Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

VAV-Asunnot: Tietoturvakartoituksesta toinen mielipide tekemiseen

TarjontaCloudNow toteutti VAV-Konsernille tietoturvakartoituksen keväällä 2022. Kartoitus on nyt valmis ja yhteistyö jatkuu viestinnän turvallisuuden parantamisena. Kysyimme VAV:n IT Lead Mikko Toivoselta, miten yhteistyöhön päädyttiin ja kuinka siinä on onnistuttu. 

”VAV-Konserni pyrkii tarjoamaan kohtuuhintaista ja hyvää asumista. Sloganimme on elä enemmän – helppoa vuokra-asumista. Työllistämme 55 henkeä, ja tukenamme on joukko kumppaneita, jotka osallistuvat operaatioiden pyörittämiseen. ” 

Kartoituksesta toinen mielipide tietoturvaan Alkuvuodesta 2022 VAV kilpailutti tietoturvakartoituksen toteutuksen. Tarve kartoitukselle syntyi halusta saada kolmannen osapuolen mielipide yhtiön it-ympäristön tilasta ja kehityskohteista. Säännöllisillä kartoituksilla halutaan varmistaa, että tietoturvaa kehitetään aktiivisesti, eikä mitään jää huomaamatta. 

”Koska olen ainut IT-asiantuntija VAV:illa haen aktiivisesti sparrausapua ulkoisilta kumppaneilta. Käytössämme on perustietotekniikan osalta ulkoistuskumppani, joka tekee todella hyvää työtä ja johon olemme tyytyväisiä. Olemme kuitenkin todenneet, että aika ajoin on hyvä hankkia toinen mielipide siihen, onko kaikki kunnossa.” 
”Aina joku asia voi unohtua tai asioista voi olla eri asiantuntijoilla eri mielipiteitä. Sitä kautta olemme päättäneet rikastaa kokonaisuuttamme toteuttamalla vuosittain tietoturvakartoituksen. Voimme ottaa kartoituksiin erilaisia teemoja ja kulmia, mutta se on meidän jatkuvan it-operaation sovittu toimenpide”, Mikko jatkaa. 

Tarjouspyynnöt lähetettiin valituille hyväksi todetuille kumppaneille, joilla oli jo taustatietoja ja osaamista VAV:ista. 

”Lähetimme tarjouspyynnöt hyviksi todetuille kumppaneille, joilla oli jo meistä osaamista. Koska hanke oli pieni, pystyimme tekemään kevyemmän tarjouspyyntökierroksen.” 

”Kysyimme minkälaisilla sisällöillä ja hinnoilla toimittajien mielestä meidän kannattaisi tilanteessamme edetä. Jokainen toimija sai tehdä meille oman ehdotuksen siitä, mitä meidän kannattaisi tehdä ja mitä se maksaisi.”

CloudNow tarjosi VAV:ille tietoturvakartoitusta, jossa oli osana Microsoftin toteuttama Cyber Security Assessment -katselmus, jolla selvitetään Microsoft 365 -ympäristön tietoturvan tilaa ja uhkia. 

”Ennen kaikkea CloudNown tarjouksessa jokerikorttina oli Microsoftin CSAT-selvitys. Microsoftin asiantuntijat tekivät merkittävän määrän selvitystyötä, ja asiantuntija heidänkin puolellaan oli todella osaava.” 

Kartoituksella varmistus oikeasta suunnasta ja sopivat kehitystoimenpiteet 

Tietoturvakartoituksen avulla yrityksen it-ympäristön tietoturvan nykytilaa saadaan kartoitettua monipuolisesti. Lisäksi asiantuntijat laativat kehitystiekartan sopivilla toimenpide-ehdotuksilla.  

”Ihan ylätasolla minulla oli kaksi toivetta kartoitukselle. Yksi oli varmistaa, ettei mitään oikeita pommeja löydy, eikä ympäristössä ole asiaankuulumattomia käyttäjätunnuksia tai muita. Halusimme siis varmistua, ettei meillä ole tietoturvapoikkeamaa tai -puutetta, jota ei olisi sillä hetkellä huomattu.” 

”Toinen tavoite oli saada roadmapille asioita; miten ja mihin suuntaan meidän kannattaisi kehittyä ja mihin teknisiin kehityshankkeisiin meidän kannattaisi tietoturvan osalta seuraavaksi tarttua. Halusimme saada varmistuksen siitä, että kaikki on kunnossa. Tietysti kuvittelemme, että kaikki on ok, mutta mielestäni on hyvä periaate jatkuvasti haastaa omaa näkemystä ja pyrkiä tarkastamaan onko varmasti kaikki hyvin. Molemmat tavoitteemme toteutuivat todella kivasti”, Mikko lisää.  

Kehitystoimenpiteitä toteutukseen jo kartoituksen aikana  

Muutaman viikon pituisen kartoituksen aikana suurempia tietoturvapuutteita ei löydetty. 

”Kartoituksessa ei löydetty merkittäviä poikkeamia, vaikka CloudNow ja Microsoft monipuolisesti penkoivat ja oli erilaisia automaattianalysaattoreita parsimassa ympäristöämme. Pienempiä löydöksiä päästiin heti, melkein jo vauhdissa muuttamaan ja konfigurointeja parantamaan.”

  CloudNow laati ympäristön seurannan ja tarkastelun perusteella selvityksen VAV:in tietoturvan tilasta.  

”Kartoituksen perusteella saimme erilaisia kehitystoimenpiteitä. Saimme matalalla roikkuvia hedelmiä, otimme esimerkiksi Microsoftin äskettäin julkaiseman Defender for Business -palvelun käyttöön jo oikeastaan tietoturvaselvityksen aikana. Tämä tehtiin yhteistyössä CloudNown Juha Karin ja nykyisen päätietotekniikkakumppanimme kanssa. Se oli tosi kiva juttu.” 

”Lisäksi saimme keskipitkän- ja pitkän aikavälin asioita. Saimme mm. strategiseen it-riskienhallintaamme liittyen tiettyjä toimenpide-ehdotuksia. Saimme vinkkejä, miten meidän kannattaa johtoryhmätasolla käsitellä ja miettiä IT-kokonaisuuteemme liittyviä riskejä ja miten niihin varaudutaan organisaationa. Keskustelimme myös siitä, miten reagoida, jos joku riski toteutuu”, Mikko jatkaa. 

Syväasiantuntemusta CloudNown asiantuntijoilta 

CloudNown asiantuntijoista Juha Kari oli tullut Mikolle tutuksi jo aikaisemmin. Näin ollen kartoituksen tullessa ajankohtaiseksi, oli helppo luottaa CloudNown asiantuntemukseen.  

”Juhan tekeminen oli tullut meille tutuksi jo aikaisemmin, mutta viestinnän tietoturvan parantamisen myötä tutustuin Mika Hakkaraiseen, toiseen mestariin CloudNowlta. Vahva, syvä asiantuntemus paistaa molemmista kavereista, joiden kanssa olemme tehneet töitä.” 
”Kun hankimme osaamista ulkopuolelta, emme halua toista Mikkoa, vaan haluamme syväasiantuntijan, joka on tehnyt töitä useille organisaatioille. CloudNown teknisten asiantuntijoiden vahvuus on se, että he ovat nähneet ja kokeneet erilaisia organisaatioita ja tuovat sitä osaamista ja tietotaitoa erilaisiin hankkeisiin. CloudNown tekninen ammattitaito on raudanlujaa”, Mikko toteaa.

Yhteistyö CloudNown kanssa on sujunut vaivattomasti. Yhteistyö on mukavaa yhdessä tekemistä.  

”CloudNown asiantuntijoiden kanssa tekeminen on hyvin välitöntä. Vähän kuin kaverit keskenään suunnittelisivat asioita yhdessä eteenpäin.” 

”Meille välittyy myös se, että CloudNown asiantuntijoille on tärkeää, että me saamme yhteistyöstä hyötyä ja homma toimii. CloudNowlla ymmärretään murheitani sen suhteen, että jos jotain ei toivottavaa tapahtuisi, se olisi ensimmäisenä minun päänsärkyni”, Mikko selittää. 

Ohjeistusta myös SaaS-toimittajille 

Osana yhteistyötä CloudNow on auttanut VAV-Asuntoja sähköpostin turvallisuuden ja viestinnän luotettavuuden parantamisessa. CloudNown asiantuntemusta on viety eteenpäin myös VAV:in SaaS-toimittajille. 

”Toiminnanohjausjärjestelmästämme lähtee tuhansia viestejä asiakkaillemme ja CloudNow on auttanut siinä, etteivät viestit joutuisi erilaisiin roskapostisuodattimiin.” 

Viestinnän turvallisuutta parantaessa on hyvä huomioida myös palveluntoimittajien käytännöt. 

”CloudNown avulla olemme kertoneet isoillekin SaaS-toimittajille, että teidän tulisi ja kannattaisi konfiguroida niitä lähtevän postin palvelimia tietyllä tapaa. Uskon, että meidän SaaS-palveluntoimittajille on ollut paljon hyötyä siitä, että olemme kertoneet miten haluamme asioiden toimivan. Samalla CloudNown asiantuntijan toimesta heille on selitetty, miksi näin toimitaan.”

 Jo lyhyessä ajassa ympäristöön on tehty hyödyllisiä muutoksia ja yhteistyö jatkuu edelleen.  

”Olemme saaneet tarkistettua ne asiat mitä pitikin ja olemme saaneet kehitystehtäviä eteenpäin. Tässäkin asiassa voidaan sanoa, että olemme saaneet tosi kivoja tuloksia viestinnän luotettavuuden osalta lyhyessä ajassa.”

Kokonaisuudessaan VAV ja Mikko ovat hyvin tyytyväisiä yhteistyöhön CloudNown kanssa.

 ”Suosittelisin ehdottomasti CloudNowta kumppanina. Selvästi CloudNown osaaminen on todella hyvää tietoturva-asioissa ja heillä on näkemystä. CloudNowlla on myös verkostoa puolellaan, jolla löytää oikeita tekijöitä ja toimintamalleja”, Mikko vetää yhteen.  

VAV on Vantaan kaupungin omistama yhtiö, joka rakennuttaa, omistaa ja hallinnoi vuokra-asuntoja Vantaalla. VAV omistaa yli 200 kiinteistöä, joissa on lähes 11 000 asuntoa. VAV:n asunnoissa asuu joka kymmenes vantaalainen. VAV-konsernin muodostavat emoyhtiö VAV Yhtymä Oy sekä kaksi tytäryhtiötä, VAV Asunnot Oy ja VAV Palvelukodit Oy.  

Pinterest
CloudNow IT Oy logo

CloudNow IT Oy:n tarjonta

Kiinteistöala

Lisätietoja

CloudNow IT Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Muuta CloudNow IT Oy:n tarjontaa

CloudNow IT Oy:n Kiinteistöala -aiheiset referenssit ja julkaisut

ReferenssiAvarn Security sai sähköpostimigraation avulla helposti hallittavan ympäristön

CloudNow toteutti Avarn Securitylle sähköpostimigraation. Pääsimme Lue lisää..

mitaliTilaaja suosittelee!

Tagit: Tietohallinto, It-infra loppukäyttäjäpalvelut, It-infrapalvelut, +11 muutaIt-omaisuuden hallinta, Pilvipalvelut / SaaS, Tietoturva, Microsoft, Kiinteistöala, Konsultointi, Toteutustyö, pilvimigraatio, migraatio, Outlook, sähköpostimigraatio

BloggausIT-tuki vastaa: Nämä ovat yritysten viisi yleisintä it-ongelmaa

CloudNown it-tuki ratkoo kuukausittain satoja loppukäyttäjien it-tukipyyntöjä. Yleensä it-haaste selviää helposti ja Lue lisää..

Tagit: Tietohallinto, It-infra loppukäyttäjäpalvelut, It-omaisuuden hallinta, +16 muutaPilvipalvelut / SaaS, Azure, Microsoft, Asiantuntijapalvelut, Hotelli, matkailu ja ravitsemus, IT, Järjestöt ja yhdistykset, Kiinteistöala, Koulutusala, Kuljetus, liikenne ja logistiikka, Raaka-aineet ja energia, Terveys- ja sosiaalipalvelut, Tuki- ja ylläpitotyö, it-tukipalvelut, proaktiivinen IT-tuki, Outlook Web App

BloggausPK-yrityksen ihanne it-infrastruktuuri ammattilaisen silmin

Miltä näyttää pk-yrityksen unelma it-infra ammattilaisen silmin? Kysyimme CloudNown Juha Karilta, mikä hänen käsityksensä Lue lisää..

Tagit: Tietohallinto, It-infrapalvelut, Tietoturva, +21 muutaMicrosoft, Asiantuntijapalvelut, IT, Järjestöt ja yhdistykset, Kiinteistöala, Raaka-aineet ja energia, Huolto ja korjaus, Konsultointi, Toteutustyö, IT-infra, IT-infrastructure, it-infrastruktuuri, SaaS, saas-palvelut, Microsoft 365, microsoft 365 business, Microsoft-teknologiat, infrastruktuurisuunnittelu, pilvi-infrastruktuuri, pilvipalvelu, azure

BloggausIt-infran elinkaari – yllättikö loppulasku?

Monet yritykset kompastuvat samoihin kiviin, kun it-infrastruktuuria lähdetään uusimaan ja modernisoimaan. CloudNown Juha Lue lisää..

Tagit: Tietohallinto, It-infrapalvelut, Azure, +9 muutaAsiantuntijapalvelut, IT, Järjestöt ja yhdistykset, Kiinteistöala, Koulutusala, Raaka-aineet ja energia, Valmistava teollisuus, Konsultointi, Toteutustyö

BloggausNämä asiat sinun tulisi tietää pilven jaetun vastuun mallista

Viimeistään nyt - etätyön luvattuna aikana - on yhä useampi yritys siirtynyt hyödyntämään pilvipalveluita entistä Lue lisää..

Tagit: Tietohallinto, Pilvipalvelut / SaaS, Tietoturva, +19 muutaAzure, Microsoft, Asiantuntijapalvelut, IT, Järjestöt ja yhdistykset, Kiinteistöala, Koulutusala, Kuljetus, liikenne ja logistiikka, Raaka-aineet ja energia, Valmistava teollisuus, Konsultointi, Tuki- ja ylläpitotyö, pilvipalvelut, SaaS, paas, iaas, Microsoft Azure, Microsoft 365, Serverless

BloggausRaskaista laitevaihdoista automatisoituun laitteenvaihtoprosessiin

Tietokoneiden vaihtaminen koetaan usein haastavaksi ja isoksi projektiksi. Laitevaihdon ei kuitenkaan tarvitse olla raskas ja Lue lisää..

Tagit: Tietohallinto, It-infra loppukäyttäjäpalvelut, It-infrapalvelut, +26 muutaKäyttäjähallinta, Pilvipalvelut / SaaS, Azure, Microsoft, Asiantuntijapalvelut, IT, Järjestöt ja yhdistykset, Kiinteistöala, Kuljetus, liikenne ja logistiikka, Raaka-aineet ja energia, Konsultointi, Laitteet, Toteutustyö, Valmisohjelmisto, Laitehallinta, laitepalvelut, laitesuunnittelu, Microsoft Intune, Microsoft Autopilot, azure, Azure AD, Microsoft onedrive, automatiikka, laitteiden vaihto, laitevaihto, automatisoitu laitevaihto

BloggausMyös tulostimet siirtyvät pilveen – mitä se tarkoittaa?

Paperittomasta toimistosta on puhuttu vuosia ja yritykset ovatkin siirtyneet digiaikaan kiitettävällä tahdilla. Jopa Lue lisää..

Tagit: Tietohallinto, Dokumenttien hallinta, It-infra loppukäyttäjäpalvelut, +14 muutaAzure, Microsoft, Asiantuntijapalvelut, IT, Järjestöt ja yhdistykset, Kiinteistöala, Koulutusala, Kuljetus, liikenne ja logistiikka, Raaka-aineet ja energia, Konsultointi, Laitteet, Tuki- ja ylläpitotyö, tulostaminen, tulostin

BloggausHuomioi nämä asiat ennen lomalle lähtöä

Kesälomat ovat startanneet ja juhannus on jo kulman takana. Ennen lomille lähtöä on kuitenkin hyvä muistaa hoitaa muutama Lue lisää..

Tagit: Tietohallinto, It-infra loppukäyttäjäpalvelut, Microsoft, +13 muutaAsiantuntijapalvelut, IT, Järjestöt ja yhdistykset, Kiinteistöala, Koulutusala, Kuljetus, liikenne ja logistiikka, Raaka-aineet ja energia, Tuki- ja ylläpitotyö, Outlook, Outlook Web App, Web Outlook, päätelaitehallinta, salasanahallinta

BloggausApple-käyttäjän laitteet keskitettyyn hallintaan

Applen tietokoneet yhdistettynä Microsoftin päätelaitehallintaan ja tietoturvaan. Siinä vasta ikävän kuuloinen lause, joka Lue lisää..

Tagit: Tietohallinto, It-infra loppukäyttäjäpalvelut, It-infrapalvelut, +30 muutaIt-omaisuuden hallinta, Pilvipalvelut / SaaS, Tietoturva, Azure, Microsoft, iOS, Asiantuntijapalvelut, IT, Järjestöt ja yhdistykset, Kiinteistöala, Koulutusala, Pankki ja vakuutus, Raaka-aineet ja energia, Konsultointi, Toteutustyö, Tuki- ja ylläpitotyö, Valmisohjelmisto, moderni päätelaitehallinta, päätelaitehallinta, datan tietoturva, Tietoturvapalvelut, Yritysten tietoturva, Mobiililaitehallinta, Laitehallinta, Azure AD, Endpoint management, Microsoft 365, microsoft 365 business, Microsof, Microsoft Office 365

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

CloudNow IT kotisivut Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia