Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ylelle visuaalinen työkalu strategiseen julkaisusuunnitteluun ja johtamiseen

ReferenssiYle lähettää päivittäin satoja tunteja ohjelmaa kanavissaan. Broadcast-kanavien rinnalla toimii Yle Areena ja monipuoliset verkkopalvelut. Monikanavaisen julkaisusuunnittelun tueksi tarvittiin reaaliaikaisesti toimiva väline ohjelmatarjonnan kokonaisvaltaiseen suunnitteluun. Gofore rakensi toimivan työkalun, joka hyödyntää sekä yhdistää tietoa Ylen lähetysjärjestelmistä, projektinhallinnan järjestelmästä ja tietovarastoista.

Aikaisemmin monikanavaisen julkaisusuunnittelun työvälineinä toimineet yksittäiset Excel-tiedostot ja dokumentit eivät tuoneet riittävää läpinäkyvyyttä strategiseen suunnitteluun. Nyt data on visualisoitu selainpohjaiseen julkaisusuunnittelutyökaluun, jossa kaikkien tv- ja radiokanavien, Yle Areenan ja verkon ohjelmatarjonta näkyy kootusti ja läpinäkyvästi. Eri asiakasryhmistä, ajanjaksoista ja sisältötyypeistä saadaan suodatettua joustavasti omia näkymiään. Yhteen visuaaliseen näkymään on mahdollista järjestää esimerkiksi kaikki MM-hiihtojen lähetykset, nuortenohjelmat monikanavaisesti tai kokonaisen vuoden draamaohjelmien tarjonta. Julkaisusuunnittelutyökalun avulla voidaan myös kokeilla erilaisia skenaarioita ja hallita ohjelmatarjonnan julkaisusuunnittelua kanava- tai sisältöriippumattomasti. Datan visualisointi antaa myös johdolle mahdollisuuden tarkastella lähes reaaliaikaisesti strategisten tunnusmerkistöjen tilannetta.

Käyttäjälähtöisesti toteutettu projekti on osa Ylen muutosta kohti laaja-alaisesti ketterää toimintakulttuuria. Se on tuonut mukanaan myös uudenlaista Lean UX -työtapaa Ylen julkaisusuunnitteluun. Julkaisusuunnittelutyökalua on ollut mukana muotoilemassa ja toteuttamassa Goforelta UX-suunnittelija sekä kolme ohjelmistokehittäjää. Työskentelymuotona kahden viikon sprintit ovat vieneet projektia tiiviisti kohti haluttua lopputulosta ja Ylen tuoteomistaja on pitänyt huolta tiimin töiden priorisoinnista. Prototyyppien suunnittelussa ja testaamisessa aidot käyttäjät ovat olleet mukana luomassa parasta mahdollista työkalua omaan käyttöönsä.

Suosittelija:

Vaikuttavaan sisältöjen julkaisemiseen tarvitaan työkalut, jotka tukevat visuaalista suunnittelua, johtamista. Työkalu tukee myös julkaisukokonaisuuden tasolla asiakkuuksien ohjautuvuutta ja läpinäkyvyyttä.

Jari Lahti, Yle

Pinterest
Referenssin infoboxi
Gofore Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Yle
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Soile Roth

Lisätietoja

Yritysprofiili Gofore kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Media

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Omat tagit

Yrityskulttuurin muutos
datan visualisointi

Siirry yrityksen profiiliin Gofore kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Gofore - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Gofore - Muita referenssejä

Gofore - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia