Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Yrityksen modernit tietoverkot

BloggausTietotekniikassa verkot ovat tyypillisesti se pakollinen paha siellä taustalla, jonka pitää toimia kivuttomasti ja hyvin, jotta kaikki muu liiketoimintaa tukeva IT on yleensäkään mahdollista. Ilman tietoverkkoja ei olisi internettiä. Ilman toimivaa tietoverkkoa mitkään maailman pilvipalvelut eivät olisi saavutettavissa. 

Facebookin ja Instagramin olemassaololle ei edes olisi mitään edellytyksiä. Ilman tietoverkkoja se sinun kännykkäsi olisi lähinnä paperipaino. Olemme kasvaneet jo niin diginatiiveiksi, että pidämme näitä lähinnä itsestäänselvyytenä. 

Uusilla alalle pyrkivillä henkilöillä olen havainnut ajoittain olevan pientä vajetta tietoverkko-osaamisessa. Stereotypioissa verkkoihmisiksi mielletään ne parrakkaat pitkätukkaiset heput siellä operaattorin takahuoneessa, joita ruokitaan pizzalla ja kokiksella. 

 

Taustaa yritysten tietoverkoista 

 

Opiskelin itse aikanaan AMK insinööriksi, erikoistuen tietoliikenteeseen. Ihastuin koulun aikana Cisco CCNA -kursseilla reitittimiin, kytkimiin ja langattomiin verkkoihin. Se oli sitä hyvää aikaa, kun kaikilla meidän alamme ihmisillä piti olla jonkinlainen kosketus verkkoihin, piti ymmärtää vähintäänkin TCP/IP perusteet.  

 

Suuri osa koki tietoverkot vaikeiksi ymmärtää, ja olivathan ne kieltämättä silloin vielä hankalia. Konsolikaapelin kanssa määritettiin asetukset ja komentokehotteesta selvitettiin vikoja. Silloin mentiin vielä paikan päälle asiakkaalle ja asioita tehtiin käsin. Verkko oli lähinnä vain verkko, jotta tietokoneet pääsivät liikennöimään, ja liikenne reitittyi halutulla tavalla. 

 

Kohti modernia lähestymistä yrityksen tietoverkkoon 

 

Mutta mutta. Ihastuin muutamia vuosia sitten pilvihallittaviin Cisco Meraki -verkkoratkaisuihin. Tai oikeastaan ensi alkuun ihastuin Merakin selkeään hallintakäyttöliittymään ja laitteiden toimivuuteen. Ajattelin kertoa tästä muutaman sanan. Kauas on tultu näiden modernien verkkoratkaisujen kanssa omista opiskeluajoista. 

 

Moderni tietoverkko on nimittäin nykypäivänä jotain ihan muuta. Se on täysin pilvipalvelun kautta selaimella hallittava kokonaisuus, jonka toimivuuteen on täysi näkyvyys - kaikki mahdolliset eri toimipisteet mukaan luettuna. Hallintanäkymään on mahdollista lisätä jopa toimitilojen pohjapiirustukset, johon laitteet ovat havainnollisesti aseteltuna. 

 

Helppoutta ylläpitoon ja vianselvityksiin 

 

Moderni pilvihallittava verkko on helposti hallittava, selkeä kokonaisuus, jossa mahdollinen vianselvitys on nopeaa ja muutokset pilven kautta helppoja toteuttaa. Päivitykset ja valvonta ovat luonnollisesti sisäänrakennettuja ja pitkälle automatisoituja, huoltoikkunat toki huomioiden.  

 

Pilvihallittavat verkkokokonaisuudet on myös helppo ulkoistaa kumppanille. Kumppanin ei enää tarvitse järjestää ilta-aikoina asiakkaalla paikan päällä tehtäviä huoltokatkoja. Vastuu verkon toimivuudesta ja tietoturvasta on helppoa ja selkeää ottaa. 

 

Modernien tietoverkkojen avulla myös kalliit eri toimipisteiden väliset yritysverkkoratkaisut ovat historiaa. Internet-operaattori riippuvuuksien sijaan voit yhdistellä yrityksesi toimipisteet SD-WAN yhteyksillä yhdeksi hallituksi yritysverkkokokonaisuudeksi, parhaimmillaan muutamalla hiiren kliksutuksella. 

Itselläni on todella hyvät kokemukset etenkin pilvipalveluiden liittämisestä osaksi toimistoverkkoa, näitä samoja laitteita, kun on saatavana myös Azure-pilvipalveluihin virtuaalisina laitteina. Kikkailtuani erilaisten Azuren omien VPN-ratkaisujen kanssa, voin kertoa, että tällainen SD-WAN yhteys Azure-pilvipalveluihin on kuin omasta maailmastaan ja yhteyden luotettavuus huippuluokkaa. Eikä hintakaan todellisuudessa päätä huimaa. 

 

Yritysverkosta liiketoimintahyötyjä 

 

Tällainen kuulostaa luonnollisesti maallikon mielestä edelleen insinöörin höpinöiltä. Sinua yrityspäättäjänä saattaa kiinnostaa, miten sinun liiketoimintasi voisi aidosti hyötyä tietoverkon modernisoinnista.  

 

Mielessäsi saattaa edelleen jumittaa se ajatus, että tällainen moderni tietoverkko olisi edelleenkin vain se pakollinen paha siellä taustalla? Ei enää välttämättä.  

 

Moderni pilvihallittava verkko tuo varmasti kustannussäästöjä ja parantaa liiketoimintasi jatkuvuutta, mutta modernit tietoverkot ovat nykypäivänä valjastettavissa myös mitä moninaisempiin liiketoiminnan tarpeisiin.  

 

Jos siis unohdetaan se sana verkko, ja muistetaan nykypäivän trendifraasi: "Pilvi mahdollistaa". Pilvipalvelun etuja ovat nimittäin tässäkin kokonaisuudessa avoimet API-rajapinnat, joiden kautta yritysverkosta saatavaa tietoa voidaan halutessasi hyödyntää juuri sinun oman yrityksesi tarpeisiin. 

 

Merakilla on nimittäin ihan oma "App Store", johon kolmannen osapuolen softatalot ovat koodanneet jos jonkinlaisia valmiita Merakin API-rajapintaa hyödyntäviä tuotteitaan. Merakin langatonta verkkoa voidaan esimerkiksi hyödyntää RFID-tagien lukemiseen ajoneuvoista porteilla. 

  

Merakin valvontakameroita ja koneälyä voidaan hyödyntää asioiden tunnistamiseen valvontakuvasta. Tiedossa on myös, että monien kauppakeskusten katoissa piilottelevat tukiasemat saattanevat koostaa ohikävelevistä ihmisistä kännyköineen heatmappia, jonka perusteella kauppojen liiketoimintaa ohjataan. 

Webinaari: Valjasta yritysverkko liiketoiminnan eduksi pilvihallittavalla Cisco Merakilla 

 

Miksi siis itse tykästyin näihin Meraki laitteisiin?  

 

Näin it-palvelutoimittajan roolissa on valtavasti mahdollisuuksia auttaa erityyppisiä asiakkaita. Näin myös silloisilla asiakkaillani jatkuvasti ongelmia verkkojen toimivuuteen liittyen, ja kun ensimmäisiä Meraki kokonaisuuksia päästiin tekemään, saatiin näitä ongelmia taklattua.  

 

On toki ollut myös ilo huomata, miten tässäkin pilvipalvelukokonaisuudessa kehitystä edelleen tapahtuu. En oikein ole enää keksinyt mitään tekosyitä sinnitellä vanhojen ja kankeiden verkkolaitteiden kanssa vaan haluan jakaa tätä ilosanomaa kaikille. 

 

Me CloudNowlla olemme Ciscon Selected Integrator ja Cisco Meraki -kumppani. Me konsultoimme ja teemme pilvihallittavia verkkokokonaisuuksia ja hanskaamme niitä tukipalveluidemme puitteissa asiakkaidemme puolesta.  

 

Rakennamme yrityksellesi aidosti hyvin toimivat yritysverkot, jotta sinä voisit keskittyä liiketoimintaasi. Ja tarvittaessa autamme löytämään oikeat sovellustoimittajat ja kumppanit, jotta juuri sinun yrityksesi saa tietoverkkoaan hyödynnettyä liiketoiminnan erilaisiin tarpeisiin. 

 

Miten siis on, siirretäänkö se teidänkin vanha temppuileva “legacy” verkko jo vaikka kalastusverkon painoksi? Jätä alle soittopyyntö ja keskustellaan asiasta! 

 

Järjestämme ilmaisen webinaarin pilvihallittavista verkoista torstaina 6.5. klo 9. Webinaarissa kuulet, kuinka verkko voidaan valjastaa liiketoiminnan eduksi. Varmista paikkasi!

Olisiko teidän aika siirtyä moderniin tietoverkkoon? Tutustu pilvihallittaviin verkkoihin palveluna.  


Tule mukaan kuulemaan, kuinka yrityksesi voi hyötyä pilvihallittavista verkoista torstaina 6.5 klo 9.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Pinterest
CloudNow IT Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili CloudNow IT kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-infrapalvelut
Pilvipalvelut / SaaS
Tietoliikennepalvelut
Tietoturva

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Järjestöt ja yhdistykset
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Raaka-aineet ja energia

Teknologia

Azure

Tarjonnan tyyppi

Huolto ja korjaus
Konsultointi
Laitteet
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

azure
Azure AD
yritysverkko
Pilvihallinta
Cisco
Cisco Meraki
Meraki

Siirry yrityksen profiiliin CloudNow IT kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

CloudNow IT - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

CloudNow IT - Muita referenssejä

CloudNow IT - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia