Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Customer Success Manager

post_image

RekryilmoitusGREDI OY on 100% kotimainen, alamme johtava brändin ja digitaalisen aineistonhallinnan ohjelmistoja ja palveluja kehittävä sekä tarjoava yritys. Olemme tehneet näitä töitä yli 20 vuotta. Toimimme osana vakaata mediakonserni PunaMusta Media Oyj:tä. Verkkopalvelujamme käyttävät yli 165 maassa yksityiset ja julkiset, suuret ja kasvuorganisaatiot älykkääseen ja turvalliseen digiaineistojen tallentamiseen, hallintaan, muokkaukseen, säilytykseen, jakeluun, julkaisuautomaatioon ja monikanavajulkaisuun. www.gredi.fi

Toimintamme kasvaessa haemme ainutlaatuisten ratkaisujemme ja asiakkaidemme (katso www.gredi.fi/asiakkaat/ ) sekä toimintamme kasvun tueksi

CUSTOMER SUCCESS MANAGERIA

heittäytymään täysillä asiakkaidemme, Gredin ja oman menestyksensä kasvattajaksi.

Haemme energistä, positiivista, proaktiivista ja ratkaisukeskeistä ammattilaista brändin ja digitaalisen aineistonhallinnan johtavan yrityksen huippupaikalle. Roolisi rakentuu motivaatiosi ja osaamisesi mukaisesti. Tarjoamme menestysmahdollisuudet upeine etuineen Customer Success Managerin rooliin.

Osaavana ammattilaisena varmistat projektien ja asiakastyytyväisyyden jatkuvan onnistumisen, sekä tuet myyjiemme onnistumista koko tiimimme kanssa, kasvatat hyvää asiakaskokemusta ja omaat myös kyvyt vapauttaa myyjät seuraavaan kaupantekoon. Ymmärrät, tuet ja varmistat asiakkaidemme tavoitteet, toimit tiiviisti asiakkaidemme ja tuotantomme välissä koordinoiden projekteja ja toteutuksia, varmistat palvelujemme käynnistämiset, niiden jalkauttamiset ja jatkuvan kehityksen asiakkaidemme odotusten ja tarpeiden mukaisesti. Asiakastyytyväisyys ja asiakasarvon tuottaminen on Sinulle iso sydämen asia!

Customer Success Managerina olet lähellä asiakkaitamme, hoidat projekteja ja osaat ylläpitää ja kasvattaa asiakaskokemuksia, osaat parantaa yhteisiä toimintamalleja tuomalla asiakkaille näkemyksiä ja asiantuntemusta alasta ja trendeistä. Keskustelet sujuvasti johtotason, päälliköiden, palvelun omistajien, käyttäjien ja eri sidosryhmien kanssa palvelujemme ja ratkaisujemme arvoista ja hyödyistä, laajentaen ja avaten myös muuta palveluntarjontaamme heille.

Arvostamme

-Ratkaisukeskeistä, positiivista ja oivaltavaa tuloksentekokykyä

-Projektien ja niihin liittyvien tehtävien johtamista ja hallintaa

-Menestystä ja näyttöjä projektien ja asiakastyytyväisyyden toteuttamisesta

-Taitoa ymmärtää asiakkaiden liiketoimintaympäristöjä, kartoittaa tarpeet ja myydä ratkaisut

-Esiintymistaitoa diginä ja livenä, suomeksi ja englanniksi

-Intoa ja nopeutta jatkuvaan oppimiseen ja myös asiakkaidemme kouluttamiseen

-Pitkäaikaista sitoutumista ja aktiivista yhteistyökykyä

-Kaupallista tai teknistä ammattikorkeakoulu- tai korkeakoulututkintoa, tai muutoin sopivaa taustaa

Ja jos sinulla on vieläpä alamme kokemusta, Brand and Digital Asset Management, se olisi kiva lisä.

Tarjoamme Sinulle kattavan koulutuksen, kirkkaan näköalapaikan alan johtavassa yrityksessä, erinomaiset edut, osaavat kollegat, vakituisen kokopäivätyön sekä loistavan työympäristön. Pääset verkostoitumaan eri toimialojen johtavien yritysten päättäjien ja sidosryhmien kanssa sekä oppimaan jatkuvasti lisää eri toimialoilta ja meidän jatkuvasti kehittyvistä palveluistamme sekä alastamme. Modernit toimitilamme ovat Espoon Otaniemessä ja Lahden keskustassa. Joustava etä-, liikkuva ja lähityö on osa meidän kulttuuriamme. Innostuneessa ammattilaistiimissämme on erinomainen yhteistyöhenki ja positiivinen tekemisen meininki.

Lisätietoja tehtävästä antaa Risto Pasanen, operatiivinen johtaja, Gredi Oy risto.pasanen@gredi.fi ja puhelin 040 849 2620. Hae tehtävään 18.11.2022 mennessä, ja lähetä hakemuksesi risto.pasanen@gredi.fi. Toimithan nopeasti, sillä aloitamme haastattelut jo hakuaikana.

 

Pinterest
Gredi Oy logo

Tietoja

Hakuaika: 3.11.2022 - 18.11.2022
Sijainti: Espoo
Linkki: https://www.gredi.fi/meilletoihin/
Yhteydenotto: risto.pasanen@gredi.fi

Lisätietoa

Ilmoitus yrityksen kotisivuilla Yritysprofiilii Gredi kotisivut

Tagit

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Projektinhallinta
Viestintä

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä