Mobiilisovellukset ovat keskeisessä roolissa yritysten prosessien digitalisoinnissa.

Näin uskovat AppGyverin perustajat Henri Vähäkainu ja Marko Lehtimäki, jotka ovat tiiminsä kanssa kehittäneet seuraavan sukupolven visuaalisen sovelluskehitysalustan mobiilisovellusten tehokkaaseen tuotantoon.

Seuraavan sukupolven alustalla voidaan toteuttaa visuaalisesti mobiilisovelluksen rakentamisen eri vaiheet kuten käyttöliittymän suunnittelu, tietokantojen luominen, järjestelmien integroinnit, sovelluksen jakeleminen ja versionhallinta.

AppGyverin mukaan yrityksen kehittämän visuaalisen sovelluskehitysalustan avulla vaativienkin sovellusten tekeminen on yli 10 kertaa nopeampaa ja kustannustehokkaampaa perinteisiin menetelmiin verrattuna.

Miten tämä on mahdollista?

– AppGyver rakentuu niin sanotun Visual Low-Code Development Platform -ajattelun pohjalle, mikä tarkoittaa sitä että mobiilisovelluksia pystytään rakentamaan visuaalisesti uudelleen käytettävistä komponenteista. Web-ohjelmoinnin perusteilla sekä pienellä REST API -osaamisella päästään todella pitkälle, Vähäkainu avaa.

 

 

Digitaalisten palveluiden kehittäminen muuttuu ratkaisevasti low-code -kehityksen myötä. San Franciscossa Pohjois-Amerikan toimintaansa pyörittävien AppGyveriläisten mukaan Euroopassakin ollaan hiljalleen heräämässä low-code -alustojen käyttöönottoon.

 

Digitalisaatio yrityksissä on vasta lähdössä käyntiin kärkihankkeita lukuun ottamatta

Monessa yrityksessä tietohallinto on ikään kuin puun ja kuoren välissä koittaen saada asioita eteenpäin rajallisilla resursseilla, joutuen samalla vetämään köyttä eri suuntiin omien tarpeidensa kanssa painivan liiketoiminnan kanssa. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että liiketoiminta ottaa käyttöön SaaS -työkaluja tietohallinnon tietämättä ja hakee näin varjo IT:stä tehoja päivittäiseen prosessien kehittämiseen.

– Suurimmalla osalla yrityksistä on käynnissä digitalisaatioon liittyviä kärkihankkeita, jotka kestävät vuosia ja maksavat miljoonia. Tietohallinnon resurssit ovat pääosin kiinni näissä kärkihankkeissa, vaikka liiketoiminnan tarpeet muuttuvat jatkuvasti. Gartner on nostanut aktiivisesti esiin bi-modal IT -mallin hyötyjä, jossa perinteisen projektimallin rinnalle tuodaan proaktiivista ja kokeilevaa kehitystä, jolla vastataan nopeasti muuttuviin tarpeisiin, Lehtimäki kertoo.

“Suurimmalla osalla yrityksistä on käynnissä digitalisaation liittyviä kärkihankkeita jotka kestävät vuosia ja maksavat miljoonia.”

Tämä voidaan nähdä myös siinä, että sovellusten kehittäminen talon sisällä on kasvava trendi yrityksissä. Talouselämä kirjoitti hiljattain siitä, miten Finnairin ja Osuuspankin tapaiset yritykset ovat alkaneet kilpailla samoista osaajista ohjelmistotalojen kanssa. Yritykset haluavat ottaa osan kehittämisestä takaisin itselleen, jotta kykenisivät reagoimaan nopeammin muutoksiin. Käyttämällä low-code alustoja muutosten tekeminen onnistuu tunneissa siinä, missä ulkoistetussa kehittämisessä muutosten tekeminen voi kestää viikkoja ja kuukausia.

– Liiketoimintayksiköt etsivät aktiivisesti työtä tehostavia sovelluksia, mutta niitä ei voida yleensä toimittaa nopeasti, koska ollaan kiinni isoissa projekteissa. Tämän vuoksi yrityksissä pitää pystyä tekemään kevyempiä ratkaisuja nopealla aikataululla. Autamme yrityksiä toteuttamaan ruohonjuuritason digitalisaatiota nopeammin ja kustannustehokkaammin. Tuomme rinnalle mallin jossa pystytään sanomaan ei kuukausia kestäville vaatimusmäärittelyille ja suosimaan sen sijaan yksittäisten tarpeiden tehokasta ratkaisemista. Tällä tavoin pystytään ratkaisemaan lukuisia liiketoiminnan ongelmia sovelluksilla, jotka voidaan toteuttaa päivissä, Vähäkainu sanoo.

 

Keskiössä yrityskohtaisten järjestelmien integrointi

Järjestelmäintegraatiot ovat keskiössä, kun yrityksen liiketoiminnan tarpeisiin vastataan mobiilisovelluksilla.

– Yrityksen ERP, CRM ja CMS -järjestelmät ja tietokannat integroidaan tyypillisesti osaksi palvelua yrityskäyttöön soveltuvia mobiilisovelluksia. AppGyverin low-code alustalla sovellusten tekeminen tapahtuu visuaalisesti vetämällä valmiita komponentteja oikeille paikoilleen ns. WYSIWYG-työkalulla. Myös integraatiot toteutetaan visuaalisesti esimerkiksi Oraclen, Microsoftin ja Salesforcen järjestelmiin. Tarvittaessa komponenttien ja integrointien muokkaaminen onnistuu käyttämällä alustassa olevaa helppokäyttöistä komponenttieditoria, Vähäkainu kuvaa.

Yrityksissä joissa on paljon liikkuvaa henkilökuntaa tarvitaan lukuisia mobiilisovelluksia. Sovelluksilla voidaan toteutetaan esimerkiksi kenttähuollon järjestelmä tai helpottaa lääkärin ja potilaan välistä kommunikaatiota. Android ja iOS -sovellusten lisäksi AppGyverin alusta tuottaa palvelusta web-sovelluksen, jota voidaan hyödyntää työpöytäkäytössä.

– Etenkin yleisimmät toiminnanohjausjärjestelmät ovat kenttäolosuhteissa heikosti käytettäviä ilman mobiilisovelluksia, Lehtimäki toteaa.

 

Appgyver-tiimi

 

AppGyverin visiona on kääntää digitalisaation toteutusmallit päälaelleen haastamalla perinteiset menetelmät

AppGyverin visio on vahva. Mutta kuinka AppGyverin tarina sai alkunsa ja mikä on yrityksen tavoitteena?

– Vuonna 2010 ydintiimi alkoi kehittämään tehokasta ratkaisua sovelluskehityksen haasteisiin. Yritys perustettiin 2011 San Franciscossa Rocket Space -kiihdyttämössä. Vuonna 2014 AppGyver julkaisi ensimmäisen version visuaalisesta low-code -kehitystyökalustaan, jonka vastaanotto oli erittäin hyvä. Samana vuonna yritys keräsi siemenrahoituskierroksen Open Oceanilta ja Initial capitalilta. Sen jälkeen AppGyver on onnistunut hankkimaan satoja suuria ja keskisuuria yritysasiakkaita globaalisti.

“AppGyverin visiona on kääntää digitalisaation toteutusmallit päälaelleen haastamalla perinteiset menetelmät, aivan kuten WordPress teki kuluttajapuolella julkaisujärjestelmille”

San Franciscosta hoidetaan myynti ja markkinointi Pohjois-Amerikan osalta. Tuotetiimi on tällä hetkellä Helsingissä, kuten myös Euroopan myyntiorganisaatio.

AppGyver kasvaa tällä hetkellä erittäin nopeasti. Yrityksen teknologiaa käyttäviä sovelluskehittäjiä ja yrityksiä on globaalisti yli 200,000.

– Pyrimme kääntämään digitalisaation toteutusmallit päälaelleen haastamalla perinteiset menetelmät, aivan kuten WordPress teki kuluttajapuolella julkaisujärjestelmille kymmenen vuotta sitten. Tavoitteenamme on, että yritykset voivat kehittää yrityskäyttöön soveltuvia mobiilisovelluksia ilman perinteisiä raskaita mobiilisovelluskehitys-tiimejä. Alustalla pääsee innovoimaan ketterästi ohjelmistokehittäjien, liiketoiminnan ja tietohallinnon kesken. Loppukäyttäjien tyytyväisyys on ollut todella korkea. Analyytikot ovat arvioineet, että vuoteen 2020 mennessä maailmassa on jo miljoonia niin sanottua Business to Employee -sovelluksia toteutettuna, Vähäkainu kertoo.

 

AppGyverin asiantuntijat esittelevät sovelluskehitysalustaa henkilökohtaisessa tapaamisessa konkreettisten, toimialakohtaisten case-esimerkkien kautta. Jos yrityksesi kaipaa ideoita ja sparrausta liiketoiminnan digitalisointiin, autamme mielellämme.

Haluatko kuulla lisää mobiilisovellusten mahdollisuuksista? Varaa aika asiantuntijalle >>


AppGyverin
kotisivut
AppGyverin ite wiki -profiili