Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ylläpitopalvelu turvaa yrityksenne toimintavarmuuden ja vapauttaa kehitysresursseja

Bloggaus

Yrityksille ja organisaatioille on oman ydinosaamisen lisäksi tärkeää korkea toimintavarmuus eri tilanteissa. Usein yrityksillä ei ole riittävästi omia resursseja valvomaan päivittäisten tiedon integroinnin/ETL, raportoinnin/BI ja taloussuunnittelun/ ennustamisen/budjetoinnin rutiinien toimivuutta. Tässä kohtaa kannattaa harkita ulkoistamista.

Mitä hyötyä palvelun ulkoistaminen tarjoaa asiakkaalle?

Ylläpitopalvelun avulla yritys varmistaa ensisijaisesti toiminnan jatkuvuuden eri tilanteissa, kuten henkilökunnan lomien ja mahdollisten henkilövaihdoksien aikana. Toisena tärkeänä arvona on vapauttaa oman henkilökunnan resursseja muihin tehtäviin, kun rutiini- ja vianselvitystyöt eivät vie aikaa muilta töiltä.

Asiakas voi luottaa siihen, että virhetilanteet korjataan nopeasti, kustannustehokkaasti ja asiantuntemuksella. Tekninen laatu on hyvää ja asiakas voi luottaa järjestelmien toimimiseen. Asiakkaalle syntyy säästöjä, kun palvelu on keskitetty, eikä päällekkäisiä toimintoja ole. Yhdessä sovitut mittarit takaavat palvelun sujuvuuden ja tehokkuuden.

Mitä osaamista palveluntarjoajalta tarvitaan?

Ensimmäisenä nousee mieleen itsestäänselvyys: palveluntarjoajalla tulee olla riittävä ja teknisesti kyvykäs tiimi hoitamaan ylläpitotehtäviä. He tuntevat asiakkaan käyttämät teknologiat. On myös tärkeää, että palveluntarjoaja pystyy tarjoamaan osaavat ja nimetyt henkilöt ylläpitopalveluun. Tämä helpottaa kommunikointia asiakkaan ja palvelun toimittajan välillä. Kokemuksemme mukaan myös palveluntarjoajan henkilöiden pitää pystyä keskustelemaan suoraan asiakkaan IT- ja liiketoimintahenkilöiden kanssa. Pelkkä helpdesk ilman sovellusosaamista ei enää nykypäivänä kanna pitkälle.

Ketterä ja testattu lähestymistapa

Invenco Care™ jatkuvien palvelujen malli perustuu ITIL-lähtöiseen ajatteluun, jossa lähtökohtana on olla ketterä kumppani. Invenco nimeää asiakkailleen palvelutiimin, johon kuulu sovittu määrä teknisiä konsultteja ja palvelupäällikkö. Tukitiimi ottaa vastuun ylläpitotehtävistä ja ratkaisee tukipyynnöt. Palvelutiimi pystyy useimmiten ratkaisemaan tukipyynnöt jo tuen ensimmäisellä eli vastaanottavalla tasolla. Asiakas saa avun nopeasti ja luotettavasti.

Invencon ensimmäisen tason tuessa työskentelevillä asiantuntijoilla on yli kymmenen vuoden kokemus erilaisten järjestelmien ylläpidosta, kehittämisestä ja rakentamisesta. Asiantuntijoilla on osaamista useista eri teknologioista, mikä helpottaa uusien it-hankkeiden mukaan ottamista. Tukemamme teknologiat ovat mm: Microsoft, IBM Cognos, Oracle ja Informatica. Palvelun aikana tiimi oppii jatkuvasti ja kehittyy asiakkaan ympäristössä, mikä nopeuttaa ongelmien ratkaisuaikaa.

Palvelupäällikkö seuraa resursointia, tukipyyntöjen ratkaisupolkua ja toimii tarvittaessa liiketoimintayksiköiden sekä palvelun välisenä tulkkina. Palvelupäälliköillämme on tekninen tausta.

Joustavasti liikkeelle

Palvelu käynnistetään ensin nykytilan kartoituksella, jossa käydään läpi yrityksen it-prosessit ja niiden kriittisyys. Tämän jälkeen määritellään, mitä niistä otetaan mukaan palvelun piiriin. Palvelu voidaan jakaa ydinpalveluun sekä tuki- että lisäpalveluihin asiakkaan toiveiden mukaisesti. Otamme huomioon aina asiakkaan lähtötilanteen ja tavoitteet sopimusta tehtäessä.

Käyttöönoton yhteydessä tutustutaan yhdessä asiakkaan kanssa asiakkaan ympäristöön sekä järjestetään tarvittavat perehdytykset palvelutiimin konsulteille. Tämän jälkeen asiakas voi luottaa it-rutiinien toimivuuteen ja keskittyä ydinosaamiseensa.

Palvelu voidaan käynnistää ottamalla ylläpitoon organisaatiolle tarpeellisiksi nähdyt osa-alueet pala kerrallaan. Käytetyimmät prosessit ovat häiriön, ongelman ja muutoksen hallinta. Näitä varten käytetään asiakkaan kanssa sovittua palvelupyyntöprosessia. Invenco tarjoaa asiakkaalle oman tiketöintijärjestelmän palvelupyyntöjen käsittelyä varten tai voimme käyttää asiakkaan omaa järjestelmää.

Palvelutiimin tehtävät räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Usein päädytään ratkaisuun, jossa osaaminen on porrastettu kolmeen tasoon:

  • 1 taso: tukitiimi hoitaa pääasiassa virhe- ja häiriöhuoltoon liittyviä tehtäviä
  • 2 taso: teknologian tuntevat seniorikonsultit hoitavat muutos‑, pien- ja jatkokehitystöitä
  • 3 taso: vastaa esim. arkkitehtuurista

Palveluntuottajana Invenco sitoutuu palvelun kehittämiseen ja huolehtii sovittaessa ohjelmistopäivityksistä. Palveluun sisältyy usein esimerkiksi eräajojen ja latausten aikana tapahtuvien virheiden selvittely sekä ohjelmistovirheiden selvittely. Palveluntuottaja ja asiakas myös seuraavat säännöllisesti, miten tukitiimi suoriutuu ylläpidosta.

Miksi Invenco Care ™ ?

Invencolla on kymmeniä asiakkaita, joille tarjoamme jatkuvien palveluiden konseptia. Suurimpana vahvuutenamme on ketteryys ja palveluiden räätälöitävyys asiakkaan tarpeiden mukaan, huomioiden säännöllinen toimintatapa. Konsulttimme ovat pitkän linjan it-ammattilaisia. Yhtenä menestymisen avaimena on korkea osaamistasomme kaikilla tukea tarjoavilla portailla.

”Olen vakuuttunut, että Invencon joustava tukitiimi ja tukimalli on meille paras ratkaisu takaamaan järjestelmän käytettävyyden kustannustehokkaasti”, Jarmo Kärkkäinen, Head of IT, Fira

Ota yhteyttä ja kysy, miten voisimme auttaa! Räätälöidään teille sopiva palvelumalli.

Kirjoittaja Tuija Ekholm toimii Invencolla palvelupäällikkönä ja vanhempana BI-konsulttina.

Pinterest
Invenco Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Invenco kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Arkkitehtuuri
Big Data
Integraatiot
IoT
Laadunvarmistus
Master Data MDM
Pilvipalvelut / SaaS
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Teknologia

Amazon Web Services
Azure
Google
IBM
Microsoft
Open source
Oracle

Tarjonnan tyyppi

Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

jatkuvat palvelut
elinkaaripalvelut
sovellusten ylläpito

Siirry yrityksen profiiliin Invenco kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Invenco - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Invenco - Muita referenssejä

Invenco - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia