Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Osta like a boss: 6 sääntöä ohjelmiston ostamiseen

BloggausOhjelmiston ostaminen on taitolaji. Se on oman pääoman, ajan ja tietämyksen sitouttamista projektiin, jossa ulkopuolinen tekijä muovaa kertomasi perusteella sellaisen järjestelmän kuin haluat. Ei siis ole ihme, että räätälöityjen ohjelmistojen hankkimisen ajatteleminen saattaa aiheuttaa kylmien hikikarpaloiden saapumista otsalle tai vähintäänkin epävarmuuden tunnetta selkäpiissä.

Tekemällä ostamisen mallikkaasti varmistat samalla ohjelmistoprojektin onnistumisen. Tässä sinulle kuusi kohtaa, jotka kannattaa käydä läpi aina ohjelmiston ostoa tehdessä.


1. Kun jätät yhteydenottopyynnön tai otat ensimmäistä kertaa yhteyttä, niin kerro omin sanoin mitä olet hakemassa, esim. tarvitsemme web-pohjaisen kirjausjärjestelmän. Tässä kohtaa toimittaja tietää samantien onko kyseessä sellainen projekti, jonka he voivat toteuttaa.

2. Tapaa henkilökohtaisesti yritykset, jotka ensimmäisestä vaiheesta ilmoittivat, että osaavat auttaa sinua. Anna tapaamisessa kaikki kysytty tieto suoraan ja kiertelemättä. Mitä paremmin pystyt vastaamaan esitettyihin kysymyksiin sitä parempi lopputulos tulee olemaan.

3. Vaadi konkreettista näyttöä: esimerkiksi pari kuvaa käyttöliittymästä. Näin saat tietää ovatko toimittajaehdokkaat ymmärtäneet ongelmasi oikein ja samalla näet, että ovatko he valmiita sitoutumaan projektiin. Mikäli et saa kuvia käyttöliittymästä ilmaiseksi, ei toimittajaa todennäköisesti kiinnosta projektisi kovinkaan paljoa.

4. Kiinnitä huomiota hinnoitteluun. Ohjelmistomaailmassa on yleistä, että projekti itsessään myydään kohtuullisen edullisesti, mutta jatkokehityksen kustannukset ovat kovemmat. Vaadi siis reilua hinnoittelua!

5. Tilaa siltä, jonka koet ymmärtäväsi liiketoimintasi ja ongelmasi parhaiten. Tämä vaihtoehto voi olla edullisin tai kallein - se on sinänsä yhden tekevää, koska jos toimittaja ei ole ymmärtänyt liiketoimintaasi ja ongelmaasi oikein, tulee hintalappu kasvamaan tarjouksesta 100 % varmuudella.

6. Vaadi toimittajalta 100 % aikataulutakuuta! Suurin osa räätälöityjen tietojärjestelmien arvaamattomista kustannuksista tulee ylitetyistä aikatauluista. Kun aikataulut venyvät, menetät rahaa toimintasi pyöriessä ilman sitä tehostavaa järjestelmää. Samalla myös sidot koko ajan omaa aikaasi toimittajan ohjaamiseen oikealle polulle.

Pinterest
Dicode Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Dicode kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Hankinta

Erikoisosaaminen

Webkehitys
Ohjelmistokehitys
Mobiilikehitys
Ketterät menetelmät
Käyttäjähallinta

Toimialakokemus

Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Prosessiteollisuus
Rakentaminen
Terveys- ja sosiaalipalvelut

Teknologia

Open source

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto
Toteutustyö
Konsultointi
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

aikataulutakuu
ostaja
ostajan opas

Siirry yrityksen profiiliin Dicode kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Dicode - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Dicode - Muita referenssejä

Dicode - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia