Takaisin tapahtumiin

Harrastuspassi innovaatiokilpailu yhdessä Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Helsingin kaupungin kanssa

17.09-18.09.2018   Helsinki  


Mitä jos nuori pääsisi harrastamaan omaa suosikkia tai kokeilemaan uusia harrastuksia ilmaiseksi?


Harrastuspassi (työnimi) on opetus- ja kulttuuriministeriön uusin aloite lisätä yläkouluikäisten harrastusmahdollisuuksia. Harrastuspassissa voisi olla nuorille räätälöityjä harrastusetuja, kuten pääsylippuja uimahalliin ja kuntosalille, lippuja esityksiin, konsertteihin, tapahtumiin ja mahdollisesti myös ilmaisia julkisen liikenteen matkoja.


Aloitteen tavoitteena on lisätä nuorten tasavertaisia mahdollisuuksia löytää oma mieleinen harrastus ja tehdä se yhdessä kavereiden kanssa. Passi lisäisi merkittävästi nuorten mahdollisuuksia epäsäännölliseen harrastamiseen (harrastan silloin kun ehdin). Jos Harrastuspassi on henkilökohtainen, etuja voidaan lisätä paitsi kaikille myös tietylle ryhmälle nuoria. Harrastuspassi tarjoaisi paikallisille yrityksille, järjestöille ja sosiaalitoimelle mahdollisuuden tukea ja auttaa nuoria.


Harrastuspassin konseptia ei ole vielä suunniteltu, ja nyt haetaankin innovaatiokumppania suunnittelemaan ja toteuttamaan edellä mainittuja tavoitteita ja jäljempänä listattuja vähimmäisvaatimuksia vastaava palvelu. Osaisiko sinun tiimisi suunnitella ja toteuttaa ratkaisun, joka vastaisi haasteeseen ja olisi mahdollista ottaa käyttöön valtakunnallisesti yläkoululaisten harrastusmahdollisuuksien lisäämiseksi?


Harrastuspassi-innovaatiokilpailu toteutetaan hankintalain mahdollistamalla innovaatiokumppanuusmenettelyllä. Yksi ehdotus etenee pilotointiin. Tilaajalla on mahdollisuus hankkia kilpailun voittaneelta ja pilotin onnistuneesti toteuttaneelta osallistutaholta palvelu tai tuote ilman toista, erillistä kilpailutusmenettelyä. Hankintailmoitus asiakirjoineen löytyy HILMAsta.


Muita tapahtumia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Googlen PWA-teknologia tukee Mobile always -tekemistä
Hankinnasta maksuun -prosessin optimointi yli siilojen ja muutosten onnistunut johtaminen
Ite wikin kirjautuminen on uudistunut