Ylelle visuaalinen työkalu strategiseen julkaisusuunnitteluun ja johtamiseen

Yle lähettää päivittäin satoja tunteja ohjelmaa kanavissaan. Broadcast-kanavien rinnalla toimii Yle Areena ja monipuoliset verkkopalvelut. Monikanavaisen julkaisusuunnittelun tueksi tarvittiin reaaliaikaisesti toimiva väline ohjelmatarjonnan kokonaisvaltaiseen suunnitteluun. Gofore rakensi toimivan työkalun, joka hyödyntää sekä yhdistää tietoa Ylen lähetysjärjestelmistä, projektinhallinnan järjestelmästä ja tietovarastoista.

Aikaisemmin monikanavaisen julkaisusuunnittelun työvälineinä toimineet yksittäiset Excel-tiedostot ja dokumentit eivät tuoneet riittävää läpinäkyvyyttä strategiseen suunnitteluun. Nyt data on visualisoitu selainpohjaiseen julkaisusuunnittelutyökaluun, jossa kaikkien tv- ja radiokanavien, Yle Areenan ja verkon ohjelmatarjonta näkyy kootusti ja läpinäkyvästi. Eri asiakasryhmistä, ajanjaksoista ja sisältötyypeistä saadaan suodatettua joustavasti omia näkymiään. Yhteen visuaaliseen näkymään on mahdollista järjestää esimerkiksi kaikki MM-hiihtojen lähetykset, nuortenohjelmat monikanavaisesti tai kokonaisen vuoden draamaohjelmien tarjonta. Julkaisusuunnittelutyökalun avulla voidaan myös kokeilla erilaisia skenaarioita ja hallita ohjelmatarjonnan julkaisusuunnittelua kanava- tai sisältöriippumattomasti. Datan visualisointi antaa myös johdolle mahdollisuuden tarkastella lähes reaaliaikaisesti strategisten tunnusmerkistöjen tilannetta.

Käyttäjälähtöisesti toteutettu projekti on osa Ylen muutosta kohti laaja-alaisesti ketterää toimintakulttuuria. Se on tuonut mukanaan myös uudenlaista Lean UX -työtapaa Ylen julkaisusuunnitteluun. Julkaisusuunnittelutyökalua on ollut mukana muotoilemassa ja toteuttamassa Goforelta UX-suunnittelija sekä kolme ohjelmistokehittäjää. Työskentelymuotona kahden viikon sprintit ovat vieneet projektia tiiviisti kohti haluttua lopputulosta ja Ylen tuoteomistaja on pitänyt huolta tiimin töiden priorisoinnista. Prototyyppien suunnittelussa ja testaamisessa aidot käyttäjät ovat olleet mukana luomassa parasta mahdollista työkalua omaan käyttöönsä.

Suosittelija:

Vaikuttavaan sisältöjen julkaisemiseen tarvitaan työkalut, jotka tukevat visuaalista suunnittelua, johtamista. Työkalu tukee myös julkaisukokonaisuuden tasolla asiakkuuksien ohjautuvuutta ja läpinäkyvyyttä.

Jari Lahti, Yle

Referenssi Ylelle visuaalinen työkalu strategiseen julkaisusuunnitteluun ja johtamiseen
Tilaaja: Yle
Toimittajan yhteyshenkilö:
Soile Roth
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Ohjelmistokehitys
Media
Toteutustyö
Yrityskulttuurin muutos datan visualisointi
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Asiakaskokemukset paljastivat Suomen parhaat ohjelmistotalot asiakkaille
Kymmenen verkkosovellusta kolmessa vuodessa - Altia ja Wunder löysivät ketterän kehityksen kulmakivet
Verkkokaupan perustaminen - Jatkuva kehittäminen on avain verkkokaupan kasvuun ja kannattavuuteen