Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

WordPress-toimittajan vaihto ja sivuston siirto

BloggausWordPress on maailman suosituin julkaisujärjestelmä. Sillä rakennetaan yli 700 sivustoa päivittäin. Muun muassa TIME, BBC, New York Post, Aamulehti, Helsingin Kaupunginteatteri, Olvi sekä miljoonat muut yritysten ja yksityishenkilöiden sivut on rakennettu sen päälle. Mutta miten WordPress-toimittajan vaihto ja sivuston siirto tapahtuu?


Syitä vaihtaa WordPress-toimittajaa on monenlaisia – millaisen kumppanin sinä haluat?

Kun julkaisujärjestelmä taipuu yhtä monenlaiseen ja -kokoiseen kuin WordPress, voi olla varma, että erilaisia toteutustapoja on valtavasti.

WordPress on työkalu. Ja kuten työkalujen kanssa aina, lopputulos on juuri niin hyvä kuin on työkalun käyttäjä.

Mutta mitä kannattaa ottaa huomioon, kun valitsee WordPress-kumppania? Entä miten WordPress-sivuston siirtäminen ja toimittajan vaihto onnistuu?

WordPress-toimittajia on monenlaisia, samoin sivustoprojekteja. Tässä muutama esimerkki!

Vaihtoehto 1: projekti valmiiksi, jatkokehitys asiakkaan käsissä

Joissakin projekteissa tärkeintä on saada sivusto valmiiksi. Jatkokehitystä ei mietitä. Tällöin asiakas jää yksin ylläpitämään ja päivittämään sivustoa, sen sisältöjä, lisäosia ja uusia versioita. Tämä sopii omatoimisille asiakkaille, joille sivuston hallinta ja ylläpito itse on luontevaa ja siihen on olemassa myös tarvittavat resurssit ja osaaminen.

Vaihtoehto 2: ylläpito eli palvelintilaa ja järjestelmäversioiden päivitystä

Toisissa tapauksissa verkkopalvelutoimittaja huolehtii julkaisun jälkeen WordPressin ja sen lisäosien uusien versioiden päivittämisestä, mutta ei muusta kehittämisestä. Lisäosien ja järjestelmän päivittäminen on hyvä juttu, mutta jos sivustoa halutaan kehittää, tarvitsee asiakas enemmän kuin vain ylläpitoa.

Vaihtoehto 3: kumppanuus ja jatkuva kehittäminen

Sitten on sellaisia verkkopalvelutoimittajia ja -projekteja, joissa sivustoa on päivitysten lisäksi tarkoitus kehittää kokonaisvaltaisesti myös julkaisun jälkeen. Tämä sopii erityisesti niille asiakkaille, jotka haluavat kehittää sivustoaan aktiivisesti ja koko ajan tuloksellisemmaksi.

Tuloksellinen verkkopalvelu vaatii kehittämistä

Verkkopalvelu voi olla tuloksellinen vain, jos sitä kehitetään jatkuvasti tavoitteiden mukaisesti – ei vain tyydytä lisäosien ja järjestelmän päivittämiseen.

Me saamme usein yhteydenottoja organisaatioilta, joilla tilanne on jämähtynyt pelkkään ylläpitoon. Usein kehittämisen tarve tulee esille vasta, kun sivut on saatu ulos. Tässä vaiheessa sitten huomataan, että kumppanilla ei olekaan varattuna resursseja jatkokehitykseen ja omin avuin sitä ei eri syistä pystytä tekemään.

Tässä yksi tarina!

Näin PTCServices Oy vaihtoi WordPress-toimittajaa

PTCServices Oy on Suomen johtava julkisten hankintojen asiantuntijatoimisto ja kouluttaja, joka päätti uudistaa verkkosivunsa keväällä 2017. Uudet sivut saatiin monien vaiheiden jälkeen julkaistua ja niihin oltiin tyytyväisiä. Kunnes alkoi tulla eteen korjaus- ja kehitystarpeita ja -ideoita, joiden toteuttamiseen omat resurssit ja osaaminen eivät riittäneet.

PTCServices Oy alkoi etsiä kumppania, jonka kanssa lähteä kehittämään sivuston sisältöä ja käytettävyyttä kokonaisvaltaisemmin ilman huolta alustan teknisestä toimimisesta eli kaiken saisi ns. yhdeltä luukulta – ja tähän he valitsivat meidät.

PTCS oli tyytyväinen uusiin kotisivuihin ja WordPressiin alustana. Siksi julkaisujärjestelmää ei vaihdettu, vaan sivusto vain siirrettiin vanhasta palvelinympäristöstä uuteen.

WordPress-sivuston siirtäminen toimittajalta toiselle on usein hyvinkin yksinkertaista. Sivuston kaikki data saadaan vanhasta palvelusta. Uusi sivusto voidaan toistaa täysin identtisenä. Sen jälkeen sivustoa päästäänkin kehittämään tehokkaasti uuden kumppanin kanssa.

Haussa WordPress-kumppani, jolta saa kokonaisvaltaista viestinnällistä tukea

PTCS haki erityisesti kumppania, jolta saisi kokonaisvaltaista viestinnällistä apua sivuston hyödyntämiseksi ja viestintäsuunnitelman toteuttamisen tueksi.

He kaipasivat tukea esimerkiksi seuraaviin asioihin:

  • Keinoja tuottaa entistä laajempaa asiakaskuntaa kiinnostavaa ja helpommin löydettävää sisältöä.
  • Hakukonenäkyvyyden parantaminen.
  • Sivuston integroiminen muuhun viestintään ja markkinointiin.
  • Some-kanavien hyödyntäminen.

Tätä mieltä PTCServices Oy on meistä WordPress-kumppanina:

“Vaikka yhteinen taipaleemme ei ole vielä kovin pitkä, on yhteistyö sujunut saumattomasti. Kotisivujen teknisestä toimivuudesta ei tarvitse enää itse kantaa huolta. Saamme Poutapilveltä myös kotisivujen ylläpitoon tarvitsemamme sisällön ja rakenteen kehittämiseen tarvitsemamme tuen. Vastauksia ei tarvitse odotella päiväkausia ja ne sisältävät usein myös selkeitä ehdotuksia, miten jonkun asian tai ongelman voisi hoitaa toisinkin.”


– Marja-Leena Pekonen, markkinointisuunnittelija, PTCServices Oy

Vaihda WordPress-toimittajaa, kun haluat muutakin kuin pelkkää ylläpitoa

WordPress-ylläpito rajoittuu usein siihen, että sivusto käy ja kukkuu. Verkkosivusto ei kuitenkaan ole koskaan valmis. Tuloksellinen sivusto vaatii jatkuvaa kehittämistä tarpeen ja tavoitteiden mukaan.

Varmistamalla, että WordPress-toimittajasi on kokonaisvaltainen kumppani, eikä vain tarjoa rakennusprojektia tai palvelintilaa, saat investoinnillesi parhaan tuloksen.

Mikäli haluat kehittää WordPress-sivustoasi tuloksellisempaan suuntaan, etkä vain maksaa palvelinmaksuja, ota meihin yhteyttä.

Pinterest
Poutapilvi web design Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Poutapilvi web design kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Teknologia

WordPress

Siirry yrityksen profiiliin Poutapilvi web design kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Poutapilvi web design - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Poutapilvi web design - Muita referenssejä

Poutapilvi web design - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia