Ite wikin uusi yläpalkki on julkaistu!

Verkkomedian yläpalkki on vähän kuin sanomalehden etusivu: se koostaa yhteen kaikki median tärkeimmät osiot ja tarjoaa lukijoille käyttöliittymän kaikkiin sisältöihin.

Liian usein yläpalkki on vain tylsä rivi tuttuja linkkejä jotka pysyvät muuttumattomina vuodesta toiseen. Siksi koitin ottaa yläpalkin suunnittelussa ”out-of-the-box” -asenteen ja miettiä, miten yläpalkkiin saataisiin tärkeimmät sisällöt visuaalisesti näyttävällä tavalla, mutta kuitenkin niin, että käytettävyys säilyy hyvänä.

Ite wikin uudessa yläpalkissa tilaa on otettu reippaasti käyttöön ja yläpalkki on jaettu kahdelle riville. Lisäksi kolmantena rivinä tarjotaan linkit tärkeimpiin yrityshakuihin, jolloin mikä tahansa sivu tarjoaa mahdollisuuden tutustua it- ja ohjelmistoyritysten markkinaan.

Linkkejä on yläpalkissa kaiken kaikkiaan 42!

Tärkeä kehitys on myös tämän Digitalisaatio & Innovaatiot -blogimedian esiintuonti sivuston oikeassa yläkulmassa. Rakennamme tästä blogimediastamme yhdistettynä Ite wikin hakuihin digitalisaatiokentän ykkösmediaa Suomeen. Uusi yläpalkki konkretisoi eroa toimituksemme ylläpitämän blogimedian ja b2b-digitalisaation osaajayritysten hallinnoimien Ite wikin hakujen ja profiilisisältöjen välillä.

Seuraavaksi tuomme Ite wikin eri sisältöjä, kuten rekryilmoituksia, tapahtumia ja koulutuksia esiin kunkin blogiartikkelin laidalla. Näin laadukas sisältö heittää jatkossa jatkuvasti lisää lukijoita Ite wikin käyttäjäyritysten sisältöihin.

Alla kuva kehitysympäristöstämme:

Blogimedian oikeaan laitaan kehitetään tällä hetkellä osioita, jotka heittävät lukijoita Ite wikissä julkaistuihin sisältöihin, kuten rekryilmoituksiin ja tapahtumasivuille.

 

Yksi syksyn kehitystyön tuloksista on uusittu vapaa haku, joka hyödyntää suomalaisen AddSearchin työkalua.

Annan vahvan suositukseni AddSearchin lisäämisestä mille tahansa verkkosivustolle, jolla on yli 10 sivua. Mutta toki toimivan vapaan haun tarve korostuu tällaisella kymmeniä tuhansia sivuja ja hakuja sisältävällä sivustolla.

 

 

Samalla myös mobiilivalikko uudistettiin. Tähänkin osioon uusi vapaa haku tuo selvää lisäarvoa:

 

 

Mobiilikäyttäjien osuus kaikista käyttäjistä on ollut viimeisen vuoden aikana 32,4% prosenttia (67 606 käyttäjää) ja desktop-käyttäjien 61,7% prosenttia (128 950 käyttäjää). Tablet-käyttäjiä vastaavalla ajanjaksolla ollut 5,95% (12 416 käyttäjää).

Ite wikin käyttäjien jakaantuminen erilaisille päätelaitteille viimeisen vuoden aikana.

 

Ite wikin kehitys jatkuu ketterästi!

 

Johannes Puro – UI & UX suunnittelija