Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

IoT-ratkaisuilla uutta liiketoimintaa

post_image

TarjontaErilaisten sensoripohjaisten ratkaisujen aikakausi on vasta alkamassa. Internetiin yhteydessä olevat laitteet, sensorit, koneet ja muut härvelit yleistyvät pikkuhiljaa, ja langattomien, etävalvottavien ratkaisujen potentiaali on valtava - suurinta osaa käyttötarkoituksista ei ole todennäköisesti edes keksitty vielä.

IoT-ratkaisujen käyttökohteet voivat yllättää

Olemme kehittäneet yhdessä kumppaneidemme kanssa eri projekteissa IoT-ratkaisuja työympäristön mittaamisesta rakennusten "kuivaketjun" varmistamiseen. Työympäristön kehittämisen ytimessä oli mitata fyysisiä olosuhteita, kuten hälyä, lämpötilaa, valoisuutta ja hilidioksidipitoisuutta, ja yhdistää "kovat" mittarit työntekijöiltä saatavaan subjektiiviseen palautteeseen. Näiden toisiaan tukevien datalähteiden avulla työympäristöä ja työskentelytapoja voidaan muokata parempaan suuntaan parantaen fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia, sekä vaikuttaen positiivisesti keskittymiskykyyn ja tuottavuuteen.

Rakennusten olosuhdevalvonnassa hyödynnettiin vastaavasti Ruuvi-tägejä, eli tietyn tyyppisiä IoT-sensoreita. Niiden avulla mitattiin esimerkiksi kosteutta, lämpötilaa, paine-eroja sekä muita rakenteiden kuntoon ja kestoon vaikuttavia muuttujia. Etenkin puurakennusten kohdalla kosteudenseuranta on tärkeää rakenteiden kestävyyden ja elinkaaren kannalta, mutta yhtä lailla kosteusvauriot voivat aiheuttaa käyttäjille haittaa muun tyyppisissä rakennuksissa. IoT-ratkaisun avulla havaitaan kosteusvauriot ja muut olennaiset olosuhteiden muutokset kiinteistöjen rakenteissa – paikoissa joihin ei muuten pääse helposti käsiksi. Näin kerättyyn tietoon voidaan reagoida nopeasti, ja lopputuloksena on pidempi rakennuksen elinkaari sekä terveemmät ja tyytyväisemmät käyttäjät.

Liiketoiminta ajaa uusia ratkaisuja

IoT-ratkaisun kehittämisessä on ensiarvoisen tärkeää tunnistaa tavoite, joka koitetaan ratkaisun avulla saavuttaa. Välineet kuten sensorit ja ohjelmistoratkaisut, joilla tavoitteeseen päästään, valitaan aina kuhunkin käyttötarkoitukseen sopivaksi. On kyseessä älykotiratkaisu tai teollisuuden prosessin monitorointi, IoT-laitteiden tuottama data on jokaisen ratkaisun ytimessä. Datan visualisointia ja analyysia varten on joskus tarpeellista toteuttaa erillinen käyttöliittymä, mutta usein on nopeampaa ja edullisempaa hyödyntää valmiita työkaluja, kuten Metabasea, johon yksinkertaisesti yhdistetään tietokanta, josta löytyy kerätty data. Metabase mahdollistaa käyttöönoton jälkeen datan käsittelyn ja analyysin ilman syvää teknistä osaamista.

Jokaisessa projektissa meille on tärkeää rakentaa jotain, joka ratkaisee aidon ongelman ja tuottaa asiakkaallemme lisäarvoa. Oli kyseessä valmiiksi mietitty ratkaisu, tai vain idea uudesta älykkäästä IoT-käyttökohteesta, autamme arvioimaan toteutuksen vaativuutta ja kehitämme kanssasi uutta liiketoimintaa.

Pinterest
Perfektio Oy logo

Perfektio Oy:n tarjonta

IoT

Lisätietoja

Perfektio Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Muuta Perfektio Oy:n tarjontaa

Perfektio Oy:n IoT -aiheiset referenssit ja julkaisut

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Perfektio kotisivut Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia