotterForbesForbes, valmistajien verkkosivut