Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ilkka Horsma - asiantuntijaprofiili

AsiantuntijaOlen reilun 20 vuoden kokemuksen omaava liiketoimintalähtöinen ratkaisuarkkitehti. Keskeisiin työmenetelmiini kuuluu Domain Driven Design (DDD), minkä olen havainnut erittäin sopivaksi keskusteluun ja suunnitteluun sekä liiketoiminnasta että tekniikasta vastaavien henkilöiden kanssa. Yksi suurimmista hyödyistä, joita menetelmän harjoittaminen tuo on ns. yhteisen kielen luominen business ja teknologia henkilöiden kesken. Olen ollut pitämässä ko. aiheesta esitelmää eräässä meetup tapahtumassa (https://youtu.be/chXQOdg-tFMfrom 19 minuutin kohdalta eteenpäin).

Olen ollut useissa projekteissa, missä on kehitetty tuotetta / palvelua ns. puhtaalta pöydältä sekä kehitetty ja ylläpidetty sitä edelleen. Olen toisaalta myös hypännyt mukaan jo liikkeessä oleviin projekteihin ja ottanut ne haltuun. Olen ollut mukana uudistamassa jo kauan ja hyvin palvelleiden järjestelmien uudistamista mikropalvelu ja tapahtumapohjaiseen arkkitehtuuriin perustuviksi.

Minulla on pitkä ja syvällinen kokemus suuren kuormituksen alla olevien tapahtumapohjaisten ja reaaliaikaisten 24/7/365 järjestelmien suunnittelusta ja kehittämisestä. Tapahtumapohjaisuus on ollut keskiössä viime aikaisten projektien tiimilta. Ns. tekkistäkeistä tunnen parhaiten MS .NET pohjaiset, JVM ja node.js pohjaiset frameworkit, joiden päälle olen ollut mukana rakentamassa useita erilaisia ratkaisuja, joiden myötä ko. frameworkkien hyvät ja huonot puolet ovat tulleet tutuksi. Minulla on kokekusta eri viestinvälitysjärjestelmistä, kuten Apache Kafka, Rabbit MQ, Active MQ, JMS, MSMQ, NServiceBus. Tämä on opettanut minulle eri järjestelmien hyvät ja huonot puolet.

Olen aikanaan käynyt certified scrum master koulutuksen ja käytännössä ketterät menetelmät / scrum / kanban on ollut projekteissa käytössä viimeiset 10 vuotta. Itse tosin uskon, että prosessit ovat mietitty täydellisille ihmisille, eikä vastaani ole tullut täydellistä ihmistä. Prosessi on hyvä silloin, kun se tukee tiimin tavoitteen saavuttamista parhaalla mahdollisella tavalla. Tiimi toimii, kun sillä on selkeä tavoite ja tiimin jäsenet tietävät oman tehtävän tavoitteen saavuttamiseksi. Lisäksi tietysti tarvitaan avointa kommunikaatiota ja tervettä asioiden kyseenalaistamista.

Pinterest

Asiantuntijan infoboxi

Miili Consulting Oy logo

Tiedot

Nimike: Software Craftsman
E-mail: ilkka.horsmao@miiliconsulting.com
Puh: 040 868 2545
Some:

Osaamistagit

Liiketoimintaprosessi

Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Integraatiot

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Julkishallinto
Pankki ja vakuutus

Teknologia

Amazon Web Services
Azure
Google
C#
Java

Omat tagit

Event Prosessing

Siirry yrityksen profiiliin Miili Consulting kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku