Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Yliopistojen sähköinen hakujärjestelmä

ReferenssiJoka kevät kymmenettuhannet yliopistopaikkaa hakevat pohtivat, mitä lähtevät opiskelemaan ja minne. Seuraava jännittävä hetki on, kun pääsykokeiden tuloksia odotetaan. Joillekin ovet yliopistoon aukeavat, jotkut jatkavat yrittämistä seuraavana vuonna. Helpotusta hakuun on tuonut yliopistohaku.fi -palvelu.

Yliopistoon haku tapahtui vielä muutama vuosikymmen sitten paperisella lomakkeella. Sähköisten palveluiden yleistyessä lomake siirtyi nettiin, mutta yliopistoilla ja tiedekunnilla olivat omat ohjelmansa. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että moneen yliopistoon pyrkivä teki hakulomakkeet jokaiseen paikkaan erikseen – eri logiikalla. Opetushallitus ja CGI käynnistivät - kilpailutuksen ja käytettävyysarvioinnin - jälkeen yhteisen projektin yliopistohaku.fi:stä vuonna 2007.

- Yliopistoilla itsellään on ollut vahva tahtotila kehittää hakuprosessia sekä kansalaisen että hallinnon näkökulmasta. Kyseessä on kuitenkin ensisijassa kansalaispalvelu, vaikkakin samalla myös viranomaisresurssien ajankäyttö on tehokkaampaa ja keskitetympää, erityisasiantuntija Marcus Caselius Opetushallituksesta toteaa.

Yliopistojen sähköinen hakujärjestelmä (YSHJ) yhdistää kaiken tarvittavan opiskelupaikan hakuun liittyvän tiedot.

– Järjestelmää testattiin muutamassa lukiossa kevään 2008 yhteishaun yhteydessä. Suurelle yleisölle palvelu avattiin syksyllä 2008. Halusimme ottaa varman lähdön ja siksi lanseeraus tapahtui syksyllä, jolloin hakijoiden määrä on tuhansissa, kun keväisin hakijoita on jopa 70 000, Caselius jatkaa. – Vuosien varrella olemme tehneet tarvittavia päivityksiä ja parannuksia käyttäjäkokemusten perusteella.

Yliopistohaku.fi -osoitteesta löytyvä hakuohjelma on palveluna dynaaminen: se ohjaa käyttäjää eteenpäin ja muodostaa haun yhteydessä lomakkeen hakijan hakukohteiden perusteella.

– Tämä on perinteiseen paperilomakkeeseen verrattuna suurin muutos, liiketoimintapäällikkö Minna Nieminen CGI:stä selventää. – Mutta edelleen haun yliopistoihin voi tehdä paperilla tilaamalla omien hakuehtojen mukaisen lomakkeen yliopistohaun neuvontapalvelusta.

Nettihaun edetessä järjestelmä kysyy käyttäjältä valintaprosessiin liittyviä tarvittavia tietoja, kuten pääsykoepaikkakunnan ja kielitaidon. Hakulomake ilmoittaa myös mahdollisista ennakkotehtävistä sekä valintaan liittyvistä liitteistä. Hakija voi siirtyä hakulomakkeelle joko suoraan tai käyttämällä ostoskori-tyyppistä Koulutuskoria, josta omat hakukohteet ovat helppo siirtää hakulomakkeelle. Lopuksi hakija lähettää hakulomakkeensa ja se tallentuu valtakunnalliseen hakija- ja opinto-oikeusrekisteriin. Jos hakija ilmoittaa hakulomakkeella sähköpostiosoitteensa, hän saa vahvistusviestin vastaanotetusta hakulomakkeesta sähköpostiinsa.

– Nettihaun käyttäjä voi itse valita onko hän rekisteröitynyt käyttäjä vai tekeekö hän haun ilman tunnuksia. Mikäli käyttäjä rekisteröityy pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella palveluun, voi hän hakuilmoituksen lähettämisen lisäksi seurata valintatuloksia, ottaa paikan vastaan tai jäädä jonottamaan mieluisampaa opiskelupaikkaa, Nieminen kertoo. – Yliopistohaku.fi -palvelu on aina auki kaikille käyttäjille. Palvelussa olevat hakulomakkeet ovat käytössä vain hakuaikoina.

Caselius muistuttaa, että kevään ja syksyn yhteishakujen lisäksi yliopistoilla on omia erillishakuja yliopistohaku.fi -palvelussa.

– Kannattaa siis seurata, mitä tarjolla on.

Pinterest
Referenssin infoboxi
CGI Suomi Oy

Tiedot

Tilaaja: Opetushallitus
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Minna Nieminen

Lisätietoja

Yritysprofiili CGI Suomi kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Tietohallinto
Viestintä

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
Graafinen suunnittelu
Käyttöliittymäsuunnittelu
Sisällönhallinta

Toimialakokemus

Julkishallinto
Koulutusala

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Omat tagit

Yliopistojen sähköinen hakujärjestelmä

Siirry yrityksen profiiliin CGI Suomi kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

CGI Suomi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

CGI Suomi - Muita referenssejä

CGI Suomi - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Mimmit koodaa -ohjelma laajenee valtakunnalliseksi - naisia kaivataan kipeästi it- ja ohjelmistoalalle
Talouden ja hankinnan tila 2020
WhatsApp on rikkonut kahden miljardin käyttäjän rajan

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia