Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kaupungit hankkivat työkalun alueellisen energiajärjestelmän simulointiin

TarjouspyyntöKansallinen hankintailmoitus (Tietopyyntö): Tampereen kaupunki


Kaupungeilla on suuri tarve ymmärtää, millä ratkaisuilla alueellinen energiajärjestelmä kiinteistöineen voisi toimia hiilinieluna. Ymmärryksen lisäämiseksi kaupungit hankkivat työkalun alueellisen energiajärjestelmän simulointiin - kaupunkisuunnittelun ja päätöksenteon tueksi.

Huom!

Tämä ei ole ennakkoilmoitus, hankintailmoitus eikä tarjouspyyntö, vaan ilmoitus markkinavuoropuhelusta (eli markkinakartoituksesta). Markkinavuoropuheluun osallistuminen ei ole edellytys mahdolliseen myöhempään kilpailutukseen osallistumiselle. Ennakoiva markkinavuoropuhelu ei sido ketään siihen osallistuvaa tahoa. Markkinakartoituksen jälkeen hankintayksikkö päättää toimenpiteistään ja mahdollisesta kilpailutusprosessin käynnistämisestä.

6Aika Energiaviisaat kaupungit – hankkeeseen osallistuvien kaupunkien tavoitteena on kehittää kaupunkisuunnittelun työkaluja nollaenergia-alueiden suunnitteluun sekä olemassa olevien alueiden energiajärjestelmän kokonaisoptimointiin. Toteutettavan simulointimallin tulee mahdollistaa alueellisen ja älykkäillä ohjausjärjestelmillä muuhun energiaverkkoon liittyvän energiaviisaan alueen ja kortteleiden suunnittelu. Työkalun avulla asiantuntijat, tutkijat ja opiskelijat voivat vertailla energiamarkkinoiden muutosten vaikutuksia alueellisen energiajärjestelmän kustannuksiin ja päästöihin.

Alueella tarkoitetaan esimerkiksi kaupunginosaa, jossa nollaenergiakorttelit tuottavat itse huomattavan määrän energiantarpeestaan ja voivat hallita merkittävää osaa tehontarpeestaan. Energiajärjestelmällä tarkoitetaan alueen kortteleiden ja muiden kulutuskohteiden, energiantuotantolaitosten, mahdollisten energiavarastojen, kaksisuuntaisten sähkö-, lämpö- ja kaasuverkkojen sekä esimerkiksi sähköisten ajoneuvojen muodostamaa kokonaisuutta.

Onnistuneen alueellisen energiajärjestelmän edellytykseksi on tunnistettu mm. standardoidussa muodossa kulkevan datan yhdistäminen energiapalvelualustassa, jolloin järjestelmää voidaan ohjata tehokkaasti ja se voidaan liittää osaksi energiamarkkinoita. Energiapalvelualustan määrittely ei ole vielä tämän markkinakartoituksen tarkoitus, vaan keskitymme simulointimallin kehittämisen tavoitteisiin ja minkä? käyttöön liittyvään keskusteluun.

Kutsumme yrityksiä, tutkimuslaitoksia, muita organisaatioita ja asiantuntijoita markkinakartoitukseen esittelemään ratkaisuja sekä tunnistamaan alueellisen simulaatiomallin haasteita ja mahdollisuuksia. Tilaisuudessa on mahdollisuus kuulla kaupungin tavoitteet ja hankkeen aikataulu sekä vaikuttaa simulaatiomallin kehittämiseen. Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus keskustella yleisesti ja kahdenvälisesti kaupungin edustajien kanssa.

Markkinakartoitustilaisuus järjestetään Tampereella 4.12. klo 12-17.

Tilaisuuksiin tulee ilmoittautua torstaihin 29.11. klo 16 mennessä osoitteessa:

https://www.lyyti.fi/reg/nollaenergiakorttelit

Markkinakartoitustilaisuuden ohjelma:

Aika: ti 4.12 klo 12-17

Paikka: Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4, Tampere, 1. krs.

• Klo 12:00 Tilaisuus alkaa - hiilineutraali kaupunki, johtaja Kari Kankaala

• Klo 12:10 Energiaviisaat kaupungit –hanke ja simulointimallin hankinta

• Klo 12:15 Hankkeen pilottialueet esittäytyvät

• Klo 12:45 Yritysten pitchaukset - Alueen energiasimulointi

• Klo 13:15 Työpaja 1, pienryhmissä:

o Mitkä ovat tärkeimmät simulointimallin tuottamat tulokset*, jotka tukevat kaupungin aluesuunnittelua ja päätöksentekoa?

• Klo 13:55 Työpajan tulosten esittely, yleinen keskustelu ja kysymykset

• Klo 14:15 Tauko ja kahvit

• Klo 14:30 Kaksisuuntaiset energiaverkot, Tampereen Sähkölaitos

• Klo 14:50 Energiasimulointi ja kaksisuuntaisuus Skanssissa, Turku Energia

• Klo 15:10 Työpaja 2, pienryhmissä:

o Millaisista osista avoin hiilinegatiivisen alueen simulointimalli koostuu?**

• Klo 16:00 Työpajan tulosten esittely, yleinen keskustelu ja kysymykset

• Klo 16:30 Yhteenveto päivän tuloksista

• Klo 16:45 Tilaisuus päättyy

* Esimerkiksi alueen elinkaaren aikaiset CO2-päästöt, järjestelmän hinta, mikä muu?

** Simulointimallin tavoite on olla avoimesti jatkokehitettävissä ja kaupunkien sekä oppilaitosten vapaasti käytettävissä.

Pinterest

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia