logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

11.12. Webinaari: Henkilötietoarkkitehtuurista kokonaisarkkitehtuuriin

11.12.2018 Webinaari
Tapahtuma

Webinaari: Henkilötietoarkkitehtuurista kokonaisarkkitehtuuriin

EU:n tietosuoja-asetus on velvoittanut organisaatioita tunnistamaan, paikantamaan, hahmottamaan sekä kuvaamaan tietojärjestelmänsä, tietovarantonsa, rekisterinsä sekä hallussaan olevan henkilötiedon. Tehdyn työn loogisena jatkumona toimii kuvausten laajentaminen tietoarkkitehtuuriin tai vaihtoehtoisesti toiminta-arkkitehtuuriin.

Webinaarin punaisena lankana on teema ”Henkilötietoarkkitehtuurista kokonaisarkkitehtuuriin”. Tavoitteena on tarjota eväitä henkilötietoarkkitehtuurin kehittämiseksi sekä esitellä vaihtoehtoja tietosuojaprojektin kuvausten laajentamiseksi.

ILMOITTAUDU WEBINAARIIN

Tietoarkkitehtuurikuvauksia tulee säätelemään jatkossa myös valmisteluvaiheessa oleva tiedonhallintalaki, jonka suunnittelu- ja kuvausvelvoitteet täsmentävät ja tarkentavat julkishallintoa koskevaa kokonaisarkkitehtuurikuvausten velvoitetta. Webinaarissa esitellään, miten ARC-ohjelmistoa voidaan hyödyntää sekä tietosuoja-asetuksen että tiedonhallintalain kuvausvelvoitteiden täyttämiseksi.

Organisaatio voi myös jatkaa kuvauksia toiminta-arkkitehtuurin puolelle. Arterin kokonaisarkkitehtuurin pikastartti tarjoaa kevyen, mutta tavoitteellisen lähestymistavan kokonaisarkkitehtuurityön jatkamiseksi prosesseihin ja palveluihin.  Tietosuojaprojektin tuloksena tietojärjestelmät ovat jo kuvattuna, joten kuvattavaksi jää mitä tietojärjestelmiä käytetään missäkin prosessissa, sektä mitkä prosessit toteuttavat mitäkin palveluita.

 

Tietosuojaprojektissa tehty työmäärä saadaan siis hyödynnettyä muiden velvoitteiden täyttämiseksi tai jalostaa liiketoiminnallisesti arvokkaiksi kuvauksiksi – tai toteuttaa molemmat tavoitteet!

 

Webinaarin vetäjänä toimii

Arterin konsultti Juuse Montonen

 

Webinaariin osallistutaan internet-selaimella. Osallistuminen tapahtuu sähköpostiin lähetettävän linkin kautta. Lähetämme webinaarin tallenteen kaikille ilmoittautuneille, eli kannattaa ilmoittautua vaikka et pääsisi kyseisenä ajankohtana webinaarin äärelle!

 

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä: 11.12.2018
Tyyppi: Webinaari
Lisätty: 1.11.2018

Tulevia digitalisaatiokentän tapahtumia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

3d-räiskintä, sähkötupakka, ja kiinteistövälittäjät korvaava palvelu keräsivät suurimmat rahoituskierrokset 2018
eCraft rakentaa Suomen suurimman Microsoft Dynamics-osaamiskeskittymän ostamalla EVRYn Dynamics-liiketoiminnan
Näin toimii innovatiivinen hankinta - jopa 1,75 miljardin arvosta julkisia hankintoja tavoitellaan tehtäväksi innovatiivisesti