Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Yksittäisen auton lastaamisesta koko logistiikkaverkoston mittaamiseen

BloggausVaikka logistiikka onkin alana kenties hieman konservatiivinen, data hiipii sielläkin vääjäämättä osaksi päivittäistä toimintaa. Tämä koskee sekä liikuteltavaa rahtia että välineitä, joilla sitä liikutellaan.

Esineiden internet (IoT, Internet of Things) tarjoaa mahdollisuuksia tavaravirtojen reaaliaikaiseen seuraamiseen. Ajoneuvoissa puolestaan ajotietokoneet ovat jo arkipäivää, ja autonomiset ja puoliautonomiset ajoneuvot yleistyvät nopeammin kuin uskommekaan. Tavaran liikuttelun analytiikka ja optimointi tarjoavat hämmästyttäviä mahdollisuuksia kehittää liiketoimintaa.

Näitä mahdollisuuksia ei kannata ylenkatsoa, mutta ei niiden kanssa ole pakko kiirehtiäkään. Oleellista on huolehtia, että järjestelmäarkkitehtuuri ei sulje ovia tulevaisuuden sovelluksilta.

Tärkeintä on hoitaa perusasiat kuntoon tässä ja nyt.

Nykyaikaiselta TMS-järjestelmältä (Transportation Management System) on lupa odottaa ainakin seuraavaa:

  • Kuljetusten suunnittelu ja optimointi. Nykyaikaiset TMS-järjestelmät tarjoavat työkalut kuljetusten kokonaisvaltaiseen suunnitteluun: ne osaavat jopa ylläpitää reaaliaikaisia kuljetuspalveluiden hintatietoja ja optimoida autojen lastausjärjestystä.
  • Kuljetusten toteutus: Rutiinitehtävät voidaan pitkälti automatisoida, mutta TMS antaa työkalut myös logistiikan proaktiiviseen seuraamiseen ja ohjaamiseen silloin kun sille on tarvetta. Järjestelmä myös kerää tietoa kuljetusten tehokkuudesta ja kehitystrendeistä. Tämä data saattaa olla hyvin arvokasta analytiikan raaka-ainetta.
  • Kalustonhallinta: Tämä on etenkin logistiikkapalveluiden tarjoajia kiinnostava toimintokokonaisuus, jonka avulla voi seurata, hallita ja optimoida kaluston käyttöä. Yleensä tavoitteena on vanhan taksiyrittäjien sanonnan mukaisesti se, että ”öljyt eivät pääse jäähtymään”, eli että kalusto on jatkuvassa käytössä, mutta toisaalta hukkakilometrejä kertyy mahdollisimman vähän. Dataa voi tarkastella tarvittavalla tarkkuustasolla – jopa yksittäisen kuljettajan ajotyylin vaikutus polttoainekulutukseen ja kaluston kulumiseen.
  • Logistiikkaverkoston mallinnus ja suorituskyvyn seuraaminen graafisena mittaristona. Mallinnuksen avulla voidaan tutkia esimerkiksi, miten muutokset tai häiriötilanteet vaikuttavat logistiikkaan ja sitä kautta koko liiketoimintaan. Tämä on erityisen hyödyllinen toiminto, jos logistiikkaan suunnitellaan merkittäviä muutoksia.

PILVI ON YLEENSÄ OIKEA VALINTA

Olipa kyse kuljetustenhallinnasta tai mistä tahansa yritysjärjestelmästä, pilvipohjainen ratkaisu on nykyisin yleensä paras valinta.

Käyttöönotto ja käyttö on tuskatonta, ainakin verrattuna perinteisiin on-site -asennuksiin. Pilvisovellus on myös helppo integroida muihin oleellisiin järjestelmiin ja sovelluksiin, esimerkiksi myyntiin, asiakkuudenhallintaan ja varastonhallintaan.

Todennäköisesti TMS-järjestelmä maksaa itsensä takaisin pelkkänä stand-alone -sovelluksenakin tehostamalla logistiikkaa ja siirtämällä tehottoman puhelin- ja paperihässäkän historiaan, mutta strategiset hyödyt alkavat näkyä, kun logistiikkadata liittyy osaksi koko organisaation datavirtoja.

Heräsikö kiinnostus?

Ota yhteyttä, keskustelemme mielellämme lisää siitä millainen kokonaisuus tukisi parhaiten liiketoimintaanne.

Pinterest
Attido Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Attido kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka
Supply chain management SCM

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Arkkitehtuuri
IoT
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Kauppa
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Raaka-aineet ja energia
Valmistava teollisuus

Teknologia

Oracle

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Attido kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Attido - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Attido - Muita referenssejä

Attido - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia