logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Verkkopalvelukehitys on jatkuvaa evoluutiota

post_image

TarjontaUsein projektityöskentelymenetelmää rajaa projektille asetettu kiinteä hinta ja aikataulu. Projektin lopputuloksen sisältökin mielletään yleensä melko tarkoin ennalta määrätyksi. Tässä todellisuudessa ketteriä menetelmiä voi soveltaa parhaiten hyödyntämällä Incremental Build -mallia, joka perustuu verkkopalvelukehityksen mieltämiseen jatkuvana evoluutiona.

Määrittelyvaiheessa tärkeintä on priorisoida toteutuksen osat, ja määritellä korkeimman prioriteetin kohteet niin, että tekninen toteutus voi käynnistyä. Alkuvaiheessa epämääräisemmät tarpeet, tai toiminnallisuudet, jotka kytkeytyvät toisiin toiminnallisuuksiin, voidaan tarkentaa projektin edetessä, kun vähitellen täydentyvät ominaisuudet ja käyttökokemus helpottavat tahtotilan ja mahdollisuuksien yhdistämistä.

Näin varmistetaan parhaiten pääsy tarkoituksenmukaiseen tavoitteeseen, vaikka keino siihen pääsemiseksi olisikin eri, kuin projektin alkuvaiheessa käytössä olevan tiedon perusteella olisi oletettu.

Case: Kirkkojakaupunki.fi:n evoluutio

Esimerkiksi www.kirkkojakaupunki.fi -projektissa tuotettiin kuudessa viikossa julkaisuvalmis Minimum Viable Product (MVP) -tasoinen verkkomedia. Alemman prioriteetin ominaisuuksia täydennettiin jatkovaiheissa tärkeysjärjestyksessä.

Kun alustaa oli käytetty jonkin aikaa, muuttui eräänkin suunnitellun nostoelementin määrittely tarkemmaksi ja paremmaksi. Järjestelmään tavoiteltiin tapaa julkaista valikoituja nostoja vanhoista jutuista. Alkuperäinen ajatus oli, että toimittaja valitsee nämä nostot ja lista toistuu automaattisesti samanlaisena kaikille sivuille. Ominaisuuden vielä puuttuessa nostovalinnat tehtiin käsin.

Kun järjestelmää oli näin jonkin aikaa käytetty, tarkentui tahtotila siten, että parempi lista olisikin sellainen, joka nostaa satunnaisia vanhoja artikkeleita jonkin tagirajauksen mukaan, eri sivuilla eri valikoimia. Toteutuksen työmäärä tai aikataulu ei ollut erilainen, mutta tarkoitukseen paremmin tarkentunut määrittely varmisti verkkomedian toimitukselle parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Pinterest
Ch5 Finland

Ch5 Finland:n tarjonta

Ketterät menetelmät

Lisätietoja

Ch5 Finland:n yritysprofiili Kotisivut

Muuta Ch5 Finland:n tarjontaa

Ch5 Finland:n Ketterät menetelmät -aiheiset referenssit ja julkaisut

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Siirry Ch5 Finland kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Vauhdikas video: S-Pankin pääekonomisti lukee talouden nuotit Marcus Grönholmin ralliauton kyydissä
Koneoppiminen voi auttaa ilmastonmuutoksen torjunnassa
Ohjelmistorobotin hankintaprosessi muistuttaa ihmisen rekrytointia

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia