Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

YTHS:n raportoinnin onnistunut räjäytys - uusi näkymä opiskelijoiden terveyteen

ReferenssiCerion uudisti YTHS:n raportointijärjestelmän ja vain vuosi projektin käynnistymisen jälkeen tulokset ovat yllättäneet käyttäjät. Potilastiedot sisältävä, visuaalisina graafeina näkyvä raportointidata ohjaa nyt entistä parempaan toiminnan suunnitteluun.

YTHS:n terveyspalvelupäällikkö Hanna Kari liikuttaa hiirtä Power BI -ohjelmalla ja klikkailee tottuneesti tilastoja ja piirakkagraafeja auki. Mitä opiskelijoiden terveydenhuoltoon liittyykään, löytyy se nyt kaikkien Suomen YTHS:n esimiesten ja johtohenkilöiden päätteiltä reaaliajassa – käyntisyyt, jonotusajat, hoitomuodot ja niiden saatavuustilanteet sekä toteutetut toimenpiteet.

Cerionin toteuttama raportointijärjestelmän uudistus on mullistanut YTHS:n tavan tarkastella toimintaansa. Aiemmin YTHS on analysoinut dataa kolmen eri toimintasektorinsa eli yleisterveyden, suun terveyden ja mielenterveyden osalta. Siilot on raportoinnin osalta nyt hajotettu ja kaikki opiskeluterveydenhuollon potilastyötä kuvaava tieto tilastoidaan yhteisesti.

”Hämmästyimme, kun kävimme ensimmäistä kertaa raportteja läpi. Emme olleet käsittäneet suun terveydenhuollon näkyvyyttä toimintamme kokonaisuuden kannalta; hampaiden ja ikenien oireet, vaivat sekä sairaudet muodostavat noin 40 % kaikista käyntisyistä oirekoodien perusteella, kertoo Kari.

Uuden raportointijärjestelmän ansiosta YTHS voi ohjata palveluprosessejaan sekä resurssejaan paremmin juuri niihin toimintoihin, jotka sitä todellisuudessa eniten vaativat. ”Näemme datan avulla esimerkiksi puhelimessa suoritetun hoidon tarpeen arvioinnin tuloksia ja voimme suunnitella palvelua tarkoituksenmukaisemmaksi. Päivittäisen toiminnan suunnittelu on vakaammalla pohjalla, kun se perustuu tarkkaan tietoon. Visuaalisia näkymiä on myös helppo ymmärtää, vaikkei olisikaan IT-nero”, kiittää Kari.

Askeleen edellä sote-uudistusta

Lokakuussa 2016 käynnistetty projekti on ollut valaiseva myös Cerionille. Projektipäällikkö Sami Karjalainen painottaa asiakkaan sitoutumisen merkitystä projektin onnistumisessa.

”Olen vaikuttunut siitä, kuinka nopealla aikataululla käyttäjät saatiin koulutettua aloitustyöpajan jälkeen. Alusta lähtien haluttiin rikkoa perinteiset rajoitukset raportoinnin osalta ja tehdä kokonaisvaltainen muutos. YTHS on hyvässä edelläkävijäasemassa siinä mielessä, että dataa hyödynnetään jo nyt toiminnan ohjauksessa”, sanoo Karjalainen.

Cerion näkee YTHS:lle toteuttamansa muutoksen olevan juuri sen suuntainen, mihin sote-uudistus kirittää myös muita terveydenhuollon organisaatiota tulevaisuudessa.

”Kaikki historiatiedot ovat keskitetysti yhteisessä tietovarastossa ja tietoa on mahdollista jakaa avoimesti pitkin organisaatiota”, Karjalainen sanoo.

Kari allekirjoittaa tämän.

”Jo nyt on kiehtovaa vertailla parin vuoden takaisia graafeja uusimpiin tuloksiin, saati sitten 10–20 vuoden päästä nähdä isommat muutostrendit. Saamme arvokasta tietoa siitä, miten voimme parantaa omaa toimintaamme. Tämä heijastuu tietysti loppupeleissä opiskelijoiden terveyteen ja hyvinvointiin”, Kari sanoo.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Cerion Solutions Oy logo

Tiedot

Tilaaja: YTHS

Lisätietoja

Yritysprofiili Cerion Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Big Data

Toimialakokemus

Terveys- ja sosiaalipalvelut

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

raportointiratkaisu
Tiedon visualisointi
tietovarasto
tietovarastoautomatisointi

Siirry yrityksen profiiliin Cerion Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Cerion Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Cerion Solutions - Muita referenssejä

Cerion Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia