Tamperelainen digitaalisten palveluiden suunnittelun ja kehittämisen asiantuntijayritys Gofore on sopinut ostavansa Solinor Oy:n koko osakekannan. Näin Goforen ja Solinorin yhdistävä yrityskauppa jatkaa kuumana käynyttä ohjelmistokehityskentän muovautumista Suomessa.

Yrityskaupan hinnaksi muodostui 4,7 miljoonaa euroa ja kauppa on tarkoitus saattaa päätökseen 31.8.2018. Gofore arvioi kaupan liikevaihtovaikutuksen olevan noin 1,0 miljoonaa euroa vuonna 2018.

”Yritysosto on Goforen kasvustrategian mukainen. Olemme halunneet kehittää kykyämme palvella pääkaupunkiseudun suuria asiakkaitamme, huippuosaajien toimesta lähellä asiakasta palvellen. Solinorin avulla vahvistamme tätä kykyä. Yrityskauppa tekee meistä vahvan toimijan Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla”, kommentoi Goforen toimitusjohtaja Timur Kärki.

Goforen toimitusjohtaja Timur Kärki, Solinorin toimitusjohtaja Aki Koikkalainen ja Solinorin perustaja Pekka Koskinen.

 

”Gofore jakaa visiomme tulevaisuudesta. Uskomme, että tämä toteutuu parhaiten yhdessä Goforen kanssa isompana yhtiönä. Uudessa kokonaisuudessa pystymme vastaamaan paremmin asiakkaidemme kysyntään laajemmalla palvelutarjoamalla sekä vahvistuneella osaamisella”, kertoo Solinorin toimitusjohtaja Aki Koikkalainen Arvopaperissa.

”Perustin Solinorin 16 vuotta sitten ja tällä viikolla minun osuuteni tässä huikeassa tarinassa päättyy varsin onnellisissa merkeissä. Vuosi sitten myimme Payment Highwayn OP:lle ja nyt koko Solinorin Goforelle. Näihin 16 vuoteen mahtuu paljon hienoja hetkiä joita olen saanut jakaa mahtavien Solinorlaisten kanssa. Kiitos kaikille jotka ovat olleet mukana rakentamassa Solinorin tarinaa”, Solinorin perustaja Pekka Koskinen kuvaili tuntojaan Facebookissa.

Goforen palvelut kattavat koko arvoketjun johdon konsultoinnista palveluiden muotoiluun ja rakentamiseen sekä pilvipalveluihin. Solinorin palveluihin kuuluvat ohjelmistokehitys, konsultointi ja suunnittelu. Käytännössä yritykset työskentelivät siis täysin samoissa kentissä jo ennen yrityskauppaa.

Solinor työllistää kauppahetkellä yhteensä noin 50 asiantuntijaa Helsingin toimipisteessään. Gofore ostaa Solinorin koko osakekannan.

 

Goforen ite wiki-profiili
Solinorin ite wiki-profiili