logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Ajoneuvoliikenteen analysointi

post_image

TarjontaAjoneuvoliikenteen analysointi

Perinteisessä liikennelaskennassa saadaan selville lähinnä ajoneuvojen määrä. Nodeonin ratkaisussa analyysi antaa merkittävästi laajempaa tietoa muun muassa liikenteen lähtöpaikoista ja sen ympäristökuormituksesta.

Nodeonin liikennevirran mittaus- ja analysointiratkaisu yhdistää perinteistä rekisterintunnistusteknologiaa sekä julkisen tahon hallussa olevaa dataa. Rekisterintunnistusteknologia yhdistettynä esimerkiksi Traficomin dataan tuottaa tietoa ajoneuvojen määrän ja ajoneuvoluokkien lisäksi muun muassa siitä, mitkä ovat liikennevirran lähtöalueet vaikkapa postinumeroalueittain, kaupungeittain ja maakunnittain.

Analyysista saadaan tarvittaessa tietoa myös ajoneuvojen iästä, käyttövoimasta, päästöistä (CO2) tai vaikkapa merkki- ja mallijakaumasta.

Syntyvästä datasta pystytään analysoimaan esimerkiksi se, kuinka paljon aamuruuhkissa eri kaupungeista peräisin olevat ajoneuvot kuormittavat sisääntuloväyliä, missä kaupunginosissa yksityisautoilun suosio on korkeinta ja mitkä ovat ajoneuvojen hiilidioksidipäästöt. Tämä tieto palvelee mitä parhaiten esimerkiksi kaupunkien liikennesuunnittelua.

Kaupan alalle Nodeonin tuote puolestaan tarjoaa kolme erittäin kiinnostavaa avaintietoa: asiakkaiden lähtöalueet maakunnittain, kunnittain ja postinumeroalueittain, asiakaskäyntien viipymät ja toistuvuuden.

KÄYTTÖKOHTEITA:

Nodeonin ratkaisuja voidaan käyttää erityisesti hyväksi mm. liikennesuunnittelun lähtötietojen tuottajana, ennen-ja-jälkeen mittauksissa, pitkäaikaisten muutosten seurannassa tai liikenteen keskittymien analysoinnissa seuraavasti.

  • Tietyn väylän liikenteen analysointi (liikennemäärä, liikenteen lähtöalueet, toistuvuus, monipuolinen luokittelu, kuten ajoneuvotyypit, käyttövoimien suhteet ja päästöt)
  • Tietyn väylän läpiajoliikenteen analysointi (läpiajoliikenteen määrä ja koostumus eli lähtöalueet, toistuvuus, monipuolinen luokittelu, kuten ajoneuvotyypit, käyttövoimien suhteet ja päästöt)
  • Laajempien alueiden läpiajoliikenteen mittaus ja analysointi useampien mittauspisteiden avulla (esim. koko kaupunkikeskustan läpi kulkevan läpiajoliikenteen mittaus samanaikaisesti useilta sisään- ja ulostuloväyliltä)
  • Kaupunkien välisen pendelöintiliikenteen analysointi liikenteen pääväylillä
  • Liikenteen keskittymien kuten kaupan alueiden, työssäkäyntialueiden tai liityntäpysäköintialueiden kävijöiden tarkka mittaus ja profilointi (lähtöalueet, toistuvuus, viipymät ja luokittelu)
  • Kauppakeskusten, matkailukohteiden ja tapahtumien kävijävirtojen mittaus ja profilointi

Lisätietoa Nodeonin palveluista

Pinterest
Nodeon

Nodeon:n tarjonta

Analytiikka

Lisätietoja

Nodeon:n yritysprofiili Kotisivut

Muuta Nodeon:n tarjontaa

Nodeon:n Analytiikka -aiheiset referenssit ja julkaisut

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Nodeon kotisivut Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit

ite wikin referenssihaku »

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Basware ONE:ssa taloushallinnon ja hankinnan ammattilaiset saivat ideoita datan hyödyntämiseen ja läpinäkyvän liiketoiminnan saavuttamiseen
TOP 30 Maailman suurimmat ohjelmistoyritykset
Ohjelmistoprojektien vaaranpaikat – kokenut ohjelmistokonsultti auttaa välttämään haasteita kehityshankkeissa

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia