Sakkaavan liiketoiminnan edessä voi taipua, murtua tai kuihtua.

 

Tulevaisuuden voittajat muuttavat pelisääntöjä. Analysoimalla pelikenttää uudesta näkökulmasta ja kehittämällä siihen markkinatarvepohjaiset ratkaisut voit palata takaisin voittajaksi. Huomisen menestyjät ovat tämän päivän innovaattoreita ja rohkeita kyseenalaistajia.

 

Nämä kuusi asiaa auttavat sinut erottamaan suunnannäyttäjän perässähiihtäjästä:

 

1. Näe tuorein silmin

Hanki yrityksesi ulkopuolelta näkemys nykytilanteesta, haasteista sekä mahdollisuuksista. Tuoreet silmät näkevät heti sen mitä sinä et enää näe.

 

2. Hanki resursseja toimialasi ulkopuolelta

Muutostilanteessa paras muutoksen veturi tulee toiselta toimialalta. Oman alan tuntemus ja toimialakoulutus voi olla yllättäen myös pahin muutoksen jarru.

 

3. Analysoi toimintaympäristö

Katso eteenpäin ja näe muutokset markkinassa. Peräpeili kertoo historiasta mutta tulevaisuuden tekee yritys itse. Voittaja on se, joka näkee muita edemmäs.

 

4. Keskity asiakas-/toimialatarpeeseen

Menestys seuraa aina sitä, joka kuuntelee asiakasta/toimialaa ja ratkaisee hänen ongelmansa. Mieti myös arvoketjua sillä sen muutoksissa piilee tulevaisuuden jättimahdollisuus.

 

5. Teknologia muutti jo maailman

Tunne teknologiat mutta älä huku tekniikkaan. Mieti miksi uudet disruptiiviset innovaatiot ovat suistaneet monet yritykset ja toimialat syöksykierteeseen. Se ei ole tapahtunut vahingossa.

 

6. Ole ensimmäinen

Löydä yrityksestäsi rohkea suunnannäyttäjä – tai palkkaa sellainen. Muutos ei synny ilman uusia ihmisiä ja heidän ajatuksiaan. Oikea veturi vetää muut ihmiset mukaansa muutokseen.

 

Minkä tien sinun yrityksesi valitsee? Tyydytkö kuihtumaan kuten niin moni suomalainen yritys tänään vai päätätkö tänään olla seuraava tulevaisuuden voittaja ja globaali edelläkävijä. Sen päätät sinä.

 

”Minkä tien sinun yrityksesi valitsee?”

 

Ehkä muutama esimerkkiyritys ja menestystarina maailmalta auttaa sinua hahmottamaan mitä tarkoitan. Tesla, Google, Twitter, Airbnb, Dropbox, Apple, Linkedin, Skype, Amazon, Youtube, Facebook, Alibaba, Pinterest, Whatsapp jne. Mieti mitä yllämainittu yritys teki ja miten se muutti maailmaa. Loppu onkin disruption tätä päivää ja tulevaisuuden historiaa.

 

Sitä on edelläkävijyys – ja muu perässähiihtämistä. Sanomattakin on selvää, että alansa pelisääntöjä muuttanut dominantti on myös taloudellinen voittaja.

 

Jukka Salminen

 

Jukka Salminen on kokenut uusien teknologioiden käyttöönoton pioneeri ja innovaattori btob -toimialaratkaisuissa sekä Innovesi Smart Solutions Oy:n perustaja.

Tervetuloa mukaan Parantajiin! Parantajat ideoi digitaalisia ratkaisuja parantaakseeen yhteiskunnan ja yritysten toimintaa. Kuka tahansa saa tarjota ideaansa ja näkemystään ite wikissä julkaistavaan parantajat-blogiin kirjoituksen muodossa. Aloita liittymällä parantajat facebook-ryhmään tai kirjoita twitteriin #parantajat hashtagillä. Kun jätät ideasi voit myös pingata parantajien ”pääsihteeriä” Perttu Ahvenaista @perttuah