Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Verkkosivustot ja asiointipalvelut verkossa

post_image
Tarjonta

VERKKOSIVUSTOT JA VERKKOPALVELUT

Verkkosivustot ovat yhä useammin toiminnallisia verkkopalveluita, jotka mahdollistavat monipuolisen asioinnin asiakaspalvelusta ostamiseen ja liiketoiminnan ydinprosessien ohjaamiseen. Yrityksen oma verkkosivusto on usein myös tärkein myynnin ja markkinoinnin kanava. Hyvän hakukonelöydettävyyden edellytyksenä on laadukas sisältö, jota voidaan tukea hakukoneoptimoidulla verkkosivustolla ja hakukonemarkkinoinnilla.

VERKKOPALVELUT JA VERKOSSA ASIOINTI

Moderni verkkopalvelu sisältää usein integraatioita muihin järjestelmiin, jotka mahdollistavat esimerkiksi varauksen tekemisen, asiakastietojen päivittämisen tai tilaushistorian tarkastelun. Tietyille sidosryhmille voidaan myös rakentaa kirjautumisen takana toimivia ekstranet-palveluita, jotka sisältävät ryhmäkohtaisia toiminnallisuuksia. Myös verkkokaupat ovat yksi verkkopalveluiden tyyppi, joihin useimmiten sisältyy integraatioita maksu-, tuotehallinta-, varastonhallinta- ja logistiikkajärjestelmiin. Verkkopalvelun teknologia valitaan käyttötarkoituksesta ja tavoitteista riippuen. Usein teknologiavalinta kannattaa tehdä tulevaisuuden näkymien perusteella: missä palvelun tulee olla vuoden tai kahden kuluttua ja miten teknologia mahdollistaa digitaalisen liiketoiminnan skaalauksen suuremmaksi.

LIIKETOIMINNAN TAVOITTEET JA ANALYTIIKKA KEHITYSTÄ OHJAAVINA TEKIJÖINÄ

Verkkopalveluille pitää pystyä asettamaan tavoitteita, joiden toteutumista seurataan. Kävijäseuranta kerää tietoja sivuston tai palvelun käyttäjistä, suosituimmista sisällöistä, saapuvan liikenteen lähteistä ja asetettujen tavoitteiden toteutumisesta. Analytiikassa asiantuntija tutkii näitä tietoja ja tekee niiden perusteella konkreettisia ehdotuksia palvelun ja yrityksen liiketoiminnan kehittämiseksi.

KASVUHAKKEROINTI TUO JATKUVAA KASVUA

Menestyvän verkkopalvelun kehitys jatkuu julkaisun jälkeen. Toiminnallisuuksien ja sisältöjen kehittämisen lisäksi verkkopalvelun luomaa liiketoimintaa voidaan edistää kasvuhakkeroinnilla, joka hyödyntää kokonaisvaltaisesti digitaalista markkinointia, hakukonemarkkinointia ja hakukoneoptimointia liikenteen ja konversion kehittämisessä. Lue lisää kasvuhakkeroinnista.

Pinterest
Crasman Oy logo

Crasman Oy:n tarjonta

Webkehitys

Lisätietoja

Crasman Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Muuta Crasman Oy:n tarjontaa

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi

Erikoisosaaminen

Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Crasman Oy:n Webkehitys -aiheiset referenssit ja julkaisut

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Crasman kotisivut Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia