Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

YBT Oy:n tavoite saada palkkaprosessi mahdollisimman automaattiseksi toteutui Mepcon avulla

ReferenssiEdellisen palkkajärjestelmän tullessa elinkaarensa päähän YBT Oy:ssä tultiin tilanteeseen, jossa oli tarve hankkia uusi palkanlaskentajärjestelmä. Tällöin vertailussa oli muutama vaihtoehto.  

“Meidän tilitoimistollamme on Mepco käytössä ja he kehuivat järjestelmää. He eivät kuitenkaan tee meidän palkanlaskentaamme, vaan me hoidamme sen itse. Tilitoimiston suosituksesta päätimme tutustua Mepcoon ja valinta oli selkeä”, YBT Oy:n tietohallintojohtaja Mika Alapuranen kertoo. 

Valintakriteereinä oli, että uusi palkkajärjestelmä olisi mahdollisimman nykyaikainen, automatisoitu ja hyödyntää sähköistä tiedonsiirtoa. 

“Halusimme järjestelmän, joka kattaa laajalti sähköisen tiedonsiirron. Meillä on oma toiminnanohjausjärjestelmä, josta tuomme sähköisesti palkkatiedot järjestelmään. Lisäksi viemme pankkiaineistot suoraan pankkiin, työntekijät saavat palkkansa verkkopalkkojen kautta ja verokorttien vastaanotto pitää toimia sähköisesti. Hoidamme siis sähköisesti kaiken, minkä sähköisellä tiedonsiirrolla nykyään pystyy hoitamaan. Mepco kattaa hyvin kaikki nämä tarpeemme”, Alapuranen kertoo.  

Koko palkkaprosessi nopeutui Mepcon ansiosta 

YBT Oy:ssä koko palkkaprosessi koki uudistuksen Mepcon myötä. Moni asia automatisoitui ja sen myötä aikaa vapautui muuhun tekemiseen. 

“Mepco vastaa todella hyvin meidän tarpeisiimme ja ominaisuuksia on paljon enemmänkin, kuin mitä me tarvitsemme. Tietojen syöttö on vähentynyt ja laskenta automatisoitunut. Parasta Mepcossa on ehdottomasti ajojonot, joilla hoidetaan toimenpiteitä peräkkäin, ja se automatisoi tekemisiä todella paljon”, Alapuranen kertoo.  

Järjestelmä on monipuolinen ja sen voi räätälöidä toimimaan juuri yrityksen tarpeiden mukaan. Käyttöönottovaiheessa se vaatii paljon määrityksien tekemistä, mutta kun laskentakaavat on kerran tehty, niin ohjelma toteuttaa niitä sen jälkeen systemaattisesti.  

“Se yllätti, miten laaja prosessi määrityksien tekeminen on. Mutta mielestäni se on todella hyvä juttu, että ne käydään läpi käyttöönottovaiheessa, ja itsekin perehtyy asiaan. Sitten kun se on tehty, ohjelma automatisoi monet työvaiheet”, Alapuranen kertoo. 

Tärkeimpänä ominaisuutena Alapuranen mainitsee sähköisen tiedonsiirron, eli palkanlaskentaan tarvittavat tiedot saadaan suoraan tuotua tuotannonohjausjärjestelmästä Mepcoon.  

“Meillä on hieman haastava palkanmaksu, koska työntekijöiden palkat vaihtelevat päivittäin, eli palkka maksetaan tuotantopalkkioperusteisena tuntipalkkana. Meille on tärkeää, että tuntitiedot ja palkkatiedot kulkevat tuotannonohjausjärjestelmästä palkanlaskentaan”, Alapuranen sanoo. 

Pilvipalvelu on moderni ja huoleton vaihtoehto  

YBT Oy:llä on Mepco ohjelmistopalveluna eli pilvipalveluna.  Alapuranen kokee sen hyväksi ja moderniksi vaihtoehdoksi. 

“Me emme halua ylläpitää itse omia palvelimia ja huolehtia ohjelmistopäivityksistä. SaaS-ratkaisussa nämä eivät ole meidän omilla harteillamme ja se on ehdottomasti hyvä juttu”, hän sanoo.  

Myös yhteistyö Accountor HR Solutionsin kanssa on sujunut hyvin. 

“Meillä on vuosittain pidettävät tilannekatsauspalaverit, joihin olen ollut tyytyväinen. Itse en ole tukeen ollut yhteydessä, mutta kun kysyin, niin sain palautetta, että siellä on huippuosaamista”, Alapuranen kertoo.  

Suosittelija:

“Mepco vastaa todella hyvin meidän tarpeisiimme ja ominaisuuksia on paljon enemmänkin, kuin mitä me tarvitsemme. Tietojen syöttö on vähentynyt ja laskenta automatisoitunut. Parasta Mepcossa on ehdottomasti ajojonot, joilla hoidetaan toimenpiteitä peräkkäin, ja se automatisoi tekemisiä todella paljon”, Alapuranen kertoo.

Mika Alapuranen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Accountor HR Solutions Oy logo

Tiedot

Tilaaja: YBT Oy
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Ari Honkaniemi, myyntipäällikkö, ari.honkaniemi@accountorhr.fi +358 40 083 1788

Lisätietoja

Yritysprofiili Accountor HR Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Hotelli, matkailu ja ravitsemus
IT
Julkishallinto
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Kiinteistöala
Koulutusala
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Media
Pankki ja vakuutus
Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Rakentaminen
Telekommunikaatio
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Urheilu, viihde ja virkistys
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Mepco Palkat
mepco
palkka- ja henkilöstöhallinta
Palkanlaskennan sähköistäminen
palkanlaskentajärjestelmä
palkanlaskentaohjelma
palkanlaskentaohjelmisto
Palkanlaskenta
palkkahallinnon prosessi
palkkahallinnon ratkaisu
palkkajärjestelmä

Siirry yrityksen profiiliin Accountor HR Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Accountor HR Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Accountor HR Solutions - Muita referenssejä

Accountor HR Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia