logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Keskusliikkeen navigaattori

27.5.2015 - ite wiki

Keskusliikkeen navigaattori

Pyörittelin pari vuotta sitten ajatusta, että miksei Kesko tai S-ryhmä tarjoa ilmaista navigaattoria asiakkaidensa autoon. Tuolloin navigaattorit olivat autoissa pääasiassa erillisiä laitteita, eikä autoihin oltu integroitu niitä vielä niin paljon.

Asia nousi jälleen pari päivää sitten ajatuksiin. Olisiko sille edelleen käyttöä ja minkälaista lisäarvoa asiakkuuteen voisi tarjota jos tuollaista palvelua olisi tarjolla. Ajatukset ovat sen verran matkalla muuttuneet, että unohdetaan fyysinen laite joka liimataan ikkunaan ja ajatellaan ”Plussa-navia” tai ”S-navia” enemmänkin sovelluksen kautta.

 

Kotimaanmatkailun ykkönen

Yksinkertaisin käyttötapaus kaikkiaan navigaattorille on toki paikasta A paikkaan B löytäminen. Kotimaanmatkailu varsinkin kesäaikaan tutustuttaa meidät uusiin paikkakuntiin, jolloin lisätietoa voitaisiin tarjoilla heti ruudulle. Yhteistyössä kaupunkien matkailutoimistoiden kanssa sisältöyhteistyön joukkoistaminen, parhaiden kohteiden ja vinkkien kertominen olisi helppoa ja vaivatonta. Valmiita reittejä perheille, jotka kulkevat ABC-asemien kautta. Parhaat kohteet, tarinat, retket jne. yhdessä sovelluksessa. Miksipä ei?

 

Persoonallista sisältöä – aina

Navigoinnin paras puoli on myös toki se, että sovellus tietää missä kuljemme. Data yhdistettynä viimeiseen tankkaamiseen ja sen jälkeiseen kuljettuun matkaan auttaa opastamaan meidät lähimmälle asemalle. Samalla voimme nostaa esille lokaatiotiedon kautta, että pari tieliittymän jälkeen olisi huoltoasemalla pippuripihvi ranskalaisilla tarjouksessa ja lapsille jälkiruokaksi jäätelöt näyttämällä tätä alennuskoodia.

Kartta

 

Lokaatiotieto yhdistettynä ajankohtaan mahdollistaa aamukahvien hakemisen lähimmältä takeaway-asemalta ja paikallisten tietojen (ruuhkat, tietyöt, tarjoukset, varoitukset jne.) nostaminen ”push-notifikaatiolla” käyttäjälle voisi säästää monta turhaa odotusta jonossa.

 

Viikkokalenteri, joka muistuttaa ja opastaa

Vielä askeleen pidemmälle, sovellus voisi oppia viikkorytmimme. Koska lapset pitää viedä jääkiekkoharjoituksiin tai balettiin. Näihin liittyviä tuotteita ja tarjouksia esille. Tule lähimpään Sportiaan terottamaan luistimet ilmaiseksi, yli 50 euron ostosten yhteydessä.

Muistitko hääpäivän? Lähin kukkakauppa löytyy Satakunnankadulta ja jos nyt lähdet, ehdit vielä perille.

 

Missä asiakkaamme liikkuu?

Pistekartta

Toki palvelu kerää hyödyllistä tietoa sen tarjoajalle. Jokainen ymmärtää kuinka paljon keskusliike saisi tarpeellista dataa ”vaihtokauppana” sovelluksen tarjoamisesta. Lisämyynti, asiakasymmärrys, kohdentaminen.. lista on kaikkiaan loputon.

 

Ottaisitko?

Jos sinulla olisi Here yhdistettynä asiakasdataasi, saisit siis huomattavasti parempaa palvelua. Lisäarvo, jonka keskusliike voisi tuottaa on paljon enemmän kuin Googlen vastaava. Asiakkaiden tunnistaminen ja palveleminen voitaisiin viedä täysin uudelle tasolle. Tämä navi tietäisi sinut, tuntisi sinut ja auttaisi sinua arjessa enemmän kuin yksikään muu sovellus.

 

Janne Gylling

CMO, Flockler

Janne Gylling

Tervetuloa mukaan Parantajiin! Parantajat ideoi digitaalisia ratkaisuja parantaakseeen yhteiskunnan ja yritysten toimintaa. Kuka tahansa saa tarjota ideaansa parantajat-blogiin kirjoituksen muodossa. Aloita liittymällä parantajat facebook-ryhmään tai kirjoita twitteriin #parantajat hashtagillä. Kun jätät ideasi voit myös pingata parantajien ”pääsihteeriä” Perttu Ahvenaista @perttuah.

 

Jätä kommentti - kommentteja(0)

Jätä kommentti

Emme julkaise sähköpostiosoitteita. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *


Enter the text from the image below
 


Muita julkaisuja

Veera Kujansuu - Liiketoiminnan digitalisointi
Duuers kehitti digitaalisen palvelun tarjousten tekemiseen ja koko tarjousprosessin läpivientiin
Suvi Lindström - Ohjelmistokehitys
Tilaajan ja toimittajan tiimityö auttaa ohjelmistoprojektin onnistuneesti maaliin
Suvi Lindström - IoT Summit 2019
30 miljardin liikevaihtoon yltävän Arrow:n Proof-of-Value -kilpailu haastaa yrityksiä etsimään IoT:stä ratkaisua liiketoiminnan ongelmiin
Johannes Puro - Digitaaliset alustat
Alustatalous on minkä tahansa yrityksen ulottuvilla – näin digitaalinen alusta nousi liiketoiminnan keskipisteeksi
Johannes Puro - Digimarkkinointi
Mitä digimarkkinointi oikein on ja miten sillä voi tehdä kannattavaa bisnestä?
Johannes Puro - Palkat
Ohjelmistoalan palkkatutkimus: kuka tienaa eniten, myynti, konsultit, kehittäjät, johtajat vai markkinointi?
Suvi Lindström - Esineiden internet
Wapice rakensi IoT-Ticketistä esineiden internetin Officen – tuotekehitykseen on panostettu parhaimmillaan yli miljoona vuodessa
Johannes Puro - Verkkopalveluiden saavutettavuus
Saavutettavuusdirektiivi astuu voimaan – Verkkosivujen saavutettavuuteen panostaminen kannattaa
Johannes Puro - Emojit
Suomi ottaa emojit virallisesti käyttöön ensimmäisenä maailmassa – Emojivastainen mielenosoitus äityi väkivaltaiseksi Korsossa
Lataa lisää