Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ylläpitosopimus on vakuutus mielenrauhalle

BloggausSäännölliset ja oikein tehdyt järjestelmän päivitykset ovat yrityksen liiketoiminnalle kriittisen tärkeitä. Tammi Digital Oy:n teknologiajohtaja Markus Hälinen avaa artikkelissa todellisen tilanteen, kun epäonnistunut päivitys rikkoi koko sivuston. 

WordPress-järjestelmän, lisäosien ja teemojen haavoittuvuuksia yritetään hakkeroida jatkuvasti, ja melko usein siinä valitettavasti myös onnistutaan. Lähes poikkeuksetta merkittävin syy hakkeroinnin onnistumiseen on verkkosivuston päivitysten laiminlyönti.

Esimerkkejä on monia. Erään yrityksen verkkosivuston kaikki kieliversiot hajosivat lisäosien päivityksen puuttumisen takia. Koko sivusto oli ollut jonkun aikaa päivittämättä, ja kun se sitten päivitettiin, lisäosat päivitettiin väärässä järjestyksessä, eivätkä niiden versiot olleetkaan toistensa kanssa yhteensopivia. Ongelma kulminoitui monikielisyyslisäosaan, jonka päivityksen epäonnistuminen rikkoi sivuston kaikki kieliversiot.

Usean sadan sivun laajuiselle verkkosivustolle vahinko oli merkittävä. Varmuuskopioita ei ollut, mikä tarkoitti, että jokainen kieliversiosivu piti käydä yksitellen läpi, linkittää uudestaan pääsivulle ja kertoa verkkosivualustalle, mikä kieliversioista on kyseessä. Projekti oli aikaa vievä ja niin kallis, että korjaamisen hinnalla yritys olisi saanut loppujen lopuksi kokonaan uudet verkkosivut.

Verkkosivusto vaatii säännöllistä huoltoa

Tietoturvan automaattipäivitykset ovat osa WordPress-järjestelmää. Lisäosien päivityksen osalta niihin ei kuitenkaan pidä luottaa sokeasti. Jokainen tehty päivitys on toki tyhjää parempi, etenkin, jos sivusto ei ole bisneskriittinen. Yritysten verkkosivuilla en kuitenkaan suosittele pitämään lisäosien automaattipäivityksiä päällä, koska päivityksen epäonnistumisesta voi seurata yritykselle merkittävää taloudellista vahinkoa ja mainehaittaa.

Verkkokaupassa pienikin katkos voi olla yrityksen toiminnan kannalta kriittinen. Kun puhutaan maksutavoista ja kuljetustavoista, kaiken pitää olla priimakunnossa, jotta kauppa käy. Yrittäjällä on yleensä sata rautaa tulessa ja parempaakin tekemistä kuin huolehtia verkkosivuston teknisestä ylläpidosta. Siksi sen tekeminen kannattaa osoittaa kumppanille, jolla on siihen aikaa ja osaamista.

Verkkosivusto on kuin auto, joka vaatii säännöllistä huoltoa. Jos huollon jättää tekemättä, matkanteon pysähtyminen on vain ajan kysymys. Sivuston teknisen ylläpidon sopimus on puolestaan kuin vakuutus, joka takaa mielenrauhan. Yrityksen osalta kyse on lopulta siitä, kuinka hyvin sen johto haluaa yönsä nukkua.

Markus Hälinen

Teknologiajohtaja

Tammi Digital Oy

 

Tutustu näihin

Pinterest
Tammi Digital Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Tammi Digital kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Myynti
Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu
Viestintä

Erikoisosaaminen

Tietoturva
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Hotelli, matkailu ja ravitsemus
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Kiinteistöala
Urheilu, viihde ja virkistys
Valmistava teollisuus

Teknologia

Open source
WordPress

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

ylläpito
julkaisujärjestelmä
tekninen ylläpito
sivuston ylläpito
julkaisujärjestelmän ylläpito

Siirry yrityksen profiiliin Tammi Digital kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Tammi Digital - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Tammi Digital - Muita referenssejä

Tammi Digital - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia