Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

100 päivää yrittäjänä

BloggausVoi kauhea, miten nopeaa 100 päivää voi kulua! Juurihan sitä pähki, tohtiiko yrittäjäksi ryhtyä ja mielessä paini pelko ja innostus. Järki kuiskutteli, miten helppo sitä olisi jäädä vanhaan ja sydän huusi, että se ei kestä jos jää. Varmaan tuttu tunne aika monelle. No, kannattiko sitä uskoa sydäntään? On ihana ja helpottavaa todeta, että kyllä kannatti!

Ihan aluksi – kun toiminta ei ollut vielä edes alkanut – lähdimme unelmoimaan minkälaisen yrityksen ylipäätään haluamme. Ne arvot ja lauseet, joita tuosta nousi esiin, ovat oikeasti ohjanneet toimintaa heti alkumetreiltä lähtien. On ollut huumaavaa huomata se vapauden tunne, että me oikeasti voimme olla juuri sellaisia, kuin haluamme.

Yksi vahvimmin esiin tulleista arvoista oli Rehellisyys. Arjessa se näkyy eniten ehkä avoimuutena. Kuinka voi puhaltaa yhteen hiileen, jos osa näkee siitä vain aavistuksen? Meille tuo hiili on aidosti yhteinen ja kyllä se onkin saatu loistamaan! Yhdessä olemme niin paljon enemmän, kuin kukaan voi yksinään olla. Ja tuo välittämisen kulttuuri on meillä arjessa syvästi läsnä. Rehellisyys näkyy myös ihmisten aitoudessa. Kun ympärillä on välittäviä ihmisiä, on turvallista olla välillä heikko ja rohkeasti kokeilla sellaistakin, missä voi epäonnistua. Vain sellainen ilmapiiri mahdollistaa aidon luovuuden ja oppimisen.

Hyppy tuntemattomaan

Turvallisuudesta myös itää itselleni tärkeäksi muodostunut arvo – Rohkeus. Oiwaa ei olisi ilman rohkeita ihmisiä, jotka päättivät hypätä tuntemattomaan. Hyppyä helpotti, kun ei tarvinnut tehdä sitä yksin ja pystyi täysin luottamaan muiden hurjapäiden apuun. Rohkeutta on vaatinut myös painaa kaasua, kun toiminta on sitä vaatinut. Vaikka sata päivää on vasta takana, on meitä jo kahdeksan kokopäiväistä oiwalaista, työkokeilija ja kolme harjoittelijaa. Ja lisää BI-ammattilaisia ollaan heti valmiita palkkaamaan lisää. Sillä myös liiketoiminta on lähtenyt hurjan hyvin liikkeelle.

Vaikka töitä tehdään täysillä, on tärkeää pitää tarpeeksi myös taukoja ja antaa aivojen prosessoida ongelmia taustalla. Onneksi tällä porukalla kahvi- ja ruokatauot täyttyvät hyväntahtoisen hurtilla huumorilla, ja kun aivot ja mieli latautuu, niin taas jaksaa painaa. Kolmas tärkeä arvo onkin Ilo. Jos ilo ja innostus sammutetaan, työstä tulee pelkkää puurtamista ja luovuus katoaa. Käynkin jokaisen kanssa säännöllisesti kahdestaan lounaalla kuuntelemassa, onko kaikki hyvin ja missä toimintaa voisi vielä kehittää. Meille on ollut tärkeää luoda myös viihtyisät puitteet, missä on helppo ja mukava työskennellä. Harjoittelijoista lähtien olemme panostaneet sähköpöytiin, jalka- ja käsitukiin jne. vaikka joku voisi laskea ne vain kustannuksina. Heti kun huomasimme, että budjetti ylittyy ja tarpeeksi jää viivan alle, niin hommasimme kaikille kevääksi personal trainerit. On tärkeää, että hyvin tehdystä työstä hyötyvät kaikki, eikä kiitoksena ole vain seuraavan kvartaalin vielä tiukemmat tavoitteet.

Viikko sitten kokoonnuimme mökilleni laatimaan omistajastrategiaa. Nyt kun toiminta on jo käynnissä, on hyvä tarkistaa, että suunta on oikea. Yllä olevat arvot värittivät keskustelua ja päätökset olivat hyvinkin yksimielisiä siitä, millaisena näemme Oiwan nyt ja mihin haluamme sitä edelleen kehittää. Tuon pohjalta on helppo laatia tavoitteet ja mittarit, joilla seurataan, onko tavoitteiden eteen tehty oikeita asioita. Yhteen hiileen puhaltaminen takaa myös sen, että asioita oikeasti tapahtuu, eikä asiat jää turhauttaviksi sanahelinöiksi, joista kukaan ei ota koppia. On hienoa olla luotsaamassa tällaista yritystä eteenpäin ja jo nyt mahanpohjassa kutittaa, mitähän me oikein olemmekaan seuraavan 100 päivän päästä.

Pinterest
Oiwa Solutions Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Oiwa Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Teknologia

Microsoft

Omat tagit

yrittäjä
Yrittäjyys

Siirry yrityksen profiiliin Oiwa Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Oiwa Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Oiwa Solutions - Muita referenssejä

Oiwa Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia