Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tekoälyn etiikka: ajattelun apuvälineitä eettisesti kestäviin ratkaisuihin

29.10.2020 Webinaari

TapahtumaGofore GTalks webinaari 29.10.2020 klo 10.00-11.30

Tekoälyn eettiset kysymykset – kiinnostavia haasteita ratkottavaksi vai turhauttavia esteitä tekoälyratkaisujen kehitykselle?

GTalks-webinaarisarjan toisessa osassa tarjoamme analyyttisiä apuvälineitä tekoälyn tuomiin eettisiin haasteisiin. Webinaari tarjoaa osallistujille ajattelun apuvälineitä, joiden avulla voi

1) ymmärtää, mikä tekoälyratkaisujen nykyinen kehitysvaihe on,

2) tunnistaa tekoälyn eettisesti relevantit kysymykset ja

3) löytää mahdollisia ratkaisuja niihin.

Futurististen skenaarioiden sijaan koulutuksen ytimessä ovatkin ne eettiset kysymykset, jotka ovat tämän päivän tekoälyratkaisujen kannalta keskeisiä. Tässä webinaarissa pureudutaan erityisesti kahteen tekoälyn etiikan keskeiseen avainsanaan: syrjivyyteen ja läpinäkyvyyteen.

Webinaari hyödyntää sekä etiikan teorioita yleistajuisessa muodossa että konkreettisia tapausesimerkkejä. Tavoitteena on vahvistaa osallistujien kykyä tunnistaa, analysoida ja jäsentää tekoälyn eettisiä kysymyksiä omassa työssään. Tekoälyn eettisten haasteiden ei tarvitse halvaannuttaa, vaan kutsua etsimään kestäviä, toteutettavia ratkaisuja, joilla rakennetaan parempaa yhteiskuntaa. Webinaarin lopussa on aikaa myös kysymyksille, joten kysythän rohkeasti, puhujat vastaavat mielellään osallistujien kysymyksiin.

Webinaaria varten osaamisensa ovat yhdistäneet tekniikan tohtori Pasi Lehtimäki Goforelta ja eetikko Anna Seppänen CoHumansilta. Pasi Lehtimäki on tekoälyratkaisujen kokenut ammattilainen, joka työskentelee johdon konsulttina Goforella. Anna Seppänen on tutkijataustainen eetikko, ja hän työskentelee yrittäjänä perustamassaan CoHumans Oy:ssä. Keskustelua fasilitoi johtava konsultti Petri Takala Goforelta. 

Linkki webinaariin lähetetään sähköpostitse webinaaria edeltävänä päivänä. Tarkistathan roskapostisi, mikäli et ole saanut linkkiä.

Webinaariin liittyvät tiedustelut voit lähettää osoitteeseen events@gofore.com

Tervetuloa!

 

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä: 29.10.2020
Tyyppi: Webinaari
Lisätty: 7.10.2020

Muita tapahtumia

 

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä