logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Yhä useamman matka taittuu kaupunkipyörällä

ReferenssiHelsingin seudun liikenne, HSL, on tehnyt yhteistyötä Wunderin kanssa jo usean vuoden ajan. Kun hsl.fi -sivustoon kuuluvat kaupunkipyöräpalvelun nettisivut haluttiin uudistaa palautteen pohjalta, päätettiin yhteistyötä Wunderin kanssa jatkaa myös uudistuksen tiimoilta. Kehitystyön lopputuloksena kaupunkipyörät liikuttavat yhä useampia matkalaisia uudistuneen palvelun ja 2550 pyörän voimin.

Kaupunkipyörähankkeesta HSL:ssä vastaava erityisasiantuntija Tarja Jääskeläinen kertoo Wunderin valinnan kaupunkipyörien kehitystyöhön olleen luonteva: ”Yhteistyö Wunderin kanssa sekä hsl.fi -sivuston että kaupunkipyörien sivuston osalta on sujunut hyvin useamman vuoden ajan. On hyvä, että kokemuksen myötä kertyneitä oppeja voidaan käyttää palvelun kehittämisessä. Wunder on myös Helsingin kaupungin puitesopimustoimittaja ja toimii ketterästi laajassa monitoimittajaympäristössä, mikä on meille tärkeää.”

Pyörät pyörimään sujuvammalla asioinnilla

Kaupunkipyöräverkosto on palvellut helsinkiläisiä vuodesta 2016. Suuren suosion saanut palvelu on sittemmin laajentunut myös Espooseen. Erityisasiantuntija Tarja Jääskeläinen kertoo, että palvelu haluttiin uudistaa kesäksi 2018 entistä paremmin pyöräilijöitä palvelevaksi: ”Teimme kesällä 2017 käytettävyystutkimuksen, josta kävi ilmi monia käyttäjätarpeita. Projektin päätavoitteena oli tehdä palvelusta mahdollisimman helppokäyttöinen, mikä tarkoitti muun muassa vaivatonta mobiilia rekisteröitymistä. Palvelun toteutuksessa oli tärkeää säilyttää kytkös joukkoliikenteeseen ja HSL:ään, mutta tehdä se kaupunkipyörien omalla ilmeellä, joka on osa seudullista pyöräilyilmettä.”

Kaupunkipyörien sivuston toteutuksesta vastasi Wunder toisen kumppanin suunnittelutyön pohjalta. Wunder rakensi kaupunkipyorat.hsl.fi -sivuston käyttöliittymän ja toteutti toivotut uudet toiminnallisuudet, kuten uudet yrityspalvelut.

”Toteutimme sivuston Drupal 8 -järjestelmällä. Integroimme sivuston ulkoiseen pyöräjärjestelmään, joka toimii pyörätietojen masterina. Lisäksi integroimme kaupunkipyöräsivuston HSL.fi -sivustoon sekä HSL-tunnukseen, jonka avulla käyttäjä kirjautuu HSL:n sähköisiin palveluihin”, Senior Developer Tomi Mikola Wunderilta kertoo.

Maaliin poljettiin yhteistyöllä

Uusi ratkaisu on saanut positiivista palautetta sekä käyttäjiltä sujuvammasta ostoprosessista että sisäisesti muun muassa sisällöntuotannon helpottumisesta.

”Uudistus oli onnistunut. Olemme vasta pyöräilykauden alussa ja käyttöaste on ollut jo nyt korkea. Viime vuonna koko kaudeksi rekisteröityneitä käyttäjiä oli kaikkiaan 34 000, tänä vuonna heitä oli reilut 30 000 jo toukokuun puolivälissä. Suunta näyttää siis todella positiiviselta, ja odotukset jatkoa ajatellen ovat korkealla. Tämän vuoden uutuus on yrityksille suunnattu palvelu, jossa työnantaja voi helposti tarjota kaupunkipyöräpalvelun työntekijöilleen etukoodien avulla. Toiminnallisuus tukee työpaikkojen viisaan liikkumisen edistämistyötä”, Jääskeläinen iloitsee.

Wunderin Account Manager Jenny Kannelsuo on ollut ilolla mukana kehitystyössä: ”Olen itsekin kaupunkipyörien käyttäjä, joten tämä on lähellä sydäntä. HSL on meille tuttu asiakas, ja heidän kanssaan on ilo kehittää HSL:n palveluita.”

”Työn toteutuksen kannalta on ollut hyvä, että samat henkilöt Wunderilta ovat olleet mukana sekä HSL.fi -palvelun että kaupunkipyörien sivuston kehitystyössä. Näin kokonaisuus on ollut paremmin hallussa. Maaliin pääsimme yhdessä”, Jääskeläinen toteaa.

Mikä kaupunkipyörä?

Kaupunkipyörät ovat jokaisen Etelä-Helsingissä tai Etelä-Espoossa liikkuvan yhteisessä käytössä olevia polkupyöriä. Kesällä 2018 kaupunkipyöräverkostoon kuuluu 2550 pyörää. Järjestelmästä vastaavat Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos HKL ja Espoon kaupungin Tekninen ja ympäristötoimi. Palvelun ylläpidosta vastaa CityBike Finland, joka on järjestelmän toimittajakonsortion Smooven ja Moventian Suomeen perustama tytäryhtiö. HSL vastaa kaupunkipyörien markkinoinnista, hsl.fi/kaupunkipyörät -verkkopalvelusta ja kaupunkipyöristä osana HSL-sovellusta sekä Reittiopasta.

Mikä HSL?

Helsingin seudun liikenne, HSL, vastaa 66 prosentista Suomen joukkoliikennematkoista. HSL:llä on tärkeä rooli pääkaupunkiseudun asukkaiden arjessa: HSL:n liikenteessä tehdään yli miljoona matkaa päivittäin bussilla, junalla, metrolla, ratikalla tai lautalla. 

Suosittelija:

"Yhteistyö Wunderin kanssa sekä hsl.fi -sivuston että kaupunkipyörien sivuston osalta on sujunut hyvin useamman vuoden ajan. On hyvä, että kokemuksen myötä kertyneitä oppeja voidaan käyttää palvelun kehittämisessä. Wunder on myös Helsingin kaupungin puitesopimustoimittaja ja toimii ketterästi laajassa monitoimittajaympäristössä, mikä on meille tärkeää."

Tarja Jääskeläinen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Wunder

Tiedot

Tilaaja: HSL kaupunkipyörä

Lisätietoja

Wunder:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Logistiikka
Markkinointi

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ketterät menetelmät
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Sisällönhallinta
Webkehitys

Teknologia

Open source
Drupal

Toimialakokemus

Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Wunder kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Wunder - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Wunder - Muita referenssejä

Wunder - Muita julkaisuja

Siirry Wunder kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kestävä ohjelmistokehitys
Mobiilikausikortti on hurmannut HIFK:n fanit
VIESTI -etäneuvontaratkaisu helpottaa teollisuuden huoltotöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia