Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Yhteistä työtä Lapissa – oppijan hyöty LUC IT-palveluiden keskiössä

BloggausLaajaa Lapin aluetta leimaavat pitkät välimatkat, karu luonto ja niukkuus. Lappilaiselle yhdessä tekeminen ja kavereiden auttaminen on hyvin luontaista. Kukaan ei yksin pärjää, mutta yhdessä saadaan hienoja asioita aikaiseksi. Tämä näkyy Lapissa myös koko koulutustoimialaa leikkaavassa varsin poikkeuksellisessa digi- ja ICT-alueen yhteistyössä.

Yhteistyö on rakentunut vuodesta 2007 alkaen Rovaniemen koulutuskuntayhtymän, Lapin ammattikorkeakoulun sekä Lapin yliopiston välille. Organisaatioissa on tapahtunut muutoksia matkan varrella, mutta hyvähenkinen yhteistyö oppijan parhaaksi on säilynyt. Käytännössä lappilaisen nuoren opintopolku voi kulkea peruskoulusta Lapin yliopiston harjoittelukoulun oppilaasta aina tohtoriksi asti koko matkan LUC IT-palveluiden tukemana.

Yhteiset koulutuksen IT-peruspalvelut mahdollistavat parempaa laatua, taloudellisuutta ja riskienhallintaa. Samalla ne ovat edistäneet organisaatioiden tietohallinnon kehittämistä. Lapin yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun LUC (Lapin korkeakoulukonserni) tieto- ja digipalveluiden johtajan Manu Pajuluoman mukaan ”yhteinen LUC IT-palvelutuotanto on mahdollistanut tietohallinnon kehittymisen kohti strategisempaa toimijuutta, ja tietohallinnon polun organisaation digitransformaation mahdollistajaksi”.

Rovaniemen koulutuskuntayhtymän kehitysjohtaja Veli-Pekka Laukkanen luonnehtii oppilaitosrajat ylittävää toimintaa ”ei pelkästään yhteistyöksi vaan yhteiseksi työksi”. Oppilaitokset ovat järjestäneet sopimuspohjaisesti kaikki organisaatioiden tarvitsemat ICT-peruspalvelut tietoliikenneverkoista, palomuuriympäristöistä, pilvi- ja konesalipalveluista, IT-palveluhallinnasta aina asiantuntijoiden työtä ohjaaviin organisaatiorajat ylittäviin palveluryhmiin saakka. Teknologisten ratkaisujen elinkaaret on yhdessä synkronoitu. Vuosien yhteisellä investointisuunnittelulla hallitaan tulevaisuuden palveluiden kehittämistä.

Teksti: Manu Pajuluoma

Kuva: Reetta Breilin

Pinterest
TIVIA ry logo

Lisätietoja

Yritysprofiili TIVIA ry kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

It-infra loppukäyttäjäpalvelut
It-infrapalvelut
Tietoliikennepalvelut

Toimialakokemus

Koulutusala

Siirry yrityksen profiiliin TIVIA ry kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

TIVIA ry - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

TIVIA ry - Muita referenssejä

TIVIA ry - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia