Oppimisympäristöt ovat nousussa maailmalla. Ei ihme, sillä internetin avulla kaikki voivat kuunnella parhaita valmentajia ja kouluttajia. Research and Markets ennustaakin globaalin E-oppimismarkkinan kasvavan 325 miljardiin dollariin vuonna 2025.  

Myös verkkokauppa kasvaa, niin Suomessa kuin maailmallakin. Postnordin tutkimuksen mukaan pelkästään pohjoismaiset kuluttajat ostivat vuonna 2016 jopa 21,9 miljardilla eurolla verkkokaupoista.

Googlen mukaan 71% liiketoimintapäättäjistä ei aloita etsimistä tietyn yrityksen verkkosivulta, vaan hakemalla tietoa yleisesti internetistä. Näin ollen myyntineuvottelijoiden soittoihin ei enää vastata, mutta inbound-markkinointi kasvaa voimakkaasti.

Suksee.fi -verkkovalmennuspalvelu yhdistää nämä kolme edellä mainittua merkittävää trendiä.

Miten kaupallistaa valmennus ja konsultointi verkossa?

– Sukseen olemassaolon tarkoitus on digitalisoida ja kaupallistaa vaikuttavaa viestintää. Verkkovalmennukset ovat tuon tarkoituksen yksi ilmenemismuoto, linjaa Sukseen sisältöjohtaja Jyri Paavilainen.

– Moni puhuu siitä, miten rakentaa asiantuntijuutta verkossa. Suomessa konsultit ovat rakentaneet tähän saakka brändejään sosiaalisessa mediassa, ja ottavat sitten rahaa vastaan luennoitsijoina. Amerikassa asiantuntijat tuotteistavat palveluita niin, että asiakkaat voivat ostaa suoraan verkosta erilaisia valmennuksia ja kasvuohjelmia. Tämä on Suomessa vielä aika tuore tulokulma, Sukseen kehitystyön taustalla olevan Zeeland Familyn Head of Inbound Jouni Koistinen kertoo.

– Jos sä olet asiantuntija, sun pitäisi pystyä tuotteistamaan itsesi niin, että sut pystyy ostamaan “pakettina”, Koistinen sanoo.

Tämä on toki helpommin sanottu kuin tehty.

”Hyvät valmentajat osaavat kysyä oikeita kysymyksiä ja johdatella yleisöään dialogimaisesti kohti oivalluksia”

– Valmennuskenttään tulee jatkuvasti lisää toimijoita, mikä on erinomainen asia, sillä meidän ei tarvitse enää rakentaa markkinaa yksin. Joillakin valmentajilla on kuitenkin sellainen harha, että verkkovalmennus tarkoittaa vain valmennuksen videolle tallentamista, Paavilainen toteaa.

– Hyvät valmentajat ovat hyviä juuri siksi, että he osaavat loistaa tilanteessa – kysyä oikeita kysymyksiä ja johdatella yleisöään dialogimaisesti kohti oivalluksia. Verkkovalmennuksessa yleisöltä ei saa palautetta, vaan asiat pitää järjestellä loogiseen pakettiin – tarinankerrontaa unohtamatta, hän jatkaa.

 

Sukseen sisältöjohtaja Jyri Paavilainen muistuttaa, että hyvä verkkovalmennus on enemmän kuin videotallenne – se on tarinallinen kokonaisuus.

 

Tässä piilee Sukseen salaisuus: yhtiö auttaa Suomen parhaita valmentajia muotoilemaan omaa osaamistaan vaikuttaviksi verkkovalmennuksiksi, joista tehdään viihdettä tarinankerronnalla.

Valmennukset olisivat kuitenkin turhia ilman ostavaa yleisöä, jonka Suksee tavoittaa inbound-markkinoinnilla.

Teknisesti Sukseen markkinointi–myynti–toimitus -putki kuulostaa vaikuttavalta: se mahdollistaa valmennusten ostamisen verkosta niin, että koko prosessia yleisön tavoittamisesta aina valmennusten läpikäyntiin asti pystytään mittaamaan ja johtamaan datan avulla.

– Koko Sukseen putki on laadittu niin, että se mikä alkaa kohdennetulla verkkomainonnalla, päättyy ostotapahtumaan ja opiskeluun. Tiedämme täsmälleen mikä markkinointikanava tai tuote tuo minkäkin verran euroja, Koistinen kertoo.  

“Tiedämme täsmälleen mikä markkinointikanava tai tuote tuo minkäkin verran euroja”

Suksee.fi:n läpinäkyvä myyntiputki sai hiljattain merkittävän tunnustuksen, kun Zeeland palkittiin toteutuksesta HubSpotin globaalin Impact Awards -kilpailun innovaatio- ja integraatio -kategorian voittajana Bostonin Inbound-seminaarissa. Tapahtumaan osallistui noin 20 000 henkilöä eri puolilta maailmaa, ja kilpailu on avoin kaikille maailman noin 4000 HubSpot-partnerille.

