Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Webinaari: T&K-verovähennys käytännössä

04.04.2023 Webinaari

TapahtumaSuomeen kauan toivottu laaja tutkimus- ja kehitystyön (T&K) verokannustin tuli voimaan vuoden 2023 alusta. Pysyvä T&K-verovähennys tukee erityisesti pk- ja midcap-yritysten innovaatiopanostusten lisäämistä. Kun yritys voi tehdä T&K-menoista ylimääräisen verovähennyksen, syntyy kannuste toiminnan kasvattamiseen Suomessa. Tarvitsemme T&K-panostuksia myös päästäksemme vähähiilitavoitteisiin ja irtautumaan fossiilisesta energiasta.

T&K-verovähennysmalli muodostuu kahdesta osasta.

  • Yleinen 50 prosentin lisävähennys (perusosa) perustuu T&K-menojen kokonaismäärään. Yleisen lisävähennyksen vuosikohtainen alaraja on 5 000 euroa ja yläraja 500 000 euroa.
  • Ylimääräinen 45 prosentin lisävähennys (inkrementaalinen osa) perustuu T&K-menojen lisäykseen verrattuna edelliseen verovuoteen. Ylimääräisen lisävähennyksen yläraja on 500 000 euroa, mutta sillä ei ole alarajaa. Ylimääräistä lisävähennystä voi hakea ensimmäisen kerran verovuodelta 2024 toimitettavassa verotuksessa.

T&K-verovähennys kattaa yrityksen omasta T&K-toiminnasta aiheutuneet palkkakulut sekä ostettujen T&K-palvelujen kulut. Ostopalveluiden sisällyttäminen kannustimeen on erityisen tärkeää pk-yrityksille.

Mitä on T&K-toiminta ja verovähennyksen kattamat kulut? Miten T&K-verovähennystä haetaan verotuksessa? Tule kuuntelemaan Verohallinnon johtavan veroasiantuntijan Hannu Luukelan käytännön ohjeita. Tilaisuudessa on mahdollisuus kysyä asiantuntijalta, ja kysymyksiä voi mielellään lähettää etukäteen. Mukana myös Teknologiateollisuus ry:n johtava veropolitiikan asiantuntija Maria Volanen ja edustaja Valtiovarainministeriöstä.

Webinaari on ensisijaisesti suunnattu Teknologiateollisuus ry:n jäsenyrityksille. Webinaari on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista. Tilaisuutta ei tallenneta.

Tervetuloa!

Lisätietoja:

johtava asiantuntija Maria Volanen, puh. 040 532 3744, maria.volanen(a)teknologiateollisuus.fi

Ilmoittaudu mukaan tästä

Tapahtuman aika

4.4.2023 klo 9.00 - 4.4.2023 klo 11.30

 

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä: 04.04.2023
Tyyppi: Webinaari
Lisätty: 8.3.2023

Muita tapahtumia

 

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä