”Digitalisaation TOP30 toteutukset”-blogisarjamme on edennyt kolmanteen osaan. Tällä viikolla aiheenamme on viestintä ja tiedon jakaminen.

Monessa aihepiirissä olemme hukkua kaikkeen dataan, jota meille on tarjolla. Lisäarvoa syntyy, kun data jalostetaan tiedoksi, sisällöllisesti ymmärrettävään ja mielenkiintoiseen muotoon. Toisaalta, on edelleen tietoa, jota emme jaa, vaikka voisimme ja vaikka siitä olisi hyötyä. Seuraavassa esittelemme ite wikistä löytyneitä referenssitoteutuksia, joissa viestintä ja tiedon jakaminen on se juttu (esimerkit eivät ole tärkeysjärjestyksessä).

 

Materiaalinhallintajärjestelmä QBank (Tilaaja: Tukes, Toteuttaja: ConnectingTalents Oy)

Connecting-talents-tukes

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto on ottanut sisäiseen käyttöönsä QBank-materiaalinhallintajärjestelmän, jonka toteuttaja on ConnectingTalents Oy. Järjestelmä helpottaa kuvien, videoiden ja asiakirjojen jakamista ja ylläpitoa mm.automatisoimalla eri käyttötarkoituksiin tarvittavia versiointeja. Myös aineiston jakelu medialle ja sidosryhmille nopeutuu ja suoraviivaistuu.

http://www.itewiki.fi/p/tukes-kuvapankki

 

Kaupunginosaportaali (Tilaaja: Kalasataman Palvelu Oy, Toteuttaja: W3 Group Finland)

Fisuverkko.fi

Alueellinen yhteisöllistäminen voi tapahtua monella tapaa, myös digitalisoimalla. Fisuverkko.fi on W3 Group Finlandin toteuttama asuinalueportaali Kalasatamassa asuville, opiskeleville, työssäkäyville, vieraileville tai alueesta muuten vain kiinnostuneille ihmisille. Erityismaininta W3 Group Finlandille hyötyjen selkeästä kuvaamisesta: ”Yhteisöllisyyden kasvaminen ja siihen kannustaminen lisäävät turvallisuuden tunnetta, kun naapurit tuntevat toisensa paremmin. Unohtaa ei sovi myöskään taloudellisia näkökohtia, sillä taloyhtiön ja asuinalueen hyvin hoidettu ja dokumentoitu viestintä lisää asuinalueen vetovoimaa ja sitä kautta asuntojen arvoa.”

http://www.itewiki.fi/p/fisuverkko-fi-kaupunginosaportaali

 

Kirjava keskiaika (Tilaaja: Kansallisarkisto, Toteuttaja: Flo Apps Oy)

Kansalliskirjasto-kirjava-k

Kirjaimet, kirjat ja kirjallinen kulttuuri saapuivat Suomeen keskiajalla. Kansallisarkiston Flo Apps Oy:ltä tilaamasta Kirjava keskiaika –verkkoteoksesta voi seurata, kuinka kehitys kulki ja kuinka Suomi syntyi. Palvelu sisältää myös pelejä. Teos herättää paljon ajatuksia koulutuksen digitalisoinnista laajemminkin.

http://www.itewiki.fi/p/kirjava-keskiaika

 

Raportoinnin työkalu (Tilaaja: Työterveyslaitos, Toteuttaja: Sofokus)

Työterveyslaitos

Mahtavasti kuvattu tarina siitä, miten prosessien digitalisoinnilla voidaan luoda lisäarvoa. Sofokuksen Työterveyslaitokselle tekemän Kunta10 -työkalun avulla Työterveyslaitos saa tutkimusdatansa raportoitua automaattisesti, aikaisemmin prosessin kestäessä jopa puoli vuotta. Raportit ovat ketterästi kaikkien sitä tarvitsevien osapuolten saatavilla. Suosittelijan kommentti sen kertoo: ”Ohjelmasta saatu asiakashyöty on käsinkosketeltavaa.”

http://www.itewiki.fi/p/kunta10-raportoinnin-tyokaluna

 

Hometalkoot.fi (Tilaaja: Ympäristöministeriö, Toteuttaja: Media Cabinet Oy)

Ympäristöministeriö

Viestinnällistä edistyksellisyyttä edustaa Ympäristöministeriön koordinoima ja Media Cabinetin toteuttama hometalkoot.fi. Verkkopalvelu on omakotiasujille ja talon ostoa harkitseville suunnattu verkkopalvelu, joka tarjoaa kattavaa ja käytännönläheistä tietoa kuuden eri vuosikymmenen talotyypeistä, niiden riskirakenteista ja kosteusvaurioiden ennaltaehkäisystä. Palvelu palkittiin vuoden 2013 parhaana viestintätyönä MTL Communication Awardsissa.

http://www.itewiki.fi/p/ymparistoministerio

 

Blogisarjamme seuraava osa ilmestyy viikon päästä uudella teemalla.

Tutustu Suomen IT- ja digitaalisten palvelutarjoajien referenssitoteutuksiin ja sisältöihin ite wikin julkaisuhausta

Lue myös blogisarjan osat 1. ja 2.

Blogin kansi: Fisuverkko.fi

 

Eeva Melama

Eeva_6_pieni

Ite wikin co-founder Eeva Melama työskentelee it-projektipäällikkönä Sofigatessa. Seuraa Eevaa twitterissä.

 

Lisää aihealueista ite wikissä:

 

Viestintäosaaja- Yritykset Referenssit Julkaisut

Julkaisujärjestelmien osaajayritykset, referenssit ja julkaisut

Pilvipalvelut / SaaS-osaaja- Yritykset Referenssit Julkaisut

Open Source -osaajayritykset, -referenssit ja -julkaisut

Linux-osaaja: Yritykset Referenssit Julkaisut

Toiminnanohjaus ERP-osaaja Yritykset Referenssit Julkaisut

Webkehitys Yritykset Referenssit Julkaisut

Markkinointi Yritykset Referenssit Julkaisut

 

Viestintä digitalisoinnin oppaassa

Julkaisujärjestelmät digitalisoinnin oppaassa

Pilvipalvelut / SaaS digitalisoinnin oppaassa

Open Source digitalisoinnin oppaassa

Linux digitalisoinnin oppaassa

Toiminnanohjaus ERP teknologiat digitalisoinnin oppaassa

Toiminnanohjaus ERP   digitalisoinnin oppaassa

Webkehitys digitalisoinnin oppaassa

Webkehitys teknologiat digitalisoinnin oppaassa

Markkinointi digitalisoinnin oppaassa
Blogissa aihepiireittäin:Viestintä, Myynti ja markkinointi