Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Digirata – Suomen rautatiealasta merkittävä tekijä Euroopassa

26.05.2020 Webinaari

TapahtumaWebinaari Digirata-hankkeesta ja rautatiealan kehitysohjelmista EU:ssa.

Webinaari tarjoaa suomalaisille rautatiealan markkinoista kiinnostuneille toimijoille näkymän Digirata-hankkeen tarjoamista mahdollisuuksista kehittämiseen ja innovaatioon. Yhteisprojektien ja EU:n T&K-ohjelmien suunnittelu kannattaa tehdä yhdessä ja EU:n tuleviin panostuksiin kannattaa lähteä mukaan.

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille yrityksille, tutkimuslaitoksille sekä julkisorganisaatioille.

Tulevaisuuden rautatiet tarvitsevat modernin ja kustannustehokkaan ratkaisun, jolla liikennemuodon kilpailukyky turvataan myös Suomessa. Digirata-selvitys tutki rautatie- ja tietoliikenneteknologioita sekä sääntelyä ja vaikuttavuutta ja raportti julkaistiin huhtikuussa 2020. Selvityksen tulos on, että parhaat teknologiset edellytykset korvata nykyinen JKV-järjestelmä on radioverkkopohjaisella eurooppalaisella junakulunvalvontajärjestelmällä (European Train Control System, ETCS). Tavoitteeksi on asetettu laajemman rakentamisen aloittaminen vuonna 2028. Tämän vuoksi Suomen ERTMS-täytäntöönpanosuunnitelma päivitetään ja tarvittavat järjestelmien testaukset ja jatkoselvitys käynnistetään.

Digirata-hankkeen seuraava vaihe on ns. valmisteluvaihe, joka tulee koostumaan laajasta työryhmätyöskentelystä koko Suomen rautatiealan kesken. Valmisteluvaihe kestää toukokuuhun 2021.

Digirata-hanke toimii alustana ja tiedotuskanavana rautateihin liittyvään T&K&I-toimintaan, tavoitteena suomalaisen osaamisen menestys Euroopan ja maailman markkinoilla. Yrityksiä kannustetaan verkottumaan ja hakemaan kumppaneita.

Rautatieteollisuuden uudistuminen on tärkeässä asemassa Euroopan vihreän kasvun ohjelmassa (Green Deal). Rautatiet hyödyntävät digitalisoitumista ja matkustajan palvelukokemus tulee määrääväksi. EU:n seuraavaan puiteohjelmaan (Horizon Europe) tulee kumppanuusohjelma Transforming Europe's Rail System (2021–2027) ja sen sisältöjä pääsee nyt määrittelemään.

Ohjelma

9:00 Digirata-hanke ja sen valmisteluvaihe 2020–2021

Jari Pylvänäinen, Finrail Oy

Juha Lehtola, Väylävirasto

9:30 Verkottuminen ja osaaminen Digirata-hankkessa

Marjo Brotherus, Finrail Oy

9:45 EU:n kumppanuusohjelma ja yhteisprojekteihin valmistautuminen

Tom Warras, Business Finland

10:15 Kysymyksiä ja vastauksia Digiradan innovaatioista ja EU-ohjelmasta

10:30 Webinaari päättyy

 

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä: 26.05.2020
Tyyppi: Webinaari
Lisätty: 16.5.2020

Muita tapahtumia

 

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä