logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Microsoft Dynamics 365 mahdollistaa kuntalaisten paremman palvelun

post_image

TarjontaYhtenäinen, kokonaisvaltainen ratkaisualusta antaa organisaatioille mahdollisuuden rakentaa toimintaympäristö oman aikataulun ja tarpeiden mukaisesti. Kaikki julkisen sektorin ratkaisumme perustuvat Microsoft Dynamics 365 teknologiaan. Dynamics 365 tarjoaa ratkaisut useimpiin uuden kunnan tarpeisiin. Alla esimerkkeinä kaksi asiakastarinaamme, joissa kerrotaan Porvoon ja Forssan kaupungin toteutuksista.

Asiakastarinat

Dynamics 365 -ratkaisu mahdollistaa kuntalaisten paremman palvelun Porvoon kaupungissa

Porvoon kaupunki lähti suunnittelemaan uutta kuntalaisten asiointiportaalia yhdessä KuntaPron ja Accountor Enterprisen kanssa.

”Meille tuli tarve miettiä uudelleen kaupungin sähköistä asiointia laajemmassa mittakaavassa. Kun MS Dynamics 365 ja siihen kuuluva Portals-ratkaisu tulivat viime vuonna, päätimme siirtyä siihen. Portals-ratkaisu toi juuri sitä lisäarvoa, mitä olemme hakeneet kuntalaisen asioinnin näkökulmasta”, kertoi Porvoon kaupungin tietohallintopäällikkö Axel Ek.

Lue koko Porvoon asiakastarina suomeksi tai ruotsiksi.

Forssan kaupungin uusi CRM tehostaa toimintaa ja parantaa viestintää

Forssan kaupunki otti käyttöön Microsoft Dynamics CRM -järjestelmän. “Huomasimme, että jouduimme monessa asiassa etsimään tietoja monesta eri paikasta, monen ihmisen voimin sekä useasta eri järjestelmästä. Tämä aiheutti paljon ylimääräistä työtä ja tehottomuutta", kertoi Forssan kaupungin kaupunginjohtaja Sami Sulkko.

CRM-järjestelmässä otettiin käyttöön myös sosiaalisen kuuntelun ominaisuus, Microsoft Social Engagement. Lue koko asiakastarina.

Lue lisää asiakastarinoita.

Ratkaisut julkishallinnolle

Hyvän elämän perustaa ja laadukasta kokemusta omasta kunnasta tai muusta julkisesta palvelusta varmistetaan mutkattomalla osallisuudella ja monikanavaisella ratkaisulla. Uuden kunnan ja erinomaisen kuntalaiskokemuksen kriittiset menestystekijöitä ovat esimerkiksi:

  • Avoin, kaksisuuntainen viestintä kuntalaisten ja kunnan välillä. Uusi kunta avaa kuntalaisille oven mukanaolemiseen ideoineen ja kommentteineen asioiden esilletulossa, valmistelussa, arvioinnissa ja kehittämisessä.
  • Kuntalaisten ehdoilla kehitettävät ja toimivat monikanavaiset asiointipalvelut. Palvelu on käytössä ajasta ja paikasta riippumatta kaikilla päätelaitteilla (pc, tabletti, puhelin).
  • Kustannustehokas ja ketterä tietohallinto digitaalisen kehityksen selkärankana – perinteinen tukiprosessi onkin uuden toimintakulttuurin ytimessä

Hyvä elämä tarvitsee tuekseen (ja samalla toteuttaakseen paremmin myös demokratiaa) aidon vuorovaikutuksen lähipalveluita tuottavan kunnan tai maakunnan virkamiesten, päättäjien ja asukkaiden kesken. Useat palvelut ovat ajasta ja paikasta riippumatta saatavilla, ja siksi myös vuorovaikutuksen tulisi aktiivista omassa kunnassa tai kaupungissa.

Kuntien ja julkisyhteisöjen haasteena ovat resurssit. IT-ratkaisut ovat tärkeässä roolissa kustannustehokkaassa palveluiden tuotannossa. IT-hankkeissa on pyrittävä mahdollisimman ketterään toimintaan ja ottamaan käyttöön yksityisellä sektorilla hyväksi todettuja toimintamalleja.

Uusien palvelumallien kustannustehokkuus ja asiakastyytyväisyys saavutetaan osallistamalla motivoitunutta henkilöstöä. Osallistamiseen vaadittava infra eli älylaitteet ja kattavat tietoliikenneyhteydet löytyvät jo suurimmalta osalta väestöä.

Oikea-aikainen ja -sisältöinen asiakaspalvelu sekä eri asiakaspalvelukanavien hyödyntäminen digitaalisesti ovat nyt myös julkisen sektorin ulottuvilla.

Pinterest
Accountor Enterprise Solutions Oy

Accountor Enterprise Solutions Oy:n tarjonta

Julkishallinto

Lisätietoja

Accountor Enterprise Solutions Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Muuta Accountor Enterprise Solutions Oy:n tarjontaa

Accountor Enterprise Solutions Oy:n Julkishallinto -aiheiset referenssit ja julkaisut

Premium

ReferenssiDynamics 365 -ratkaisu mahdollistaa kuntalaisten paremman palvelun Porvoon kaupungissa

Porvoon kaupunki perusti keskitetyn asiakaspalvelupisteen vuonna 2012, jolloin asiakasneuvojat koottiin yhteen paikkaan Lue lisää..

mitaliTilaaja suosittelee!

Tagit: Asiakaspalvelu, Asiakkuudenhallinta CRM, Markkinointi, +30 muutaMyynti, Projektinhallinta, Tietohallinto, Viestintä, Integraatiot, Käyttäjähallinta, Mobiilikehitys, Ohjelmistokehitys, Paikkatieto GIS, Pilvipalvelut / SaaS, Sisällönhallinta, Tekoäly (AI) ja koneoppiminen, Microsoft, Asiantuntijapalvelut, IT, Julkishallinto, Konsultointi, Toteutustyö, Tuki- ja ylläpitotyö, Valmisohjelmisto, Microsoft Dynamics 365, Microsoft-teknologiat, Sähköinen asiointi, sähköinen asiointipalvelu, Parempikunta, palveluportaali, Portals, portaalialusta, asiakasportaali, asiointiportaali

Premium

ReferenssiOnx ideaa? -palvelu tekee nuorten ideat näkyviksi Kouvolassa

Kouvolan kaupungin tuore strategiakin sen sanoo: koko kaupunki kasvattaa.Nuoret on valittu Kouvolassa lasten ja yritysten kasvun Lue lisää..

mitaliTilaaja suosittelee!

Tagit: Asiakaspalvelu, Asiakkuudenhallinta CRM, Markkinointi, +22 muutaMyynti, Projektinhallinta, Dokumenttien hallinta, Integraatiot, Käyttäjähallinta, Ohjelmistokehitys, Pilvipalvelut / SaaS, Tekoäly (AI) ja koneoppiminen, Microsoft, Julkishallinto, Konsultointi, Toteutustyö, Tuki- ja ylläpitotyö, Valmisohjelmisto, julkishallinnon ratkaisut, Microsoft Dynamics 365, Microsoft 365, asiakaspalautejärjestelmä, julkinen palaute, julkinen sektori, kouvolan kaupunki, vaikuttamisjärjestelmä

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Siirry Accountor Enterprise Solutions Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kuntasektori suuntaa kohti avoimen lähdekoodin ratkaisuja
Ohjelmistoyritykset tekivät toiset verkkosivut internetiin ja analytiikka räjähti
Eficoden ROOT DevOps Platform on automatisoitu ohjelmistotuotantolinja, jota kehittäjät rakastavat

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia