Esittelyssä Production Software

23.6.2015 - Johannes Puro

Esittelyssä Production Software

Production Software on lahtelainen ohjelmistotalo, joka tarjoaa valmistavan teollisuuden yrityksille ratkaisuja näiden tuottavuuden kehittämiseen. Yrityksen päätuote on Smartmes-valmistuksenohjausjärjestelmä, joka skaalautuu erilaisten ja erikokoisten yritysten tuotannonohjaukseen. Sen ohella valikoimaan kuuluu erilaisia neuvontapalveluita ja erilaisia täsmätyökaluja teollisuusyritysten tarpeisiin.

WP_20150224_09_09_03_Pro

Minkälainen on yrityksenne syntyhistoria?

Alussa yritys räätälöi ohjelmistoratkaisuja kahteen tarkoitukseen. Toisaalta teimme visuaalisia käyttöliittymiä teollisuuden linjojen ja prosessien ohjauksen helpottamiseen ja toisaalta laitoimme erilaiset tietojärjestelmät keskustelemaan keskenään. Näiden pohjalta tuotteistimme sitten Smartmes-ohjelmiston. Se on täydellinen kansainvälisten standardien mukainen MES-järjestelmä, joka skaalautuu joustavasti erilaisten teollisuusyritysten tuotantoon. Nykyään se on käytössä niin pörssiyhtiöissä kuin muutaman työntekijän pajoissakin.

 

Mitkä ovat keskeisimmät lisäarvot, joita välitätte asiakkaillenne?

Ohjelmistomme ja palvelumme lähtevät kahdesta periaatteesta. Yhden kirjauksen taktiikka tarkoittaa sitä, että pyrimme automatisoimaan tiedonsiirron erilaisten tietojärjestelmien välillä. Tämä vähentää sekä turhaa samojen tietojen uudelleenkirjausta että virhemahdollisuuksia.

Toinen asia, mihin uskomme on se, että tieto ei lisää tuskaa, vaan tuottavuutta. Ohjelmistomme tuottaa yrityksen johdolle reaaliaikaista tietoa siitä, mitä tuotannossa tapahtuu. Tämän avulla voidaan poistaa turhia tekemisiä ja optimoida tuotantoa todellisen tiedon perusteella. Tällöin on mahdollista saada erittäin merkittäviä säästöjä raaka-aineiden, veden ja energian kulutuksessa ja samalla nostaa yrityksen tuottavuutta merkittävästi.

productionsoftware

Mitkä it-alan trendit ovat näkyneet asiakastyössänne viimeisen vuoden aikana?

Production Softwaren päätavoitteena on auttaa asiakkaitaan saamaan hyötyä digitalisaation mahdollisuuksista. Niinpä lähes kaikki it-alan trendit ovat mukana asiakastyössämme. Pääasiassa ne helpottavat työtämme, kun asiakkaamme saavat tietoa digitalisaation mahdollisuuksista median kautta ja osaavat sitten paremmin ideoida sitä, miten se voisi palvella juuri heidän yritystään.

 

Mitä pidätte kiinnostavimpina digitalisaation tulevaisuuden näkyminä ja kehityksinä?

Kaikkein kiinnostavinta digitalisaatiossa on nimenomaan se, että kaikki muuttuu ja kehittyy niin nopeasti, että tulevaisuuden ennustaminen on mahdotonta. Meidän yrityksemme tehtävä ei ole pyrkiä olemaan kehityksen kärjessä ideoimassa ja kehittämässä tulevaisuuden näkymiä. Sen sijaan me pyrimme olemaan hyvin lähellä tuota kärkeä, ideoimassa sitä, uuden teknologian avulla voidaan tuottaa hyötyä meidän asiakkaillemme. Tavoitteenamme on parantaa yritysten tuottavuutta sekä asiakasyritystemme työntekijöiden ja myös heidän asiakkaidensa elämänlaatua.

 

Haastateltava Jari Kukkonen

Toimitusjohtaja, Production Software

JariKukkonen_2

 

Production Softwaren kotisivut

Production Softwaren ite wiki-profiili

 

Jätä kommentti - kommentteja(0)

Jätä kommentti

Emme julkaise sähköpostiosoitteita. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *


Enter the text from the image below
 


Kirjoittaja

Johannes Puro

Liiketoimintajohtaja, ite wiki oy
ite wikin co-founder ja liiketoimintajohtaja. Kehitän ite wikin markkinapaikkaa ja rakennan verkostoja liiketoiminnan digitalisointikentässä.

Aiempia julkaisuja kirjoittajalta

« Palaa blogin etusivulle

Muita julkaisuja

Johannes Puro - Taloushallinto
Pilvipohjaisuus, tehokas hankinnasta maksuun -prosessi ja tekoäly mahdollistavat supertaloushallinnon
Johannes Puro - Azure Stack
Azure Stack uudistaa pilvipalvelut – suomalaisyritykset voivat jatkossa pyörittää pilvipalveluitaan paikallisesti Suomessa
Johannes Puro - Tekoäly
Suomalainen tekoälysovellus GDPR AI miner sai merkittävän tunnustuksen New Yorkissa
Heikki Melama - Sote
Sote pitää ja olisi pitänyt mallintaa
Johannes Puro - Palkat
Podcast: Suoraa puhetta ohjelmistoalan palkkamalleista
Johannes Puro - Tuotekehitys
Digitaalisen tuotekehityksen ykköstapahtuma tuo Superfluxin perustajan Helsinkiin
Johannes Puro - Ohjelmistokehitys
Minkälainen on huipputason ohjelmistokehityskumppani?
Elina Koskipahta - Tapahtumat
Ecommerce + Shop Tech 2018 etsii ratkaisuja kaupan murrokseen asiakaskokemuksen ja kansainvälistymisen ympäriltä
Johannes Puro - Verkkokauppa
Digitaalinen palvelukokemus keskiöön verkkokaupoissa – Druid luottaa Drupal Commerceen ja Reactiin
Lataa lisää