– Joku saattaisi sanoa, että “oppimisympäristöt, tosi iisi juttu. Niitähän on tuhansia!” Mutta kuinka moni keskustelee sekä verkkokaupparatkaisun että markkinoinnin automaation työkalun kanssa? Sukseen toteutuksessa lähdettiin integroimaan nämä kolme isoa linjaa yhteen, Koistinen summaa.

– Vallitseva totuus tuntuu olevan, että suomalaiset ovat vahvoja teknologiassa, mutta eivät kummoisia markkinoijia. Haluamme murtaa myyttiä juuri tälläisillä toteutuksilla, hän jatkaa.

 

Jouni Koistinen vastaa Zeeland Familyssä inbound-markkinoinnin palveluista.

 

Suksee on Koistisen ja Paavilaisen mukaan välitön markkinoinnin menestystarina: Yksittäisen kurssin laskeutumissivun konversio voi olla 30-40% ja automatisoitujen personoitujen sähköpostien avaamisprosentti 30-40%. Myyntisivut puolestaan ovat kiivenneet jopa 15% konversioon.

– Zeeland on tässä “casessa” HubSpot-integraation kehittäjä ja alustatoimittaja. Nuo luvut kertovat Sukseen kyvystä luoda konsepteja ja tuottaa sisältöjä, Koistinen summaa.  

 

Tarinankerronta ja ilmiöiden luominen ovat Sukseen DNA:ssa

– Tiimistämme löytyy pitkän linjan kokemusta muun muassa reality-tv:n tuottamisesta ja tv-uutisten tarinankerronnasta. Yritämme yhdistää viihteellisyyden ja asian sellaiseen pakettiin, jota ihmiset haluavat kuluttaa – mutta joka johtaa myös ajattelun, tunnetason ja käyttäytymisen muutokseen, Paavilainen kiteyttää.

Sukseen taustalta löytyy Suomen johtava yritysvalmentaja Jari Sarasvuo, jonka verkkovalmennuksia Suksee tuottaa. Ei liene yllättävää, että yritys tekee myös tiivistä yhteistyötä Trainers’ Housen kanssa. Sukseen verkkokaupasta löytyy kuitenkin myös muiden asiantuntijoiden valmennuksia.

Sani Leinon ja Jarkko Sjömanin “Vaihtopenkiltä vetopaikoille” valmentaa yrityspäättäjiä sosiaalisen median vaikuttajiksi ja Antti Karppisen “Studiovalaisu 101” on salamavalaisun peruskurssi valokuvaajille. Yrittäjäkohderyhmää palvellaan esimerkiksi Jari Parantaisen “Houdini-hinnoittelu”-valmennuksella, jonka tarkoituksena on tehdä suomalaisista yrittäjistä paljon nykyistä varakkaampia.

– Olemme etuoikeutetussa asemassa, kun saamme työskennellä Suomen tai jopa maailman parhaiden valmentajien kanssa. Esimerkiksi Karppisen Antti on voittanut valokuvauksen MM-kultaa, ja parivaljakko Parantainen & Sarasvuo ei varmaan esittelyjä kaipaa, Paavilainen toteaa.

 

 

Esiintyville tähdille Suksee tarjoaa valmiin paketin, joka tarjoaa muutakin kuin Zeelandin virittämän alustan. Paavilaisen mukaan substanssi paketoidaan helposti hahmotettavaan, viihteelliseen muotoon, videotuotanto hoituu tehokkaasti ja tasalaatuisesti ammattitaitoisessa ohjauksessa, ja markkinointikin hoidetaan alusta loppuun tyylikkäästi ja tehokkaasti.

– Tuottaja-kuvaaja-ohjaajaneromme Sami Paassola on jopa kehittänyt teknisen ratkaisun, jonka avulla kuka tahansa muuttuu välittömästi luontevaksi videolla. Ja ei, en liioittele. Kun Sarasvuon Jari näki ensimmäistä kertaa, millaista jälkeä Paassolan purkilla saadaan aikaiseksi, hän naureskeli, että turhaan hän on 25 vuotta esiintymistä harjoitellut. Sarasvuon karismaa emme toki voi kaikille luvata, mutta kukaan ei ole omaa esiintymistään hävennyt, Paavilainen sanoo.

Jäämme seuraamaan, miten megatrendien aallonharjalla ratsastava Suksee menestyy ja toisaalta, mitä muita markkinoita inbound-markkinointi muokkaa tulevina vuosina!

 

Zeelandin ite wiki -profiili
Zeelandin kotisivut
Sukseen kotisivut